جام جم سرا: در هر جامعهای شاخصههای توسعه توسط وضعیت زنان و کودکان ارزیابی میشود و اینکه ما چه تعریفی از کودکان داشته باشیم در همه عرصهها خود را نشان میدهد، در حالیکه ما هنوز تعریف درستی از کودکی به مفهوم امروز نداریم. این موضوع در ادبیات ما هم اثر میگذارد.
کودک امروز ما متشکل از نیازها و اندیشههایی است که ما هنوز نتوانستهایم آنها را بشناسیم و در آثارمان نشان دهیم. در واقع ما در برزخی بین کودک دیروز که متشکل از مجموعهای از بایدها و نبایدها و فرامین اخلاقی بود و کودک امروز که مطالبات جدیدتری دارد قرار داریم.
نیازهای کودک امروز با کودک دیروز کاملاً متفاوت است. ما به تعریف درستی از کودک نرسیدهایم و بین تعریف سنتی و مدرن سرگردانیم و همین سرگردانی متأسفانه باعث شده است تا نتوانیم به تعریف واحد و یکپارچهای دسترسی داشته باشیم؛ اگرچه ممکن است به صورت فردی به نتایجی رسیده باشیم.
هرچه تعریف ما از کودک و مفهوم کودکی دقیقتر باشد این موضوع در ادبیات، خانواده، آموزش و پرورش و اجتماع ما جلوه میکند. ارائه تعریفی درست از کودک متناسب با تحولات جهانی و واقعی نهتنها باعث میشود ادبیات ما در عرصه داخلی نمایندگانی داشته باشد تا به معرفی بهترینهای ادبیاتمان بپردازند در عرصه جهانی نیز فرصتی برای ظهور پیدا میکند؛ ولی تا زمانی که در این برزخ دستوپا میزنیم وضعیتمان همانی است که هست، یعنی نهتنها آثارمان مورد پذیرش کودکان و نوجوانان ما نیستند بلکه در عرصه جهانی نیز میلی به خرید کتابهای این گروه سنی دیده نمیشود. (پریسا برازنده - نویسنده و مترجم ادبیات کودک و نوجوان/ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛