به گزارش ایرنا، در آستانه دور جدید مذاکرات فنی ایران و گروه 1 + 5 در نیویورک، عراقچی در گفت وگو با خبرنگار گاردین در تهران گفت: نیروهای شر تلاش می کنند تا اقدامات انجام شده برای رسیدن به یک توافق تاریخی بین ایران و غرب بر سر برنامه هسته ای ایران را ناکام بگذارند.
وی خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ایران به رسیدن به توافق فراگیر تا مهلت 20 ژوئیه امیدوار است.
وی افزود: مشکلات بسیاری در این زمینه همچون فقدان اعتماد بین آمریکا و ایران، برخی مسایل فنی و تلاش های بیرونی برای خراب کردن فرایند مذاکراتˈ باقی مانده است.
معاون وزیر خارجه گفت: خرابکارهایی که نمی خواهند توافق انجام شود در همه جا حضور دارند. نیروهای شری وجود دارند که این فرایند را دوست ندارند. آشکار است که برخی نمی خواهند این مساله از راه مسالمت آمیز و منطقی حل شود.
عراقچی افزود: نمی خواهم از لفظ جنگ طلب استفاده کنم اما این افراد خواستار تداوم تنش ها و ادامه بحران در منطقه ما هستند. آنان نمی خواهند تحریم های ضد ایران پایان یابد. آنها نمی خواهند ایران بازیگری بزرگ در این منطقه باشد اما در حقیقت هم اکنون جمهوری اسلامی ایران بازیگر بزرگی در منطقه است.
عراقچی همچنین خاطرنشان کرد که جمهوریخواهان در کنگره آمریکا با توافق موقتی نوامبر گذشته (آبان 92) مخالفت کرده اند.
معاون وزیر خارجه همچنین با یادآوری برخی مخالفت های داخلی در ایران با مذاکرات هسته ای گفت: ما در ایران جامعه ای متکثر داریم؛ ایده های متفاوت و عقاید متفاوتی در ایران وجود دارد و برخی اعتقاد دارند ما نباید مذاکره کنیم.
وی افزود: احساس می کنیم اکثریت جامعه از ما حمایت می کنند اما این به معنای آن نیست که هیچ انتقادی وجود ندارد.
عراقچی با بیان اینکه مذاکرات در مسیر درستی قرار دارد، افزود: اما اینکه مذاکرات به نتیجه برسد یا نه مساله دیگری است. تا جایی که به ما مربوط است، امیدواریم. بسیار جدی و دارای حسن نیت هستیم. اگر طرف مقابل جدیت و حسن نیت ما را پاسخ دهد، امیدواریم به نتیجه برسیم اما هر اتفاقی می تواند روی دهد.
وی، دور بعدی مذاکرات که قرار است روز 13 مه (23 اردیبهشت) در وین آغاز شود را دشوارترین بخش از مذاکراتی عنوان کرد که تاکنون برگزار شده است؛ زیرا طرفین توافق کرده اند کار نگارش پیش نویس توافق نهایی را آغاز کنند.
وی افزود: ما می توانیم 95 درصد به توافق برسیم اما پنج درصد باقیمانده می تواند همه چیز را خراب کند.
مجید تخت روانچی دیگر عضو تیم مذاکره کننده ایران نیز در تهران به گاردین گفت: در خصوص رسیدن به توافق بدبین نیستم. ما تمام تلاش خود را برای پایان کار پیش از 20 ژوئیه امسال (30 خردادماه) انجام می دهیم.
تخت روانچی افزود: اگر قرار است به توافقی برسیم، باید تمام تحریم ها برداشته شوند. این بر عهده آنان (آمریکایی ها و اروپایی ها) است که کار خود را انجام دهند.
وی تاکید کرد که تلاش های آمریکا برای وارد کردن مسایلی مانند حقوق بشر و توان موشکی دوربرد ایران به مذاکرات راه به جایی نمی برد و مورد بحث قرار نخواهد گرفت.
عراقچی درباره اینکه آیا بحران اوکراین به دلیل نشان دادن نیاز اروپا به انرژی موضع ایران را تقویت کرده است یا نه، اظهار داشت: مذاکره کنندگان به طور انحصاری تمرکزشان بر مساله هسته ای است.
وی افزود: طبیعی است که ایران و اروپا می توانند همکاری بسیار بهتری درخصوص اقتصاد و انرژی داشته باشند. اعتقاد ما این است که فضای زیادی برای بهبود همکاری ها وجود دارد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛