دکتر سهیل اسکندری در گفتگو با مهر به اقدامات وزارت بهداشت در زمینه مبارزه با مصرف بی رویه سموم کشاورزی اشاره کرد و افزود: بر اساس برنامه طراحی شده که از ابتدای سال جاری مقرر گردیده با مراجعه به میادین مرکزی و اصلی میوه و تره بار، جهت کنترل باقیماندههای سموم آفت کش از چهار محصول خیار، گوجه فرنگی، سیب درختی و برنج و برای کنترل باقیمانده کودها میزان نیترات و فلزات سنگین، سرب و کادمیوم در سه محصول سیبزمینی، پیاز و کاهو در هر ماه نمونهبرداری به عمل آید.
وی ادامه داد: با توجه به وجود 10 قطب کشوری تعیین شده برای انجام پایش محصولات کشاورزی در سال جاری، در مجموع 7560 نمونه از این محصولات مورد آزمایش و بررسی قرار خواهند گرفت.
اسکندری در ارتباط با راهکار کاهش مصرف سموم کشاورزی، گفت: استفاده از طرح تلفیقی مبارزه با آفات نباتی (مبارزه بیولوژیک همراه با سموم کم خطر) کارساز خواهد بود.
وی در پاسخ به این سئوال که چه راهی برای کنترل میزان سموم باقی مانده در محصولات کشاورزی وجود دارد، با عنوان این مطلب که بررسی این وضعیت امکان پذیر است، تاکید کرد: توانایی آزمایش باقیمانده سموم آفتکش در آزمایشگاههای کنترل مواد غذایی دانشگاههای علوم پزشکی 10 مرکز دانشگاهی انتخاب شده و نیز آزمایشگاههای تایید صلاحیت شده همکار یا مجاز قابل انجام است.
معاون فنی نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی سازمان غذا و دارو در ارتباط با اینکه گفته شده بود وزارت بهداشت مناطق دارای سبزیجات آلوده را معرفی می کند، گفت: پس از اجرای برنامه و تجزیه و تحلیل نتایج، اگر محصولات مناطقی آلوده به سموم باشد، به عموم اطلاع رسانی خواهیم کرد.
اسکندری در پاسخ به این سئوال که مردم برای خوردن میوه و سبزیجات دچار تردید و ابهام هستند و نمی دانند چکار کنند، افزود: میوه و سبزی کلید سلامت رژیم غذایی انسان است. لذا، در صورت بروز و مشاهده هرگونه آلودگی محصول کشاورزی، آن فرآورده از چرخه مصرف خارج و اطلاع رسانی عمومی انجام خواهد شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد