مزیت این قطره آن است که تنها هفتهای یک بار باید استفاده شود در حالی که قطرههای چشمی فعلی باید سه بار در روز مصرف شوند.
میلیونها نفر در سراسر جهان از مشکل خشکی چشم رنج میبرند که تنها راه کاهش دردهای ناشی از آن، استفاده از قطرههای چشمی بهصورت سه بار در روز است.
اخیراً محققان دانشگاه «واترلو» محلولی حاوی نانوذرات ساختند که میتواند سندرم خشکی چشم را تنها با استعمال یک بار در هفته تسکین دهد.
این دارو حاوی نانوذراتی است که به آرامی درون چشم رهاسازی شده و با این کار درد ناشی از خشکی چشم رفع میشود.
از آنجایی که اثربخشی این نانودارو بیشتر از قطرههای چشمی موجود در بازار است، دوز مصرفی آن تنها 5 درصد داروهای معمولی است.
سندی لیو از محققان این پروژه میگوید: «شما نمیتوانید فرق میان قطره چشم حاوی نانوذرات را با آب معمولی تشخیص دهید. این قطره چشمی جدید هیچ خارشی در چشم ایجاد نمیکند.»
خشکی چشم سندرم بسیار رایجی است که معمولاً با افزایش سن بعد از 50 سالگی اتفاق میافتد. این سندرم میتواند در نهایت موجب آسیب دیدن چشم شود.
بیش از شش درصد از مردم آمریکا به این سندرم گرفتار هستند و برای تسکین آن باید روزی سه مرتبه از قطره چشمی استفاده کنند.دلیل این امر آن است که اشک چشم در طول روز این محلول را شسته و از سطح چشم پاک میکند و در نهایت 95 درصد از دارو از روی چشم شسته میشود.
لیو میگوید: «من میدانستم که اگر روی ادغام نانوذرات زیستسازگار با سیکلوسپورین کار کنم میتوانم قطره چشم مناسبی تولید کنم. این نانوذرات میتوانند به سطح چشم بچسبند، بدون این که خارشی در چشم ایجاد کنند، به مرور دارو را روی چشم رهاسازی میکنند».
این گروه تحقیقاتی در حال حاضر مشغول ساخت قطره چشمی نانوذرهای برای انجام آزمونهای بالینی هستند. این گروه امیدوارند که قطره چشمی آنها تا 5 سال آینده روی قفسه داروخانهها آماده عرضه به بیماران باشد.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد