جهانگیری: حذف واسطه‌ها صادرات نفت ایران را افزایش داد

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: متاسفانه فروش نفت در دوره‌های گذشته به دست واسطه‌ها افتاده بود که با حذف آنها، میزان صادرات نفت کشور افزایش پیدا کرد.
کد خبر: ۶۶۸۲۲۵

به گزارش شانا، اسحاق جهانگیری دیروز پس از بازدید از فازهای پارس‌‌جنوبی، در جمع مدیران صنعت نفت با بیان این مطلب افزود: توسعه میادین مشترک، از دغدغه‌های مهم این روزهای دولت و مردم ایران است.

وی با اشاره به برداشت بیش از دو برابری قطر از مخزن پارس‌جنوبی، گفت: این موفقیت قطری‌ها، نه به واسطه زرنگی آنها بلکه از غفلت و ضعف مدیریتی ما حاصل شده است.

جهانگیری اظهار امیدواری کرد: با بهره‌بردای از فازهای اولویت‌دار پارس‌جنوبی (15، 16، 17، 18 و 12) تا پایان امسال حدود ١٠٠ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده شود. این مقام مسئول با بیان این که در زمستان امسال، کار مهمی در بخش تامین گاز کشور صورت گرفت، اظهار کرد: با وجود افزایش مصرف گاز در زمستان و کمبود گاز در کشور، با مدیریت صحیح در صنعت نفت، این بحران پشت سر گذاشته شد.جهانگیری با اشاره به متضرر شدن و کاهش تولید بعضی واحدهای صنعتی مانند واحدهای پتروشیمی، سیمان و فولاد به دلیل کمبود گاز در سال جاری، از مدیران صنعت نفت خواست زمینه را برای افزایش ظرفیت تولید گاز در کشور فراهم کنند.

وی نفت و گاز را امتیاز بزرگ ایران دانست و گفت: برای به دست آوردن یک میلیارد دلار درآمد، باید میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری شود و با این وجود، متاسفانه شدت مصرف انرژی در ایران، چهار برابر استانداردهای جهانی است.جهانگیری ادامه داد: چون از منابع انرژی زیادی برخورداریم، برای اندیشیدن به چگونگی مصرف انرژی وقت زیادی نمی‌گذاریم.

تاخیر در پروژه‌های پارس‌جنوبی جایز نیست

در همین حال، وزیر نفت نیز در این بازدید گفت: با توجه به این که همه فازهای پارس‌جنوبی باید تا دو سال آینده وارد مدار عملیاتی شود، تاخیر حتی برای یک روز هم در کار در این منطقه جایز نیست.

بیژن زنگنه، افزود: پیشرفت پارس‌جنوبی برای کشور امری حیاتی است، تحریم‌ها و مدیریت پروژه در گذشته مشکلاتی را در روند پیشرفت این پروژه‌ها ایجاد کرده بود که امید می‌رود با تلاش شبانه‌روزی همه این مشکلات و موانع برطرف شود.

وی با اشاره به آغاز توسعه صنعت گاز ایران از سال 1376 بیان کرد: امیدواریم با افزوده شدن تولیدات 17 فاز در دست توسعه میدان مشترک پارس جنوبی، کار بزرگی درتولید گاز و تجلی اراده ملی به ثمر برسانیم.وزیر نفت به مشکلات موجود در منطقه پارس‌جنوبی اشاره کرد و گفت: امیدواریم با حمایت رئیس‌جمهور و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور، مشکلات مالی این منطقه برطرف شود.

زنگنه بیان کرد: به دلیل کمبود گاز (مصرف بخش خانگی) در سال گذشته و با وجود محدودیت‌های اعمال شده، حدود 20 میلیارد دلار مازوت و گازوئیل سوزانده شد که اگر پروژه‌های پارس‌جنوبی به بهره‌برداری می‌رسید از این هزینه‌ها جلوگیری می‌شد به همین منظور تاخیر در پروژه‌های پارس‌جنوبی غیرقابل تحمل است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها