مثلا مشکل بیمار با یک حساسیت (آلرژی) ساده شروع شده و به علت پایین آمدن سطح ایمنی بدن به سرماخوردگی یا گلودرد چرکی منجر میشود.
سرماخوردگی از شایعترین علل مراجعه به مراکز پزشکی ـ درمانی در آغاز فصل بهار و از بیشترین علل مصرف دارو در کشور است.
در بسیاری موارد میتوان روشهای دیگری را جایگزین داروهای شیمیایی کرد. بهترین درمان سرماخوردگیهای ساده استراحت کافی و مصرف مایعات فراوان است.
بر این اساس، مصرف چای، شیر گرم، آب پرتقال و آب لیمو شیرین طبیعی توصیه میشود البته مصرف چای سبز در دوران سرماخوردگی توصیه نمیشود و علت آن خاصیت سرد این چای است.
بهتر است از چای سیاه (چای معمولی) استفاده کرد و توصیه میشود از چایهای طعمدار شده با مواد شیمیایی نیز استفاده نشود.
یکی از بهترین نوشیدنیها در دوران سرماخوردگی دمکرده زنجبیل تازه است. به این منظور چند برش از زنجبیل تازه را داخل یک لیوان آبجوش قرار دهید و پس از حدود چند دقیقه میل کنید. در طول روز چند بار این کار را تکرار کنید.
زنجبیل در کاهش سرفه، از بین بردن خلط، کاهش التهاب گلو و دفع سرما از بدن بسیار مفید است. دارچین نیز از دیگر گیاهان دارویی مفید در سرماخوردگی است.
نوشیدن چای دارچین باعث تعریق فراوان میشود که این امر براساس طب سنتی باعث خارجشدن سرما از بدن میشود. دمکرده عناب نیز میتواند باعث کاهش گلودرد و سرفه شود.
دمکرده نعنای تازه یا مخلوط چای و نعنا نیز در کاهش علائم سرماخوردگی، بویژه التهاب گلو و بازکردن مجاری تنفسی مفید است.
دانه «به» نیز در درمان التهاب و گلودرد مفید است. اگر دانه به حدود یک روز در آبگرم خیسانده سپس لعاب آن میل شود، به طور قابل ملاحظهای در درمان گلودرد و گرفتگی صدا مفید است. اسفرزه و پنیرک نیز میتواند به همین صورت مصرف شود.
دمکرده آویشن نیز در کاهش علائم سرماخوردگی بویژه سرفه مفید است. البته مصرف آن در دوران بارداری ممنوع است.
بخور آویشن و بابونه نیز در باز کردن مجاری تنفسی، بویژه در سینوزیت بسیار مفید است. دمکرده گل ختمی نیز به دلیل خاصیت خلطآور آن میتواند نوشیدنی مفیدی برای درمان سرفههای خلطدار باشد.
گل بنفشه خاصیت التهابی دارد و غرغره و دمکرده آن باعث کاهش التهاب گلو و کاهش سوزش و درد گلو میشود.
مکیدن گل میخک نیز در کاهش خارش و سوزش گلو مفید است. شستوشوی مکرر مجاری بینی، گلو و حلق با مخلوط آب گرم و نمک نیز در جلوگیری از تبدیل سرماخوردگی ویروسی به عفونت میکروبی آن نواحی و پیشگیری و درمان سینوزیت بسیار مفید است.
دکتر امیرهومن کاظمی - متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد