سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد:

احتمال تمدید چند روزه مذاکرات هسته‌ای

تلاش‌ بر تفاهم سیاسی در مذاکرات

تمدید گفت‌وگوهای هسته‌ای تاکنون مطرح نشده است

یک منبع نزدیک به مذاکرات هسته‌ای در وین به تسنیم گفت که در این گفتگوها تا کنون هیچ بحثی از تمدید مطرح نشده است و طرفین برای رسیدن به تفاهم سیاسی بر سر چارچوب و اصول کلی هستند.
کد خبر: ۷۴۱۴۶۵
تمدید گفت‌وگوهای هسته‌ای تاکنون مطرح نشده است

یک منبع نزدیک به مذاکرات هسته‌ای به تسنیم در وین گفت که تا کنون هیچ بحثی از تمدید در مذاکرات مطرح نشده است و طرف‌ها در تلاش برای رسیدن به تفاهم سیاسی بر سر چارچوب و اصول کلی و موارد مهم هستند.

وی افزود: در صورتی که این تفاهم سیاسی حاصل شود، برای تکمیل جزئیات به مقداری زمان نیاز خواهد بود.

این منبع در پاسخ به این سوال که اگر در زمان باقیمانده تفاهم سیاسی حاصل نشود، گفت: طبیعی به نظر می‌رسد، در صورت عدم تفاهم سیاسی، به منظور عدم بازگشت به گذشته و جلوگیری از تخاصم، تمدید توافق ژنو در دستور کار قرار گیرد و طرفین این توافق را برای دوره‌ای دیگر تمدید کنند.

وی ادامه داد: تا این لحظه همه طرف‌های مذاکره‌کننده سعی بر رسیدن به تفاهم سیاسی داشته‌اند و دارند و باید منتظر ماند و دید که در ادامه مذاکرات چه اتفاقی می‌افتد.

مذاکرات ایران و 1+5 از روز سه‌شنبه در پایتخت اتریش و با ناهار کاری محمد جواد ظریف و کاترین اشتون آغاز شد. این مذاکرات روز یکشنبه وارد روز ششم خود می‌شود. تا کنون وزرای خارجه آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان نیز به این مذاکرات پیوسته‌اند. البته وزرای خارجه انگلیس و فرانسه الان در وین حضور ندارند و قرار است مجدد به این شهر بازگردند.

با توجه به درز اخبار کم از زمان شروع این مذاکرات، بازار گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در آن بسیار داغ بوده است. هر چند که برخی رسانه‌ها از این گمانه‌زنی‌ها برای فضاسازی و موج‌سواری استفاده کرده‌اند. مباحثی نظیر تمدید یا ارائه پیشنهاد جدید از سوی 1+5 از جمله مواردی بودند که این چند روزه به شدت توسط رسانه‌های غربی تبلیغ شدند.

اما به نظر می رسد آنچه که در واقع در اتاق‌های مذاکره می‌گذرد، رد و بدل شدن ایده‌ها و پیشنهادها از طرف‌های مختلف بوده است و در این میان تیم ایرانی یکی از تیم‌هایی بوده است که بیشترین ابتکارعمل‌ها و پیشنهادها را ارائه کرده است.

اکنون پس از گذشت تقریبا یکسال از توافق ژنو در نوامبر سال گذشته، وقت آن آمده است که 1+5 تصمیم خود را برای توافق با ایران اتخاذ کند. غربی‌ها به ویژه آمریکایی‌ها در این چند روز با پایتخت‌ها و متحدانشان مشورت کرده‌اند و باید دید که آیا آنها آمادگی این توافق را دارند یا نه.

برخی منابع مطلع از جریان مذاکرات می‌گویند که دولت باراک اوباما در آمریکا اخیرا به واسطه انتخابات کنگره و باخت دموکرات‌ها به جمهوریخواهان در تنگنا قرار گرفته و تصمیم‌گیری درباره توافق هسته‌ای برای وی سخت‌تر شده است.

فشار لابی صهیونیستی و برخی کشورهای منطقه در کنار شکاف حاکمیتی آمریکا مزید بر علت شده تا تصمیم در این زمینه برای واشنگتن دشوار شود.

شاید به همین دلیل بود که دیروز آقای جان کری، وزیر خارجه آمریکا با برخی کشورهای عربی کنفرانس تلفنی برگزار کرد و با وزرای خارجه ترکیه، کانادا، و نخست وزیر اسرائیل از وین تلفنی گفتگو کرد.

وزرای خارجه انگلیس و فرانسه هم پس از حضور در وین پیشنهادها را به پایتخت‌های خود بردند تا رهبران ارشد این کشورها در این زمینه تصمیم‌گیری کنند.

اما هر چقدر که گروه 1+5 در میدان عمل از شکاف داخلی و نداشتن آمادگی کامل برای پذیرفتن واقعیت‌های صحنه برخوردار بوده، سعی کرده است این نواقص را با بازی رسانه‌ای جبران کند.

مواردی نظیر اینکه "پیشنهاد به ایران داده شده تا ظریف به تهران ببرد" از جمله تاکتیک‌های رسانه‌ای بوده‌اند که غرب در این کارزار استفاده کرده است. در صورتی که در چنین مذاکراتی، انواع و اقسام طرح‌ها و پیشنهادها از طرف‌های مختلف ارائه می‌‌شود. از آنجایی که ایران هم یک طرف عمده ماجرا بوده، مسلما طرح‌ها و ابتکارات زیادی را ارائه کرده است. بنابراین این گونه مانورهای رسانه‌ای و بازی "مقصرسازی" از طرف غربی کاملا انتظار بوده و با هدف فشار بر ایران است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها