ماموران بعد از اطلاع از این کلاهبرداریهای سریالی برای شناسایی و دستگیری متهم دست به کار شدند و سرنخهایی از مرد جوان بهدست آوردند. با ردزنیها و بهدست آمدن هویت اصلی متهم فراری، سرانجام او هفته گذشته بازداشت و به اداره آگاهی منتقل شد. مرد جوان گفت: تا سوم راهنمایی بیشتر درس نخواندم و بعد از آن وارد بازار کار شدم اما دوستی با افراد ناباب باعث شد وارد کار خلاف و در نهایت دستگیر و زندانی شوم. بعد از اتمام دوران محکومیت و آزادی، تصمیم گرفتم شگردم را برای ارتکاب سرقت عوض کنم.
سراغ مغازههای فروش لپتاپ، صنایع دستی، موتورسیکلت و... میرفتم و بعد از انتخاب جنس و نوشته شدن فاکتور به فروشنده میگفتم میخواهم پول را از طریق موبایل بانک پرداخت کنم. من وارد سایت بانکی که فروشنده حساب داشت، میشدم و مشخصات او را ثبت میکردم. به این ترتیب صفحهای که او حساب داشت، باز میشد. من صفحه را برای تائید حرفم به فروشنده نشان میدادم و او مطمئن میشد این پول را به حسابش واریز کردهام اما بدون اینکه مرحله آخر را انجام دهم، سریع از مغازه خارج میشدم.پس از آن چون برای کالاهای مسروقه فاکتور خرید داشتم، براحتی اجناس را به فروش میرساندم. به همین دلیل نه نیاز به انبار برای نگهداری کالاهای سرقتی داشتم و نه پیدا کردن مالخر، و با فروش اجناس به مغازهداران، پول خوبی به جیب میزدم.
سرهنگ فلاح کریمی، رئیس پلیس آگاهی استان گیلان در این باره میگوید: مرد جوان که تحصیلات متوسطه دارد، از افرادی کلاهبرداری کرده است که تحصیلات آنها لیسانس و فوقلیسانس است. متاسفانه مالباختگان بدون توجه به اینکه در صورت واریز پول به حسابشان برای آنها پیامک ارسال میشود و اینکه میتوانند همان لحظه از بانک استعلام کنند، فقط با دیدن صفحه حساب خود باور میکردند پول به حساب آنها واریز شده است.
به گفته این مقام انتظامی، تاکنون 9 شاکی در این پرونده شناسایی شدهاند و تحقیقات برای شناسایی دیگر شاکیان ادامه دارد. (ضمیمه تپش)
مرجان همایونی
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد