میوه‌هایی‌که تاکنون ندیده‌اید

درباره فواید خوردن میوه‌ و اهمیت آن در سلامت بدن مطالب بسیاری شنیده یا خوانده‌ایم و بدون تردید نام بسیاری از این نعمات الهی را متناسب با محل سکونت خود یا حتی کمی دورتر در ذهنمان ثبت کرده‌ایم، اما دور از ذهن نیست اگر نام بسیاری از میوه‌هایی که مردم دیگر مناطق جهان می‌خورند را ندانیم و حتی تصوری از مزه‌ آنها نداشته باشیم. پس آماده باشید که از نام وطعم میوه‌های ناآشنا اطلاعاتی کسب کنید.
کد خبر: ۷۵۵۹۸۷
میوه‌هایی‌که تاکنون ندیده‌اید

ساپادیل؛ معجونی از طعم

میوه‌ای که زادگاهش مکزیک، برخی از کشورهای کارائیب و آمریکای مرکزی بوده هم‌اکنون در بسیاری از کشورهای گرمسیری بخصوص جنوب شرق آسیا کشت شده و در اقصی نقاط جهان مصرف می‌شود. این میوه که از تیره سیب کاستر است پوستی سبز‌رنگ دارد که با رسیدن بیش از حد به زرد‌رنگ تبدیل می‌شود طعمی از توت‌فرنگی و آناناس را همراه با کمی لیموترش به خود گرفته است و باید برای تجربه طعم منحصربه‌فرد آن پوستش را جدا کنیم تا میوه سفیدرنگی با ده‌ها هسته سیاه‌نمایان شود هرچند تعداد زیاد هسته‌ها کمی خوردنش را سخت کرده، اما تجربه معجونی از طعم‌ها در یک میوه واقعا لذتبخش است.

جالب است بدانیم این میوه به دلیل طعم خاص و منحصربه‌فردش استفاده بسیاری در صنعت ژله، شیرینی پزی و بستنی‌سازی دارد و یکی از دسرهای بسیار محبوب در کشور مکزیک مخلوطی از ساپادیل همراه شیر، خامه و شکر است. بومیان مکزیک، معتقدند آب این میوه یا دمکرده آن می‌تواند برای انواع دردهای معده مفید بوده و پوره شده ساپادیل مرحمی بر زخم‌هاست.

کارامبولا؛ ستاره‌ای در سبد میوه

دیدن ستاره‌ها در آسمانی صاف و پاکیزه شب همیشه یکی از تجربیات زیبای بشر بوده و هست اما وقتی ستاره‌ای در بشقاب میوه باشد کمی جای تعجب است و حس کنجکاوی ناخودآگاه دستمان را به سمت آن برای تجربه طعمش دراز می‌کند. استار فروت یا کارامبولا میوه‌ای است با پنج پره که با برشی عمودی به آن ستاره‌ای در دست داریم که معمولا به رنگ سبز است و گاهی با رنگی زرد در سبد میوه دیده می‌شود. استارفروت بیشتر در کشورهای گرمسیری مثل تایلند، هندوستان، مالزی و اندونزی رشد کرده و تولید می‌شود هرچند در برخی از مناطق کشورمان نیز قابل پرورش است، اما هنوز در سبد غذایی کشورمان جایی به خود ندیده است. مزه ترش و شیرین این میوه گرمسیری که بیانگر وجود مقادیر قابل توجهی از آنتی‌اکسیدان و ویتامین C است باعث شده تا در بسیاری از کشورها به عنوان بخشی از سالادهای تابستانی یا سبد میوه را به خود اختصاص دهد.

دست بودا؛ میوه‌ای ترسناک

این میوه که در خانواده مرکبات جای گرفته در کشورهای معتدل کشت و تولید می‌شود، اما هندوستان و چین جزو تولید‌کنندگان برتر آن هستند. این میوه سنگین که دارای پوست بسیار ضخیمی است ، بیشتر به عنوان طعم‌دهنده در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هرچند آنتی‌اکسیدان مناسبی برای جلوگیری از بیماری چربی خون است، اما مردم چین و ژاپن به دلیل عطر بسیار خوش این میوه آن را برای معطر کردن فضای داخلی خانه و لباس‌هایشان به کار می‌برند. فراموش نکنید میوه اصلی آن با طعمی شیرین در بخش‌های انگشت مانندش قرار گرفته و بیشتر بدون آب است که برای رسیدن به آن باید از شر پوست ضخیم آن خلاص شوید.

پشن‌فروت؛ ضد سرطان

این میوه که به میوه اشتیاق نیز معروف شده زادگاهش در جنوب آمریکاست، اما با توجه به نوع آب و هوایی که برای رشد و تکثیر نیاز دارد امروزه در بسیاری نقاط جهان همچون هندوستان، جزایر کارائیب، پرو، هاوایی، اندونزی، برزیل، مالزی و استرالیا با دو رنگ ارغوانی و زردرنگ تولید می‌شود که رنگ زرد آن بزرگ‌تر و اسیدی‌تر از نوع ارغوانی آن است. پشن‌فروت دارای پوستی همانند چرم با دانه‌های ریز سفیدرنگ است که طعم اصلی آن مربوط به ماده لزج با دانه‌های سیاه داخلی آن است. این میوه با طعمی بین پرتقال و لیموترش به عنوان یکی از میوه‌های محبوب سراسر جهان شناخته شده که هم به صورت خام مصرف می‌شود و هم برای تهیه انواع دسر کاربردهای فراوانی دارد. در مناطق گرمسیری عصاره (پوره شده بدون پوست) پشن‌فروت را همراه یخ به عنوان آبمیوه‌ای گوارا در هوای گرم استفاده می‌کنند. این درحالی است که براساس تحقیقات علمی میوه اشتیاق دارای کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، کلسیم، پتاسیم، فسفر و آهن است و از این رو درمانی برای فشار خون. هرچند در برخی کشورها مثل هندوستان جوشانده برگ گیاه اصلی این میوه به عنوان دمنوشی آرامش‌بخش و درمان آسم و اختلالات گوارشی شناخته شده است، اما بتازگی دانشمندان دریافتند مهم‌ترین خاصیت میوه اشتیاق ضد سرطان بودنش، است.

رامبوتان؛ میوه‌ای پر از مو

شاید خواندن نام این میوه کمی خاطر شما را تلخ کرده باشد، اما فریب ظاهر و نام چندش آور این میوه را نخورید چون تجربه طعم و مزه آن می‌تواند نظر شما را 180 درجه تغییر داده و شما را به عنوان یکی از مشتری‌های دائم آن تبدیل کند. این میوه مودار با دو رنگ قرمز و زرد که زادگاهش مناطق گرم و استوایی بوده، هم‌اکنون به میزان انبوهی در کشورهای مالزی، اندونزی، ویتنام و تایلند تولید می‌شود. طعم این سرخالوی مژکی چیزی شبیه به انگور با دانه‌ای بزرگ در میانش است و برای نوش‌جان کردن این میوه نیازی نیست نگران صدمه دیدن دستتان باشید چون پرزهای رامبوتان بسیار نرم و با دست می‌توان غلاف میوه را باز کرد تا به میوه اصلی رسید. برای انتخاب میوه خوشمزه کافی است به رنگ آن خوب دقت کنید چون هرچه تیره‌تر (زرد و قرمز) باشد نشانه رسیده شدن کاملش خواهد بود. اما فراموش نکنید رامبوتان زرد رنگ کمی ترش‌تر از نمونه قرمز آن است.

پی‌تایا؛ اژدهای میوه‌ها

یکی از میوه‌های عجیب در جهان اطراف ما با توجه به شکل بسیار خشن و سرخ رنگش به میوه اژدها یا گلابی توت‌فرنگی معروف شده که منشأ کاکتوسی داشته و زادگاهش کشور مکزیک است، هرچند اکنون در بسیاری از کشورهای گرمسیری مثل تایوان، ویتنام، تایلند، فیلیپین، سریلانکا، مالزی، بنگلادش، اوکیناوا، هاوایی، شمال استرالیا و جنوب چین در حجم انبوهی تولید و روانه بازار می‌شود.

اگر اژدها میوه را به صورت عمودی برش دهید میوه اصلی (قسمت خوراکی) شامل ماده نرم و آبدار با دانه‌های سیاه رنگ ظاهر می‌شود که عطر و بویی منحصربه‌فرد دارد. پی‌تایا در پنج رنگ متفاوت در بازار با طعمی شبیه گلابی موجود است که میوه قرمز شیرین‌تر و سفید رنگش طعمی ترش‌تر دارد.

اژدها میوه گرچه ظاهری ترسناک به خود گرفته اما سرشار از ویتامین و املاح معدنی است و به عقیده پزشکان طب سنتی برای جلوگیری از سرطان روده و دیابت بسیار مفید است.

این درحالی است که املاح معدنی این میوه می‌تواند درمانی برای آسم، فشارخون و کاهش کلسترول خون باشد و چون دارای اکسیدان‌های قوی است از تجمع سلول‌های سرطانی در دیگر نقاط دستگاه گوارشی نیز جلوگیری می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
حسن
United States
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
۰
۰
اژدهای میوه ها را می شود در ایران تولید كرد.

نیازمندی ها