روز گذشته وزیر بهداشت و درمان نیز در سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اجرای مستمر این طرح، با مشاهده کمبود تخت بیمارستانی در این منطقه بر افزایش تختهای بیمارستانی تاکید کرد و خواستار رفع هر چه سریعتر کمبود تختهای بیمارستانی در قالب این طرح شد.
سیدحسن قاضیزاده هاشمی در این سفر و در بازدید از بیمارستان امام خمینی (ره) دهدشت اظهار کرد: با توجه به کمبود پزشک متخصص در بیشتر بیمارستانهای محروم کشور استقرار پزشکان متخصص و فوقتخصص در این بیمارستانها یکی از اولویتهای این وزارتخانه است.
وی افزود: برای ارائه خدمات بهتر در این خصوص طرح تحول نظام سلامت تجهیزات پزشکی بیمارستانها با اولویتبندی مناطق در سه ماه آینده نیز برطرف خواهد شد.
قاضیزاده هاشمی اضافه کردن تختهای بیمارستانی را از اولویتهای بهداشت و درمان در این وزارتخانه اعلام کرد و با اشاره به برنامهریزیهای خوب دولت تدبیر و امید برای ارائه خدمات مطلوب در حوزه بهداشت و درمان، تصریح کرد: بزودی طرح تحول نظام سلامت در مناطق محروم و شهرهای زیر 20 هزار نفر اجرا میشود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در این سفر چشم ده نفر از مردم محروم این منطقه را به صورت رایگان جراحی کرد ، افزود : با توجه به گسترش شهر و نیاز به افزایش مراکز درمانی، توسعه بیمارستان به 300 تا 400 تختخوابی ضروری است.
وی با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت در بیمارستان امام خمینی دهدشت، افزود: این طرح بخوبی اجرایی شده و مشکل خاصی در روند اجرای طرح گزارش نشده است.
قاضیزاده هاشمی، همچنین کمبود جراح مغز و اعصاب را از مشکلات اساسی حوزه درمان کهگیلویه عنوان و اظهار کرد: رفع این مشکل را در دستور کار قرار خواهم داد.
وی راهاندازی کلینیکهای تخصصی را از بستههای خدمت طرح تحول نظام سلامت دانست و تصریح کرد: احداث و راهاندازی این کلینیک کمک شایانی به حوزه درمان شهرستان کهگیلویه میکند.
رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) دهدشت نیز گفت: این بیمارستان چهار شهرستان با 280 هزار نفر جمعیت را تحت پوشش دارد.
جراح مغز و اعصاب، را از امین یوسفی کمبود رادیولوژیست و نبود متخصص گوش، حلق و بینی و از مهمترین مشکلات تنها بیمارستان این شهرستان عنوان کرد.
وی همچنین بسته خدمتی هتلینگ بیمارستان را از مهمترین مشکلات اجرای طرح تحول نظام سلامت در شهرستان کهگیلویه دانست و با اشاره به برآورد 700 میلیون تومانی اعتبار هتلینگ در این بیمارستان، افزود: 295 میلیون تومان اختصاص داده شده به این مهم جوابگوی نیاز نیست.
یوسفی کمبود فضای فیزیکی را از دیگر مشکلات این مرکز برشمرد و اظهار کرد: 30 تخت در بخش زنان مورد نیاز است.
کمبود تخت برای بیماران خاص
در استان مرکزی نیز کمبود تخت بیمارستانی از مشکلات بیماران خاص است. این بیماران که به دلیل نوع بیماری خود هراز چند گاهی نیاز به بستری دارند اغلب اوقات هنگام مراجعه به بیمارستان با نبود تخت خالی برای بستری روبهرو میشوند.
غلامرضا فتحآبادی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری استان مرکزی درباره بیماران خاص استان مرکزی به مهر گفت: استان مرکزی 826 بیمار مزمن کلیوی، 356 بیمار همودیالیز، 99 بیمار تالاسمی، 128 بیمار هموفیلی، 389 بیمار پیوند کلیه و 27 بیمار دیالیز صفاقی دارد.
وی با اشاره به ارائه خدمات درمانی به این بیماران در 11 مرکز درمانی استان مرکزی افزود: در استان مرکزی ده مرکز درمانی در شهرهای اراک، ساوه، شازند، خمین، دلیجان، کمیجان، تفرش، آشتیان و محلات به بیماران دیالیزی، دو مرکز درمانی در اراک و ساوه به بیماران تالاسمی، و دو مرکز درمانی در اراک و ساوه به بیماران هموفیلی خدمات ارائه میکنند.
مدیرکل اجتماعی استانداری مرکزی با اشاره به مشکلات فراروی بیماران خاص این استان گفت: در بخش بیماران مبتلا به تالاسمی که تعدادشان در استان مرکزی 99 نفر است، نسبت بیمار به تخت هشت به یک است. این در حالی است که تختهای بیمارستانی نیز فقط در شهرستان اراک و ساوه تعبیه شده است.
فتحآبادی افزود: در حالی که 20 نفر از مبتلایان به بیماری تالاسمی را در استان مرکزی کودکان تشکیل میدهند، متاسفانه فقط یک تخت بیمارستانی برای کودکان وجود دارد که آن یک تخت هم در بیمارستان امیرکبیر اراک قرار دارد.
وی ادامه داد: در حالی که تعداد بیماران بزرگسال مبتلا به تالاسمی در شهرستان اراک 66 بیمار است، متاسفانه فقط هفت تخت بیمارستانی برای ارائه خدمات درمانی به این بیماران در بیمارستان امیرکبیر اراک موجود است.
فتح آبادی با بیان اینکه در شهرستان ساوه 12 کودک مبتلا به تالاسمی وجود دارد، گفت: متاسفانه این کودکان حتی از داشتن یک تخت بیمارستانی ویژه محرومند؛ چراکه هر پنج تخت بیمارستانی موجود در شهرستان ساوه که در بیمارستان مدرس این شهر فعال است، ویژه بیماران تالاسمی بزرگسال است.
وی یادآور شد: متاسفانه در دیگر شهرستانهای استان مرکزی ارائه خدمات به بیماران تالاسمی در بخش اورژانس و بدون اختصاص تخت ویژه صورت میگیرد. گرچه در دو بیمارستان امیرکبیر اراک و مدرس ساوه بخش بیمارستانی برای بیماران تالاسمی تعبیه شده، اما متاسفانه فضای نامناسب این بخشها همواره موجب نارضایتی بیماران است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی در ادامه با تاکید بر ضرورت افزایش مراکز ارائهدهنده خدمات به بیماران تالاسمی در استان مرکزی گفت: کمبود مراکز ارائه خدمات به این بیماران در تمام استان باعث شده تا بیماران شهرستانی برای درمان به شهرهای برخوردار از امکانات هرچند محدودی چون اراک مراجعه کنند و در کنار تحمل سختی راه هزینههای اضافهتری را در کنار بحث درمان متقبل شوند.
فتحآبادی گفت: مختلط بودن تختهای اطفال، زنان و مردان در مراکز ارائهدهنده خدمات از دیگر مشکلات فراروی بیماران تالاسمی است و این امر باعث تشویش خاطر بیماران و خانوادههای آنها میشود.
وی با اشاره به نامناسب بودن تجهیزات این بخشها (تخت، تشک، تهویه و...) افزود: بیشتر تجهیزات این بخشها فرسوده و متعلق به سالیان سالیان است که از استانداردهای روز نیز بیبهرهاند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی روزنامه «جامجم» با سجاد سالاروند، نخستین کوهنورد ایرانی دارای معلولیت در مسیر صعود به هفت قله بلند دنیا