اولین گام‌های​ تحول سلامت در کردستان

در حالی که طی چند ماه اخیر با اجرای طرح نظام سلامت در سراسر کشور وضع درمانی و بهداشتی استان کردستان مانند دیگر استان‌ها از روند رو به بهبود برخوردار شده، ولی همچنان کمبودهایی چون وجود تخت‌های فرسوده بیمارستانی، کمبود پزشک و مراکز درمانی در مناطق محروم استان به چشم می‌خورد.
کد خبر: ۷۲۰۱۱۴
اولین گام‌های​ تحول سلامت در کردستان

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخیرا در جریان بررسی روند اجرای طرح تحول نظام سلامت در کردستان، ضمن بازدید از مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی بعثت سنندج به وجود تخت‌های فرسوده بیمارستانی در برخی استان‌های کشور ازجمله کردستان اشاره می‌کند و می‌گوید: هم‌اکنون حدود 40 هزار تخت در سطح کشور در حال راه‌اندازی است تا در مراکز پرجمعیت که مرکزیت اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان کردستان را برعهده دارد، برای جبران کمبود تخت‌های بیمارستانی مورد استفاده قرار گیرد.

وی به کمبود نیروی پرستار و حجم کاری پرستاران در بیمارستان‌ها نیز اشاره می‌کند و می‌افزاید: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته و در جهت اجرای دقیق و کامل طرح تحول نظام سلامت باید امسال برای جبران کمبود کادر درمانی، 80 پرستار و تکنیسین بیهوشی در مراکز درمانی سنندج جذب شوند.

تقویت بیمارستان‌های دولتی

در همین حال، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان نیز با بیان این که ارتقای شاخص‌های سلامت در استان به عوامل مختلفی وابسته است، وجود مدیریت صحیح برای بالا بردن سطح خدمات بهداشتی درمانی در کردستان را ضروری می‌داند و می‌گوید: نبود دیدگاه سلامت‌نگر در تمام حوزه‌های دخیل در سلامت جامعه، یکی از مشکلات اساسی در کشور ماست که امیدواریم با اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور این نوع نگاه اصلاح شود.

دکتر قدیمی با اشاره به این که در صورت تقویت بیمارستان‌های دولتی می‌توان به بالا رفتن ضریب موفقیت طرح تحول نظام سلامت امیدوار بود، می‌افزاید: نبود نظام ارجاع و پروتکل‌های درمانی در نظام سلامت از مشکلات فراروی اجرای کامل طرح تحول نظام سلامت است که باید برای رفع آن اقدامات لازم صورت گیرد.

وی می‌افزاید: این طرح که در برگیرنده بسته‌های ویژه حمایتی ازجمله کاهش هزینه‌های پرداخت بیماران بستری، ترویج زایمان طبیعی، ارتقای خدمات هتلینگ و ماندگار شدن پزشکان متخصص در مناطق محروم است، در کردستان با موفقیت نسبی پیش ‌می‌رود.

کمبود نیروی متخصص در مناطق محروم

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان این که اجرای دقیق و کامل طرح تحول نظام سلامت می‌تواند عقب‌ماندگی‌های مزمن حوزه سلامت در منطقه را جبران کند، به برخی نارسایی‌های موجود در مسیر اجرای این طرح در استان کردستان اشاره و اظهار می‌کند: کمبود نسبی نیروی متخصص برای مقیم شدن بخصوص در شهرستان‌های محروم از کمبودهای استان است.

دکتر قصری ساختمان‌های فرسوده برخی بیمارستان‌های شهرستان‌های این استان بخصوص در بخش‌های اورژانس، بلوک‌های زایمان و کلینیک‌های تخصصی را مانعی برای اصلاح هتلینگ و رسیدن به شرایط مطلوب عنوان می‌کند و می‌گوید: گستردگی اجرای طرح و همزمانی آن با طرح تحول در سیستم بهداشتی باعث می‌شود اجرای مطلوب طرح تحول نظام سلامت در کشور نیازمند زمان مناسب و طولانی‌مدت باشد.

استاندار کردستان هم معتقد است: نوسانات اقتصادی و برخی مسائل دیگر در سالیان گذشته موجب بروز نگرانی‌ و تحمیل هزینه‌های زیاد در حوزه درمان بر مردم شده و به همین خاطر این موضوع، جامعه را به سیاست‌های درمانی بی‌اعتماد کرده بود.

زاهدی با بیان این که ابلاغ سیاست‌های کلی نظام سلامت، امید به کاهش تدریجی دغدغه بیماران و همراهان آنان در زمینه تامین هزینه‌های سرسام‌آور درمانی را به همراه خواهد داشت نتایج بازدیدها و مراجعات شخصی خود به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی سطح استان کردستان در چند ماه اخیر را رضایتمندی نسبی مردم از اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان تا به این مرحله عنوان می‌کند.

وی در عین حال با اشاره به این که درآمد سرانه استان کردستان نصف میانگین کشوری است، می‌افزاید: در این استان در بخش‌های مختلف خدماتی و عمرانی و بهداشتی نیز شاخص‌ها به نسبت میانگین کشوری رشد قابل توجه نداشته است.

استاندار کردستان همچنین حضور بخش خصوصی در حوزه درمان برای کمک به ارتقای شاخص‌های سلامت در کردستان را ضروری می‌داند.

کارشناسان بخش درمان معتقدند هرچند اجرای طرح‌هایی چون طرح تحول نظام سلامت می‌تواند به رفع نارسایی‌های مزمن موجود در سیستم بهداشتی درمانی استان کردستان کمک کند، اما نباید از نظر دور داشت که تحقق این مهم نیازمند همکاری و تعامل نزدیک دست‌اندرکاران امر سلامت استان و مدیران ارشد حوزه سلامت کشور است.

سعید کریمی / جام‌جم سنندج

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها