فرهاد نظری به مهر گفت: بسیاری از میراث فرهنگی ایران در فهرست ثبت شده اند اما هیچ وقت دوباره برای بررسی بیشتر به آنها رجوع نشده است. به عنوان مثال استانی پرونده ای را در فهرست میراث در خطر ثبت و اعلام کرده که بعد از مدتی با انجام اقدامات حفاظتی و غیره آن اثر را از فهرست در خطر بیرون می آورد. اما تا کنون اقدامی انجام نداده اند.
وی ادامه داد: این موضوع را امروز چهارشنبه به همه استانها در قالب نامه ای ابلاغ می کنم. مدیران استانها باید بدانند که به برنامه های حفاظتی پس از ثبت آثار نیز باید توجه کنند و تنها به ثبت یک پرونده محدود نشوند. چون یکی از وظایف نظارت مستمر بر آثار ثبت شده است باید مشخص شود که چند اثر از زمان ثبت آنها از بین رفته و یا چه چیزی از آن باقی مانده است. برای چه آثاری کارهای حفاظتی شده و چند اثر بدون عملیات حفاظتی رها شده اند. این پایش باعث می شود تا اطلاعات جامعی از آثار ثبت شده در اختیار داشته باشیم.
نظری از ثبت حکاکی و مهر سازی در فهرست میراث ملی خبر داد و گفت: رونمایی از لوح آن در فرهنگستان هنر با حضور شفیعی کدکنی، آیدین آغداشلو انجام میشود. همچنین در نظر داریم تا نوحههای مردم ایران در عزاداری امام حسین(ع) را که در دستگاههای مختلفی خوانده می شود، ثبت کنیم.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد