دکتر آمنه لاهوتی، متخصص زنان و زایمان معتقد است بهترین راهکار برای در امان ماندن از مخاطرات و عوارض روشهای پیشگیری از بارداری، مشورت با پزشک متخصص زنان قبل از اقدام به استفاده است تا پزشک با در نظر گرفتن شرایط جسمی وروحی، وضعیت هورمونی، شرایط باروری و احتمال بروز عوارض، روشهای پیشگیری را پیشنهاد دهد.
این متخصص در گفتوگو با جامجم تاکید میکند: یکی از مهمترین نکاتی که باید پیش از استفاده از این روشها مورد توجه قرار بگیرد آن است که بعضی از زوجها درشرایطی هستند که بهتراست زودتر صاحب فرزند شوند و ممکن است به تعویق انداختن بارداری برایشان به معنی از دست دادن زمان طلایی برای بچهدارشدن باشد.
منع مصرف قرصهای پیشگیری از بارداری
به گفته دکتر لاهوتی، زنانی که کمتر از سه هفته از زایمانشان میگذرد، مشکوک به سرطان پستان هستند یا سابقه آن را دارند یا سابقه سرطان رحم، خونریزیهای رحمی با علت نامشخص را دارند نباید از قرصهای پیشگیری از بارداری استفاده کنند.
همچنین افراد بالای 35 سالی که سیگاری هستند یا بیماری فعال یا مزمن کبدی یا سابقه لختهشدن خون در رگها، بیماریهای دریچهای قلب یا عفونت دریچه قلبی دارند یا از داروهای ضدانعقادی استفاده میکنند نیز باید به منع مصرف این نوع داروها توجه کنند.
از سوی دیگر، بیماری عروق کرونر قلب، آنژین قلبی، سکته مغزی، بیماری عروق مغزی، دیابت همراه با بیماری عروقی، یا ابتلای بیش از بیست سال به دیابت، فشارخون بالا، سردرد یا میگرنهای کهنه میتواند از موارد دیگر منع مصرف این نوع قرصها تلقی شود.
این متخصص در مورد موارد منع مصرف آمپولهای پروژسترونی نیز تاکید میکند: سابقه سرطان پستان، خونریزی واژینال بدون علت مشخص، اختلالات شدید انعقادی، سابقه سکته مغزی و فشارخون کنترل نشده از مواردی است که مانع از مصرف این نوع آمپولها میشود.
به طور کلی توصیه میشود خانمهایی که فرزند ندارند از این روش پیشگیری استفاده نکنند.
حتی در صورتی که بارداری با این روش پیشگیری اتفاق بیفتد احتمال مرگومیر نوزادی افزایش مییابد که علت آن کاهش وزن جنین و نوزاد به علت کمبود رشد است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
یا علی