نوزادان تغذیه شده با شیر مادر کمتر بیمار می‌شوند

یک فوق تخصص نوزادان گفت: نوزادان تغذیه شده با شیرمادر نسبت به سایر نوزادان کمتر بیمار می‌شوند.
کد خبر: ۷۰۳۰۸۰
نوزادان تغذیه شده با شیر مادر کمتر بیمار می‌شوند

دکتر مازیار وکیلی امینی گفت: شیر دادن مادران به نوزادان علاوه بر فوایدی که برای نوزادان به همراه خواهد داشت، اثرات و فواید مثبتی را نیز برای مادران دارد.

وی افزود: مادران شیرده کمتر به انواع سرطان‌ها و به ویژه سرطان سینه مبتلا شده و خونریزی‌های پس از زایمان نیز به مراتب در آنها کمتر است.

این فوق تخصص نوزادان گفت: شیر دادن از چاقی بیش از حد مادران پیشگیری کرده و برگشت وزن مادران شیرده به دوران قبل از بارداری را با سرعت بیشتری امکان پذیر خواهد کرد.

وی به کاهش سطح کلسیم مادران شیرده در دوران شیردهی اشاره کرد و افزود: این کلسیم از دست رفته با کلسیم جدید جایگزین شده و این جابجایی کلسیم از پوکی استخوان مادران شیرده در سنین بالاتر پیشگیری می‌کند.

وکیلی امینی شیر مادر را غنی از املاح، اسیدهای چرب ضروری و اسیدهای آمینه و پروتئین های ضروری دانست و افزود: علاوه بر اینها مواد آلی و حیاتی در شیر مادر وجود دارد که می تواند نقش تعیین کننده‌ای در سلامت نوازاد داشته باشد.

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، شیر مادر به ویژه شیر اولیه (آغوز) حاوی آنتی بادی‌ها و سلول های دفاعی خاصی است که موجب تقویت سیستم دفاعی نوزاد شده و احتمال ابتلای نوزاد به انواع بیماری‌ها و به ویژه عفونت‌های روده‌ای و تنفسی فوقانی را کاهش می‌دهد.

وی افزود: همچنین شیر مادر حاوی اسیدهای چرب خاصی است که موجب افزایش بینایی و بهره هوشی نوزاد می شود.

وکیلی امینی گفت: علاوه بر فوایدی که شیر مادر به لحاظ سلامت جسمانی برای نوزاد و مادر دارد، از نظر روحی نیز شیر دادن مادر می تواند رابطه عاطفی میان نوزاد و مادر را تقویت کرده و مادر را نسبت به تامین سلامت نوزاد و مراقبت از او حساس تر کند.

این فوق تخصص نوزادان در خصوص راهکارهای افزایش شیر مادر نیز گفت: در 24 ساعت ابتدای تولد به طور طبیعی شیر مادر اندک است که باید به مادر این اطمینان را داد که این مسئله طبیعی است و از بروز استرس در او که موجب کاهش شیر می شود، پیشگیری کرد.

وی افزود: بهتر است به منظور افزایش شیر در 24 ساعت ابتدای تولد در طول روز هر دو ساعت و در طول شب هر سه تا چهار ساعت نوزاد را بیدار کرده و به او شیر دهند.

وکیلی امینی گفت: نوزادان در 10 روز اول متفاوت با نوزادان 15 روزه هستند و برای شیر خوردن گریه نمی‌کنند و باید آنها را برای شیر خوردن بیدار کرد.

این فوق تخصص نوزادان با بیان اینکه بیشتر مادران این مسئله را عنوان می‌کنند که شیر آنها قوت ندارد، افزود: شیر مادران در 10 دقیقه ابتدای شیردهی به دلیل وجود قند بالا آبکی است و همین قند انرژی نوزاد را تامین می‌کند.

وی گفت: پس از 10 دقیقه شیر دادن شیر کم کم غلیظ می شود، زیرا چربی شیر به تدریج بالا می رود و این امر موجب می شود تا نوزاد در پایان شیر خوردن احساس سیری کند.

وکیلی امینی افزود: به همین علت توصیه می شود تا مادران شیرده اجازه دهند نوزاد آنها به طور کامل شیر را از یک قسمت خورده تا هم قند و هم چربی به بدن او برسد.

این فوق تخصص نوزادان استراحت، ورزش، مصرف جوانه گندم، برخی عصاره های گیاه رازیانه و مهمتر از همه شیردهی مرتب، منظم و طولانی را از جمله راهکارهای افزایش شیر در مادران عنوان کرد.

وکیلی امینی توصیه کرد: مادران شیرده حتی المقدرو از چای استفاده نکرده و در صورت مصرف، چای رقیق بنوشند.(ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها