جام جم سرا: در شرایط کنونی که تب مدل شدن در بین دختران و پسران جوان، داغ شده است عدهای برای شبیه شدن به چهره برخی از مدلهای غربی و بازیگران، دست به دامان هر جراح زیبایی میشوند و میلیونها تومان را در این مسیر، هزینه میکنند، در مقابل هم عدهای سودجو از این آب گل آلود تا میتوانند ماهی گیری میگیرند.
از استفاده ابزاری از این جوانان در انواع شوها و مزونهای زیرزمینی لباس گرفته تا بهره کشی از آنها در ژورنالهای نیمه عریان فراوان در بازار به منظور فروش بیشتر محصولات تولیدیهای پوشاک.
اما آیا «مدلینگ» در کشور اسلامی ایران، مورد تأیید است یا رد؟
«مد و لباس» موضوعی است که طی سالهای گذشته به منظور غرق نشدن در مدهای وارداتی به کشور، مورد تأکید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته و به همین منظور نیز کارگروه ساماندهی مد و لباس در زیرمجموعه این وزارتخانه راه اندازی شده است.
این کارگروه اخیراً درباره فعالیت کاری آقایان و بانوانی که در راستای ترویج پوششهای مناسب و مورد تأیید اسلامی فعالیت تبلیغاتی انجام میدهند، استفتائی از مقام معظم رهبری انجام داده است که متن این پرسش و پاسخ به شرح زیر است:
«سؤال: آیا فعالیت کاری آقایان و بانوانی که در راستای ترویج پوششهای مناسب و مورد تأیید اسلامی فعالیت تبلیغاتی انجام میدهند یعنی عکس و تصویر ایشان در جراید یا رسانههای مورد تأیید منتشر میگردد و یا دیگران لباس پوشیده شده توسط ایشان را میبینند، از لحاظ شرعی ایراد دارد؟
پاسخ: با حفظ پوشش کامل و حریم ضوابط شرعی و مقررات اسلامی، مانعی ندارد. شماره استفتاء: ۴۱۲۸۱۸»
موضوع «مدلینگ» از موضوعاتی است که ظاهراً توسط کارگروه مد و لباس وزارت ارشاد قرار است در مسیر اسلامی و قانونی شدن قرار گیرد.
حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره میگوید: قرار است بانک اطلاعات مدلینگ را طراحی کنیم که منطبق با اصول و مقررات اسلامی و دینی عمل خواهد کرد.
به گفته قبادی از این پس مدلهایی که مورد تأیید کارگروه ساماندهی مد و لباس هستند، کارت صلاحیت دریافت میکنند.
وی با انتقاد از وضعیت موجود در جامعه و افرادی که خود را به عنوان مدل، معرفی و کار میکنند، تأکید میکند: برخی افرادی که در کشور ما در حال حاضر ادعای مدل بودن دارند و تصاویرشان در مجلات زیرزمینی منتشر میشود یا مخفیانه در شوهای لباس حضور مییابند نه تنها در کشور خودمان بلکه در هیچ کشور دیگری هم، ویژگی مدل را ندارند، ۱۰ نوع عمل جراحی در صورت و انواع تزریقها و... در مدلینگ مردود است.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح میکند: همه جای دنیا طبیعی بودن اهمیت دارد و این موضوع در ساماندهی مدلینگ، برای کارگروه نیز مورد تأکید است.
قبادی از راه اندازی مرکز آموزش مدلینگ در آیندهای نزدیک خبر میدهد و میگوید: در بحث آموزش در زمینههای مختلف تربیت مربی، مدل، موسسات به کارگیری مدلها و... با حفظ تمام شئونات اسلامی، فعالیت انجام خواهد شد. سرفصلهایی برای این دورهها نوشته شده است و در هر رشته تقریباً ۲۵ ساعت آموزش داده میشود.
وی در پاسخ به اینکه قوانین مدلینگ به شیوه اسلامی از کجا به دست آمده است، تصریح میکند: بخشی از قاعدهها از تحقیق در مدرسهها و آموزشگاههای تخصصی مدلینگ در دنیا است اما بخش مهم آن، توجه به حفظ شئونات اسلام و رعایت مسائل عرف کشور اسلامی خودمان بوده است.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس، ساماندهی مدلینگ را در سه بخش زنان، مردان و کودکان عنوان کرده و تأکید میکند: قرار نیست استفادههایی که از مدلها در کشورهای دیگر میشود ما نیز به همان شیوه عمل کنیم.
قبادی میگوید: استانداردها در زمینه مدلینگ بر اساس قوانین و قواعد اسلامی پس از بررسیهای لازم در کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نهایی و تصویب میشود تا جلوی بسیاری از سوء استفادهها در این باره در جامعه گرفته شود.
وی تأکید میکند که در زمینه مدلینگ باید بر اساس واقعیتهای جامعه تصمیم گیری شود و تنها پاک کردن صورت مسئله در این مورد کارگشا نخواهد بود بلکه به منظور جلوگیری از سوء استفادهها باید در مسیر شرعی و عرفی، این موضوع را در جامعه حل کرد.|فارس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد