پایگاه خبری تحلیلی الوقت گزارش داد، منابع آگاه از مذکرات هستهای بین ایران و 1+5 گفتند؛ دستور کار «جان کری» وزیر خارجه آمریکا در مذاکرات عمان، به بحث درباره تواناییهای موشکی ایران منحصر شد و وی از پرداختن به موضوع هستهای و تحریمهای تحمیل شده علیه ایران خودداری کرد.
این منابع به پایگاه الوقت گفتند؛ جان کری وزیر خارجه آمریکا در مذاکرات مسقط از محمد جواد ظریف خواست که موضوع تواناییهای موشکی ایران در میز گفتگوها مطرح شود، اما وزیر خارجه ایران ضمن مخالفت با این درخواست آمریکا گفت که این مذاکرات به موضوع هستهای و تحریمهای تحمیلی علیه ایران اختصاص دارد. وی همچنین بر پایبندی کشورش به توافق موقت ژنو، تأکید کرد.
منابع مذکور همچنین افزودند؛ مذاکرات اخیر وین، فقط به درخواست مجدد جان کری وزیر خارجه آمریکا مبنی بر طرح موضوع تواناییهای موشکی در میز گفتگوها محدود نشد، بلکه کری به ظریف گفت که واشنگتن از تهران میخواهد که آن را در جریان کامل انواع موشکهای جدید ایرانی و برد این موشکها قرار داده و همچنین به کارشناسان آمریکایی اجازه دهد از مانورهای نظامی که در خاک ایران برگزار میشود، بازدید کنند.
دور نهایی مذاکراتی که با انعقاد توافقنامه ژنو در 3 آذر سال گذشته بین ایران و گروه 1+5 آغاز شده بود، سه روز پیش پایان یافت. وزرای خارجهای که در روزهای اخیر در وین گرد هم آمده بودند در نهایت تصمیم گرفتند با توجه به آنچه "پیشرفت در مذاکرات" خوانده میشود توافق "برنامه مشترک اقدام" را برای چندین ماه دیگر تمدید کنند تا امیدها برای دستیابی به توافقی جامع زنده باقی بماند.
بر اساس این توافق که تمدید توافقنامه موقت ژنو محسوب میشود طرفین باید چارچوب کلی توافق را تا 10 اسفند ماه سال جاری (1 مارس 2015) و توافق نهایی را تا 10 تیر سال آتی شمسی (1 جولای 2015) منعقد کنند. در این بین ماهیانه 700 میلیون دلار از داراییهای مسدود شده ایران یعنی در مجموع 4/2 میلیارد دلار از داراییهای ایران آزاد شود.
گزارشها حاکی از این است که مذاکرات هستهای بعدی، 15 دسامبر (24 آذر) در مسقط در سطح معاونان وزرای خارجه و کارشناسان برگزار خواهد شد.(تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر