جام جم سرا: تصور کنید در آینده پیراهنی داشته باشند که در صورت پاره شدن آستین آن یا تغییر وزن خودتان، آن لباس به طور خودکار بتواند آستین جدید رویانده و همراه با افزایش یا کاهش وزن و قدتان، تغییر شکل دهد.
تیموتی لو، دانشیار موسسه فناوری ماساچوست در این باره گفت: ما میخواهیم از قابلیتهای زیستشناسی استفاده کنیم. ما قصد داریم با موادی از درختان و استخوانها که بدون دخالت انسان تولید میشوند، مواد مشابهی را ایجاد کنیم.
محققان اخیرا یک شاهد مثال را تکمیل کردهاند که اولین گام به سوی تولید مواد زنده یا کارخانجات مبتنی بر سلول برای مواد محسوب میشود. آنها باکتری ایکولای را برای تشکیل بیوفیلمهایی اصلاح کردند که این بیوفیلمها در گام بعدی به منظور برخورداری از برنامههای ژنتیکی مصنوعی که امکان کنترل مواد تولید شده با افزودن مواد شیمیایی خارجی را فراهم میکنند، مهندسی شدند.
به نقل از ایسنا، این محققان با تغییر زمان و مکان افزودن مواد شیمیایی، توانستند بیوفیلمهایی را تولید کنند که مواد مختلف را شکل میدادند. آنها همچنین باکتریهایی را طراحی کردند که قادر به صحبت با یکدیگر و هماهنگ کردن شکلگیری مواد مختلف بدون دخالت انسان بودند.
لو اظهار کرد: ما با استفاده از این پلتفرم، بیوفیلمهایی ساختیم که میتوانند به نانوذرات طلا برای هدایت برق یا به نقاط کوانتومی برای انتشار فلورسنت متصل شوند.
وی با اذعان به این که تیم تحقیقاتی هنوز در مراحل بسیار ابتدایی واقعیسازی مواد زنده قرار دارند، اظهار امیدواری کرد که در پنج تا 10 سال آینده بتوانند به این مهم دست یابند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد