صدای انسان از سیگنال های ظریفی تشکیل شده است که اطلاعات تقریبا دقیقی را در مورد جنسیت، سن، قدرت بدنی و ویژگی های شخصیتی انتقال می دهد.
محققان دانشگاه گلاسکو بر این باورند که میزان اطلاعات دریافت شده توسط ذهن از صدای طرف مقابل، بدون مشاهده چهره وی، فراتر از حد تصور است.
در این تحقیق از 64 نفر خواسته شده که متنی را بخوانند، درحالیکه صدایشان ضبط می شد. در متن از کلمه «hello» هم استفاده شده بود؛ سپس از میان متن خوانده شده فقط این کلمه انتخاب شد و برای 360 داوطلب پخش شد.
از این داوطلبان خواسته شد که با توجه به صدای پخش شده، به مواردی همچون میزان جذابیت، اعتماد و قدرت فردی که کلمه «hello» را ادا کرده بود، امتیازی بین یک تا 9 دهند.
بدون درنظر گرفتن اینکه این جواب ها تا چه اندازه به واقعیت نزدیک بود، تمام 360 داوطلب به راحتی و در عرض کمتر از چند دقیقه این کار را انجام دادند؛ بنابراین به وضوح می توان دریافت که با شنیدن صدا و لحن طرف مقابل، تصویری از شخصیت وی در ذهن تجسم می شود.
ادامه بررسی ها نتیجه جالبی را در اختیار محققان قرار داد چراکه قضاوت افراد در اکثر موارد به هم شباهت زیادی داشت.
مدیر این پروژه تحقیقاتی می گوید همین قابلیت مغز باعث می شود که افراد در نگاه اول احساس می کنند که چه فردی قابل اعتماد است.
مدیر این پروژه تحقیقاتی در ادامه گفته است که بیان اینکه مارگارت تاچر و ملکه انگلیس تمرین کرده اند که صدایشان قالب و قدرتمند باشد صحیح نیست و این خصوصیت بخشی از شخصیت ذاتی آنان بوده و در صدایشان وجود داشته است.
محققان بر این باورند که این مطالعات در رشته روانشناسی و امور جنایی اطلاعات ارزشمندی را در اختیار محققان قرار می دهد.
یکی دیگر از مزیت های این مطالعه، ساخت ابزاری برای تولید صدا در افرادی است که به طور مادرزادی یا بر اثر سانحه و بیماری و اختلال تارهای صوتی فاقد صدا هستند.
در ادامه تحقیقات آمده است که صدای اپراتور در موفقیت یک شغل بسیار موثر است.(ایرنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد