به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری،رییس جمهوری ادامه داد: مردم ما بدانند که مقامات جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر حقوق و منافع ملی مصمم برای حل مسأله هستهای و مذاکره هستند، صادقانه حرف میزنند و با دنیای به گونهای صحبت میکنند که برای آنها قابل لمس و فهم باشد.
روحانی با بیان اینکه اکثر کشورها باور دارند که فعالیت هستهای جمهوری اسلامی ایران صلحآمیز است، خاطرنشان کرد: راه دیگری جز مذاکره برای حل و فصل مساله هستهای ایران وجود ندارد. راهی که قبلاً عدهای انتخاب کردند، تحریم بود که نتوانست آنها را به اهدافشان برساند.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه اگر منظور برخی از کشورها از تحریم، کاهش فعالیتهای هستهای بود، این رویکرد نتیجه و ثمری نداشت، گفت: اگر هدف آن کشورها، کم کردن دسترسی مردم به دارو و گران کردن تجهیزات پزشکی و فشار بر مسایل اقتصادی با هدف آزار مردم ایران بوده، بحمدالله در شرایطی که هنوز تحریم ها وجود دارد، از این موضوع در حال عبور هستیم.
روحانی با اشاره به اجرای طرح تحول اقتصادی در شرایط تحریم در حالی که اجرای این طرح آرزوی بسیاری از کشورها بوده و نتوانستند آن را اجرا کنند، تصریح کرد: ما در بخش اقتصادی قدمهای مهمی برداشتهایم و مردم ایران، به آینده امیدوار هستند و در صحنههای سیاسی و اقتصادی با نشاط حضور دارند.
وی، راه درست در مسایل هستهای را راه مذاکره دانست و گفت: حل برخی مسایل در این عرصه نیازمند زمان است و مسیر ما مسیر درستی است و ان شاء الله این مذاکرات طوری به نتیجه خواهد رسید که هم متضمن حقوق و منافع ملت ایران و هم منافع منطقه و جهان باشد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی، اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل را فرصت مناسبی برای اعلام مواضع کشورها در خصوص مسایل منطقه ای و بینالمللی دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران توانست از متن و حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، به خوبی بهرهبرداری کند.
وی اظهارداشت: در کنار جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اجلاس آب و هوا نیز در سطح مقامات ارشد کشورها برگزار شد و جمهوری اسلامی ایران، برنامهها و پیشنهادات خود را در این زمینه ارائه داد.
رییس جمهوری در ادامه با اشاره به اینکه در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد بحث افراط و افراطیگری و خشونت بیش از همیشه مورد توجه مسئولان و سران کشورها بود، گفت: زمانی که (سال گذشته) پیشنهاد ایران درباره جهان عاری از خشونت و افراطیگری مطرح شد، خیلی مشخص نبود که فضای منطقه در آینده اینقدر آشفته شود و برخی کشورهای منطقه برای ایجاد امنیت و ثبات دچار مشکل شوند.
روحانی گفت: همه کشورهای شرکتکننده اذعان داشتند که تهران نقش بیبدیلی در مبارزه با تروریسم و ایجاد ثبات در منطقه دارد و اگر تلاشهای جمهوری اسلامی ایران نبود وضع منطقه از شرایط کنونی بسیار بدتر میشد.
وی اظهارداشت: این دیدگاه نسبت به جمهوری اسلامی ایران بخاطر عظمت ملت ایران، رهنمودهای مقام معظم رهبری و حرکت کشور در مسیر درست است.
روحانی با اشاره به ملاقاتهای خود با مقامهای ارشد کشورهای اروپایی، آفریقایی، آمریکای لاتین و آسیایی، گفت: لازم بود نظرات جمهوری اسلامی ایران را در مورد مسایل مختلف به کشورهای منطقهای و بینالمللی اعلام کنیم.
رییس جمهوری ادامه داد: در همه این ملاقاتها چند نکته آشکار بود. یکی آنکه آنها همه قبول داشتند که ایران در مبارزه با تروریسم و خشونت نقش بی بدیلی دارد و پرچم مبارزه با افراط، خشونت و تروریسم را امروز بردوش می کشد که این مسأله مهمی است.
وی به اظهارات مقامات ارشد کشورها در مورد موضوع فعالیتهای صلحآمیز هستهای در ایران اشاره کرد و گفت: کشورها مایل بودند که این مسأله به سرعت حل و فصل شود، روابط گسترده تر گردد و سرمایه گذاران آنها بتوانند فعالتر در ایران حضور یابند و در مجموع، جمهوری اسلامی ایران نقش بالاتر و گسترده تری را در مسایل منطقه ای و جهانی ایفا کند.
رییس جمهوری با بیان اینکه اکثر کشورها میخواهند با جمهوری اسلامی ایران ارتباط و تعامل سازنده تری داشته باشند، خاطرنشان کرد: در سخنرانیهایی که در جمع اندیشکدههای آمریکایی و همچنین در جمع اساتید آن کشور داشتم، به صراحت گفتم کشورهایی که در سالهای گذشته بوجود آورنده گروههای تروریستی بودند و کمک های مالی، تسلیحاتی، سیاسی و فرهنگی خود را در اختیار تروریست ها قرار دادند، صلاحیت سیاسی و اخلاقی را برای رهبری مبارزه با تروریسم ندارند.
روحانی با اشاره به اینکه همه صاحبنظران تردید نداشتند که جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی را در مبارزه با تروریسم دارد، اظهار داشت: نظرات جمهوری اسلامی ایران در جمع اقتصادیهای آمریکا و اساتید و فرهیختگان ایرانی، علما و اندیشمندان و جمعی از ایرانیان عزیزی که اجتماع کرده بودند، تشریح و به پرسش های آنان نیز پاسخ داده شد.
رییس جمهوری با بیان اینکه ما نیازمند هستیم که در مناسبات بین المللی از فرصتها به خوبی استفاده کنیم، گفت: اینکه غرب، به مفهوم فرهیختگان و اندیشمندان آن کشورها، تصمیم گرفته باشند بر ضد ایران فعالیت کنند، حرف نادرستی است. ممکن است تصویر ایران به درستی ترسیم نشده، اما در غرب هیچکس در سطح مردم و فرهیختگان تصمیم نگرفته با ایران دشمنی کند.
روحانی با اشاره به اینکه در دنیای امروز سیاسیون ناچارند پشت سر مردم حرکت کنند، تأکید کرد: اگر ما بتوانیم با مردم ارتباط داشته و سوال، اندیشمندان و فرهیختگان را با لحنی قانعکننده پاسخ دهیم، سران آن کشورها وقتی ببینند مردمشان علاقه مند به ارتباط و تعامل با ایران هستند، مجبور می شوند راه خودشان را تصحیح کنند.
وی، با تأکید بر اینکه، جمهوری اسلامی ایران از فرصتهای پیشآمده برای تعامل با مردم کشورها بهره گیری و استفاده میکند، گفت: در حد توان این مهم انجام گرفت و بخصوص در جلسات اقتصادی و سرمایهگذاری میان آمریکاییها و ایرانیان همه مصمم بودند که روابط بسیار خوبی با ایران ایجاد شود.
روحانی در ادامه سخنان خود به سفر به آستراخان روسیه و اجلاسی که در زمینه دریای خزر برگزار شده بود اشاره کرد و گفت: دریای خزر برای تمامی کشورهای ساحلی مهم است، ۵ کشور حوزه دریای خزر اجتماع کرده بودند و جلسه بسیار مهم بود.
رییس جمهوری با بیان اینکه بیش از نیمی از جمعیت حوزه دریای خزر در ساحل جمهوری اسلامی ایران زندگی میکنند، اظهار داشت: ما منابع بسیار مهمی در حوزه دریای خزر برای همکاری مانند حمل و نقل، توریسم، اقتصاد، آبزیان، محیط زیست، مسایل امنیتی و توسعهای در اختیار داریم.
وی با اشاره به اینکه در جلساتی که روسا با یکدیگر داشتند فضای خوب و مثبتی داشت و در مورد امنیت منطقهای هم صحبت کردیم، تصریح کرد: در دریای خزر مسابقه تسیلحاتی را باید ممنوع کرد و تجهیزات نظامی هر کشوری در این دریا باید به اندازه نیاز آن باشد و به دیگر کشورها نباید اجازه داد در مسایل دریای خزر مداخله کنند.
رییس جمهوری با اظهار اینکه در اجلاس ۵ کشور حوزه دریای خزر از طرف جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد شد که باید به ایجاد دفتر مشترک و یا سازمانی برای دریای خزر برسیم، خاطر نشان کرد: این امر برای هماهنگی اطلاعاتی کشورهای منطقه و مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و غیره بود که مورد تأیید کشورهای حوزه دریای خزر قرار گرفت.
روحانی با اشاره به اینکه بسیار مهم است کشورهای حاشیه این دریا به فکر توسعه این منطقه و حرکت به سمت جلو باشند، گفت: توافقی که حاصل شد، توافق برای منطقه حاکمیت و منطقه اختصاصی ماهیگیری بود که به پیشنهاد ایران این موضوع به تصویب رسید.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه پیگیری و اجرایی کردن این مصوبات نقش مهمی در توسعه منطقه خزر خواهند داشت، گفت: ما دو قرارداد با روسیه داشتهایم، قرارداد ۱۹۲۱ و قرارداد ۱۹۴۰ که همچنان حاکم خواهند بود تا مقررات جدیدی جایگزین آنها شود.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به دیدارهای دوجانبه با روسای جمهوری روسیه و آذربایجان اشاره و تصریح کرد: آذربایجان یکی از همسایگان خوب ما است و روابط بسیار خوب فرهنگی بین مردم جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان وجود دارد و دراین ملاقات بر اراده دو کشور برای توسعه روابط تأکید شد و مسایلی که مورد علاقه دو طرف بود بحث و بررسی گردید.
رییس جمهوری با اشاره به چهار دیدار روسای جمهوری ایران و روسیه طی یکسال گذشته گفت: در این ملاقات توافقات گذشته مرور شد و ان شاء الله همه آنها عملیاتی و اجرایی خواهند شد. این امر می تواند تحولی را در روابط اقتصادی، منطقهای، امنیتی، سیاسی و فرهنگی و علم و فناوری میان دو کشور ایجاد کند.
دکتر روحانی همچنین با تبریک اعیاد قربان و غدیر خاطر نشان کرد: اسلام دین عبادت، اخلاق، عبودیت و تماس روحها و فکرها با آسمان است .
رییس جمهوری گفت: توجه به فقرا و عبادت در روز عید مورد توجه اسلام است. عید فطر و عید قربان نماز ویژهای داریم و عید فطر زکات داریم. در عید قربان قربانی گوسفند و تقسیم گوشت بین فقرا داریم و این نشان می دهد اسلام عبادتش با توجه به مردم و زندگی مردم و مخصوصاً آنهایی که نیازمند هستند پیوند خورده است و ان شاءالله ما در عمل به وظیفه دینی و اسلامی خود موفق باشیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر