خبر سلامت

کاهش اضطراب با تغذیه مناسب در فصل امتحانات

یک کارشناس تغذیه با بیان این که تغذیه صحیح، بازده فکری دانش‌آموزان را در ایام امتحانات افزایش می‌دهد، تغذیه متعادل و متنوع دانش آموزان را شامل شش گروه غذایی غلات، انواع سبزی‌ها، حبوبات، لبنیات، گوشت و میوه‌ها تعریف کرد که سبب کاهش اضطراب و افزایش تمرکز آنان می‌شود.
کد خبر: ۶۷۵۸۰۵

به گزارش ایسنا، غزال بابارحمتی افزود:‌ دانش‌آموزان بهتر است صبح روز امتحان به منظور افزایش کارایی مغز از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخم‌مرغ، نان تست، عسل یا برشتوک استفاده کنند، اما دانش‌آموزانی که نمی‌توانند صبحانه مفصل بخورند از موز، خرما و مقداری کشمش استفاده کنند.

وی با اشاره به تاثیر قند به عنوان سوخت اصلی مغز در افزایش تمرکز دانش‌آموزان اظهار کرد: در شب امتحان مصرف غذاهای نشاسته‌ای مانند ماکارونی، برنج، نان به دلیل تاثیر در کیفیت خواب بسیار مفید است. دانش‌آموزان در این ایام می‌توانند میان وعده‌هایی نظیر غلات بوداده برنجک، گندم برشته، عدس برشته، ذرت بوداده، ساندویچ‌های نان و پنیرو گردو، انواع میوه‌های فصل، سبزیجاتی نظیر هویج و اسفناج که سرشار از آنتی‌اکسیدان است استفاده کنند که حافظه و سیستم عصبی و قدرت تمرکز آنان را افزایش می‌دهد.

پوشاندن لباس زیاد به نوزاد، ممنوع!

یک متخصص کودکان با بیان این که پوشاندن زیادی نوزادان باعث افزایش تعریق می‌شود، گفت: عرق کردن زیاد موجب تغییر رنگ ادرار به صورت نارنجی رنگ می‌شود.

دکتر احمدرضا فرسار در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این که اغلب والدین تصور می‌کنند به دلیل این که نوزاد ضعیف است باید لباس زیادی به او بپوشانند، افزود: این کار باعث می‌شود نوزاد زیاد عرق کند، آب بدن او کاهش یابد و اورات موجود در ادرار افزایش یابد و ادرار نوزاد به رنگ نارنجی درآید. نارنجی شدن ادرار نوزاد می‌تواند هشداری برای کم خوردن شیر مادر باشد و باید عاملی را که مانع رسیدن شیر مادر به نوزاد است بسرعت شناسایی کرد تا برطرف شود.

چه کسانی بستنی بخورند

کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنی‌های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: همه افرادی که از سلامت کامل برخوردارند می‌توانند بستنی را به عنوان یک میان‌وعده استفاده کنند.

دکتر محمد حسیبی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: افرادی که مبتلا به بعضی عارضه‌ها مانند خونریزی معده هستند یا افرادی که عمل لوزه انجام داده‌اند مجاز هستند از بستنی استفاده کنند، اما کسانی که به بیماری‌هایی مانند چربی خون بالا یا دیابت مبتلا باشند مجاز نیستند بستنی بخورند چون این ماده غذایی دارای چربی و قند است.

وی بیان کرد: البته افراد مبتلا به دیابت می‌توانند از بستنی‌های رژیمی که برای آنان تولید می‌شود استفاده کنند. به علت استفاده از شیر، تخم مرغ و خامه در تولید بستنی، افراد چاق نیز با مصرف آن در معرض چاقی بیشتری قرار می‌گیرند. البته به دلیل وجود چربی در بستنی، این ماده غذایی دیرهضم است، بنابراین در بعضی بیماری‌های روده‌ای و دستگاه گوارش توصیه می‌شود از این ماده غذایی کمتر استفاده کنند. همچنین مصرف بستنی در کودکان زیر سه سال توصیه نمی‌شود زیرا علاوه بر کم‌اشتهایی در آنان ممکن است سیستم تغذیه آنها دچار مشکل شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها