با علی درستکار به بهانه پخش برنامه مناسبتی «وارث» در شب‌های ماه محرم

حرکت به سوی رستگاری

«این شب ها» و بررسی نقش خانواده در رفع بحران در جامعه

خانواده مهمترین نهاد تثبیت باورها است

برنامه " این شب ها " کاری از گروه معارف شبکه یک سیما سه شنبه شب این هفته 18 آذر ماه در ساعت 23:35 با اجرای علی درستکار با موضوع نقش خانواده در نهادینه شدن باورها پخش شد.
کد خبر: ۷۴۷۹۹۲
خانواده مهمترین نهاد تثبیت باورها است

به گزارش جام جم آنلاین مهمان برنامه محمود گلزاری عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، روانشناس و مشاور در بحث خانواده و بحران خانواده همراه " این شب ها " بود.

خانواده مهمترین نهاد تثبیت باورها است

محمود گلزاری در ابتدا با تاکید بر بنیادی بودن خانواده در نهادینه شدن باورها ، گفت : همان طور که در تفسیر شش آیه اول سوره نسا می خوانیم ، خانواده خاستگاه هیجانات + ( عشق، مهربانی، شادی، خوشبینی و ....) و هیجانات – ( خشم، غم، اضطراب و....) است که به دلیل ماشینیسم (صنعتی شدن) و دور شدن از خدا دچار گسیختگی شده است. مطالعات نشان می دهد که مشارکت سیاسی، اجتماعی و تحصیلی در خانواده ای پایدار بیشتر است چرا که عقاید، اخلاق، احکام و آداب در خانواده تربیت و پرورش داده می شود.

بدبینی ریشه بسیاری از ناهنجاری ها در خانواده است

مهمان برنامه ریشه بسیاری از ناهنجاری ها را بدبینی دانسته و با نام بردن خاستگاه های آن (وراثت، الگوهای والدینی، شیوه ی تربیت و تجربه های فرد ) به این مهم اشاره کرد که سه خاستگاه بدبینی به خانواده بر می گردد.

محمود گلزاری به نقل از کتاب ( عصر انقلاب اثر مانوئل کاستلز ) در تعریف خانواده مدرن گفت: در مدرنیته شاهد فروپاشی خانواده مرد سالار ( با این تعریف که یک مرد و یک زن بر مبنای قانون ازدواج کرده و در کنار یکدیگر قرار بگیرند ) هستیم چرا که این خانواده کارکرد خود را از دست داده و نتیجه ی آن بروز ازدواج های سفید، همسر آزاری، فرزند آزاری، طلاق و ...است.از اینرو خانواده همجنس گرا پیشنهاد می شود و برای فرزند آوری نیز از روش های آزمایشگاهی استفاده شود که البته در آخر نیز این فرزندان به دلیل فقدان حس حمایت، مهربانی، توجه و ....به سمت بزهکاری و جنایت کشیده می شوند.

فراهم آوردن اشتغال مناسب از وظایف حکومت است

وی در ادامه گفت: شادی (happiness) دو نوع است. نوع اول نشاطی سطحی ست و نوع دوم خوشبختی و سعادتی عمیق است و با ازدواج، همسر خوب، شغل مناسب و ... به دست می آید.ملاک های انتخاب همسر در اسلام عقل، دینداری، خوش اخلاقی، خانواده ی سالم و ... است و شغل مناسب نیز از وظایف حکومت در قبال فرد است؛ و این دو بر رشد و سلامت بسیار تاثیر گذارند.

محمود گلزاری در مورد خانواده در ایران به هفت مورد اشاره کرد و توضیح داد: مورد اول، بی میلی به ازدواج و عدم مسئولیت پذیری است. مورد دوم، همسر یابی و روش سنتی در این مورد اگر چه خوب است اما کافی نیست. مورد سوم، مشاوره های همسر گزینی ست که به کمک مشاوری با رویکرد های اسلامی امکان پذیر است. مورد چهارم، آموزش درست خانواده های جوان برای جلوگیری از طلاق در 5 سال اول ازدواج است. مورد پنجم، مشاوره به منظور کاهش ناسازگاری ها و درگیری بین زوجین است. مورد ششم ، خود طلاق است که با بن بست های بسیار قضایی رو بروست. مورد هفتم، مدیریت بعد از طلاق و کمک به افراد ضربه خورده برای بازگشت به زندگی است.

در پایان محمود گلزاری با اشاره به این که در دنیای امروزه باید قوانین و رفتارهای بسیاری را اصلاح کرد، به آگاهی بخشی و روشنگری تاکید ورزیده و خواستار آموزش بر مبنای علم و دین و تشخیص درست اصول شد.

برنامه این شب ها که سه شنبه شب ها از ساعت 23 و 20 دقیقه بصورت زنده از شبکه یک پخش می شود، کاری از گروه معارف شبکه یک سیما به تهیه کنندگی یونس قاسمی و اجرای علی درستکار است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها