به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین، دکتر فرزاد بیدوئی، مدیر آموزش و پژوهش بیمارستان فوق تخصصی رضوی، ضمن بیان این مطلب، اهتمام مردم به روشهای پیشیابی و تستهای مربوط به تشخیص زودهنگام را یکی ازگامهای مهم درمان سرطان روده بزرگ دانست.
بیدوئی که در حاشیه نخستین کنگره بیماریهای التهابی روده در بیماری رضوی مشهد مقدس سخن میگفت، ضمن تاکید به اهمیت به توجه به بیماریهای التهابی روده موسوم به IBD ، خاطرنشان کرد که این بیماریها در دراز مدت 8 تا 20 درصد، ریسک ابتلاء به سرطانهای کلورکتال و روده بزرگ را افزایش میدهند.
وی با اشاره به اینکه طبق پژوهش اخیر انجام شده در شهر مشهد، کمتر از 5 درصد مردم، در مورد تستهای پیشیابی سرطان کلورکتال و روده بزرگ آگاه هستند، این رقم بسیار پایین ارزیابی کرد و نقش بسیار مهم رسانهها در خصوص دادن پیشآگهی به مردم را مورد تاکید قرار داد.
بیدوئی سه روش «تست آزمایش خون منفی در مدفوع»، «کلونوسکپی» و «سیگموایدوسکپی» را سه روش مهم بیشیابی سرطان کلورکتال دانست و افزود: به نظر اغلب پزشکان گوارش، کلونوسکپی بهترین روش بیشیابی سرطان کلورکتال دانست.
این محقق سرطان، علائم انسدادی روده، نفخ، یبوست، اسهال، کاهش وزن، کاهش اشتها، خونریزیهای پنهانی و آشکار و کمخونی را علائم مهم سرطان کلورکتال دانست.
وی زندگی بدون تحرک، رژیم غذایی پر از چربی و کالری و مصرف سیگار و الکل را از زمینههای پیدایش سرطان کلورکتال دانست و تاکید کرد که این بیماری در مردان کمی شایع تر است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد