کیهان: اصلاحطلبان بیتقصیرند موسوی مسئول اتفاقات 88 است!
روزنامه کیهان نوشت: عضو مرکزیت حزب منحله مشارکت میگوید بخش عمدهای از اتفاقات سال 88 به شخص موسوی برمیگردد نه مجموعه اصلاحطلبان.در حالی که طیف افراطی در حزب مشارکت، سازمان مجاهدین (انقلاب)، مجمع روحانیون و کارگزاران به همراه گروهکهای ضد انقلاب در 8 ماهه فتنه نقشآفرین بودند، علی تاجرنیا در مصاحبه با ایسنا و درباره فتنه 88 گفت: واقعیت مطلب این است که باید بین اصلاحطلبان و کاندیدای اصلاحطلب تفکیک قائل شد؛ در واقع کاندیدای اصلاحطلبان در سال 88 برای حضور در انتخابات خاتمی بود، آمدن موسوی به عرصه انتخابات به طور طبیعی استراتژی اصلاحطلبان را تغییر داد. تصور میکنم بخش عمدهای از اتفاقات سال 88 به شخص مهندس موسوی برمیگردد نه به مجموعه اصلاحطلبان، البته ناجوانمردانه نباشد، ما در یک برهه از زمان از این فرد دفاع کردیم. اما این که مهندس موسوی در شب قبل از انتخابات اعلام کند که با توجه به ارزیابیها من رییس جمهور شدم، این ربطی به اصلاحطلبان نداشت؛ این برداشت خود آقای مهندس موسوی بود. به طور شفافتر اصلاحطلبان در انتخابات 88 به خاطر یک کار مرامی و جوانمردانه]؟![ وارد این اتفاق شدند. ما نمیتوانیم اتفاقات سال 88 را محصول نگاه و تفکر اصلاحطلبی بدانیم. طبیعتاً ما در شرایط عادی قرار نداشتیم.
عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم ادامه داد: تصور میکنم اصلاحطلبان اگر باختند شجاعتش را داشتند که بگویند ما باختیم و معتقدم اتفاقات سال 88 از منظر ما قابل ارزیابی و نقد نیستند چون بخش عمده تصمیمساز و تصمیمگیر در شرایط ویژه و خاص قرار داشتند و آن اتفاقات که رخ داد محصول گفتوگو و تصمیمگیری اصلاحطلبان نبود.تاجرنیا مدعی شد اصلاحطلبان در چارچوب نظام و قانون اساسی عمل میکنند اما توضیح نداد که آیا القای احتمال تقلب در 6 ماهه قبل از انتخابات و سپس دعوت به آشوب خیابانی در کنار مقابله با رأی مردم میتواند کمترین نسبتی با رفتار در چارچوب قانون و نظام داشته باشد.
وی در تعریف اصلاحطلبی نیز گفت: اصلاحات، یعنی قابل تغییر دانستن همه چیز. این اصلاً به منزله نفی قوانین کلی نیست بلکه میگویم این موضوعات قراردادیاند؛ البته در حال حاضر امروز اصلاحطلبان کلیه چارچوب نظام و ساختار قانون اساسی را در کشور پذیرفتهاند و بر مبنای آن فعالیت میکنند. طبیعتاً اصلاحطلبان کسانی هستند که ترجیح دادند در چارچوب همین نظام و قانون اساسی با وجود ایرادات و مشکلاتی که ممکن است وجود داشته باشد فعالیت سیاسی کنند؛ خط قرمز اصلاحطلبان استقلال کشور و عدم وابستگی به بلوکهای قدرت است، این به معنای نفی آنان و عدم پذیرش اثرگذاریشان در مسائل جهانی نیست.
افراطیون مدعی اصلاحطلبی در دوره دوم خرداد شعار عبور از قانون اساسی و خروج از حاکمیت سر دادند و بعدها در سالهای 78 و 88 عملاً به این ادعای عبور از قانون عمل کردند ضمن اینکه به خاطر خیانتهای زنجیرهای، علیالدوام بااعلام حمایت و پشتیبانی سران آمریکا و انگلیس - و در فتنه سبز سران اسرائیل- قرار گرفتند.
وعده مسکن اجتماعی بالاخره به مرحله رونمایی میرسد؟
کیهان آورده است: رییس اتحادیه مشاورین املاک میگوید وعده دولت در مورد مسکن اجتماعی هنوز رونمایی نشده است.حسام عقبایی در مصاحبه با روزنامه رسالت گفت: اگر میخواهیم با تسهیلات بانکی در خانهدار شدن مردم اثرگذار باشیم، حداقل باید 50 درصد قیمت مسکن را تسهیلات بدهیم. البته ممکن است منابع مالی دولت اجازه پرداخت این مبلغ را ندهد. اما میتواند با مدیریت و هدایت منابع بانکی و مالی در یک پروسه 5 ساله این تسهیلات را در نظر بگیرد. الان بانکداری در ایران فلسفهای که پیدا کرده، غلط است. بانکداری شکل نگرفته که برای خودش کسب و کار کند، رویکرد تولید بانک در کشور منفعتطلبانه است و متاسفانه پولهای بانک را سکه و طلا میخرند که با سیاستهای بانکداری و اقتصاد کلان سازگار نیست.
وی میافزاید: همان طوری که عرض کردم این تسهیلات تامینکننده نیازهای واقعی مردم برای خانهدار شدن نیست و دولت باید نسبت به افزایش آن و ارائه طرحهای دیگر اقدام کند. مسکن اجتماعی هم که دولت وعدهاش را داده، نتوانسته رونمایی کند. با توجه به گذشت یک سال و نیم از عمر دولت توقع این بود که طرحهای خود را با سرعت بیشتری رونمایی میکردند و تکلیف مسکن اجتماعی را مشخص میکردند و همچنین تکلیف لیزینگ مسکن روشن میشد چون مردم به این نتیجه رسیدند که لیزینگ در کشور جواب نداده و تنها سودجویی و خیانت کردند و مشکلاتی را برای مردم به وجود آوردند.
عقبایی گفت: رونمایی از مسکن اجتماعی و تقویت تولید که از مطالبات مردم است روی زمین مانده و تمرکز روی تسهیلات بانکی رفته. البته این تسهیلات بانکی هم برای توده مردم دیده نشده و برای دهکهای خاصی آن هم برای بافت فرسوده میباشد. بافت فرسوده را فقط در شهرهای بزرگ داریم. دولت باید عدالت اجتماعی را در کل کشور بسط دهد و تسهیلات بانکی به بافتهای غیرفرسوده تعلق گیرد تا عدالت اجتماعی دامنهاش گسترده شود.
پاسخ نفتی آل سعود به توهم مدعیان اعتدال
کیهان نوشت: برخی از اصلاحطلبان و حامیان دولت تدبیر، سیاست دولت سابق را اصلیترین مقصر در تنشهای میان ایران و عربستان و سایر دولتهای عربی حوزه خلیجفارس میدانستند اما اکنون که یک سال و نیم از عمر تدبیرهای دولت جدید میگذرد، یکی از شدیدترین توطئههای عربستان علیه ایران پس از جنگ تحمیلی گریبان دولت و کشور را گرفته است.به گزارش جهاننیوز به نقل از رصد طی مدتی که از استقرار دولت یازدهم میگذرد، چراغ سبزهای بسیاری از سوی رییسجمهور و وزیر خارجه برای تنشزدایی با عربستان روشن شد. تحلیلگران همسو با دولت نیز به طور پیوسته بر ضرورت تنشزدایی تاکید کردند. تنشزدایی البته امری نیست که تنها خواست این دولت باشد. در برنامه پنج ساله پنجم که به تایید مقام معظم رهبری نیز رسیده، بر ضرورت تقویت روابط حسنه با همسایگان، اعتمادسازی، تنشزدایی و همگرایی با کشورهای منطقه و اسلامی تاکید شده است. اما آنچه مشکلساز میشود، تلقی از تنشزدایی است، تلقی غیرواقعی که احساس میکند تنشزدایی یعنی یک سفر، یک لبخند و یک سخنرانی.
گفته میشد که اعراب «اعتدال» روحانی را به «افراط» احمدینژاد ترجیح میدهند. جالب اینکه برخی از روزنامههای سعودی نیز در ابتدای پیروزی روحانی چنین خطی را در دستور کار داشتند تا جایی که طارق حمید سردبیر پیشین الشرقالاوسط پیش از برگزاری انتخابات و در استقبال از کاندیداتوری هاشمی، مقالهای را در این خصوص نوشت و البته سایت هاشمی رفسنجانی نیز آن را منتشر کرد. اما همین طارق الحمید حالا در نقد سخنان روحانی در خصوص نقش عربستان در ماجرای کاهش قیمت نفت، به روحانی تاخته است. این تاختن از سوی شخص و نشریهای که روحانی را همسو با هاشمی معرفی میکرد، معنای قابل تاملی دارد.
رصد میافزاید: یکی از اصلیترین مانورهای رسانهای که در خصوص روابط ایران و عربستان صورت گرفت، تاکید بر نقش هاشمی در این رابطه بود. طیفی از تحلیلگران راهکار بهبود این رابطه را سفر هاشمی به عربستان میدانستند. آنها معتقد بودند که با توجه به سابقه هاشمی در دوران ریاستجمهوریاش، روابط حسنه خانوادگی او با ملکعبدالله و چهره منطقهای و جهان اسلامیاش او میتواند گره این رابطه را باز کند. این خط رسانهای هر از چند گاهی مطرح میشد اما حالا خبری از آن نیست. در شرایط کنونی که جنگ نفتی عربستان علیه ایران به اوج خود رسیده و نفت قیمت 45 دلار را هم تجربه کرده، خبر و تحلیلی از سفر هاشمی به عربستان در میان نیست. البته یکی از تحلیلگرانی که قبلترها بر سفر او به عربستان برای حل مشکلات دو کشور اصرار داشت، به تازگی گفته که هاشمی باید برای اتمام حجت به عربستان برود؛ سفر برای تنشزدایی حالا از نظر این کارشناس به سفر برای بیان اتمام حجت رسیده است!
العربیه: نمیتوانیم خوشحالی خودرا از حمله اسرائیل به قنیطره پنهان کنیم
کیهان به نقل از العربیه نوشت: رییس سابق شبکه العربیه اذعان کرد جنایتهای اسرائیل علیه حزبالله و سوریه را تشویق میکند!عبدالرحمن الراشد با ابراز ذوقزدگی از حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به منطقه قنیطره سوریه و شهادت 6 عضو حزبالله و یک فرمانده سپاه پاسداران مدعی شد: این خوشحالی و هلهله، به خاطر زشتی عملکرد حزبالله در هدف قرار دادن دشمنانش در لبنان و دخالت در سوریه است. شکی نیست در صورتی که بار دیگر جنگی میان اسرائیل و حزبالله یا حتی ایران صورت بگیرد ما برای شکست حزبالله و ایران دعا خواهیم کرد. اما چنین حادثهای به معنای پذیرش اسرائیل نیست(!)
یادآور میشود الراشد به خاطر خوشخدمتیهای گذشتهاش به اسرائیل در جریان حملات 2006 و 2008 (لبنان و غزه) مورد تمجید محافل صهیونیستی قرار گرفت. وی در جریان جنایتهای صهیونیستها علیه مسلمانان سنی غزه نیز به تخطئه مقاومت فلسطینی پرداخت و به همین دلیل موجب شد شبکه العربیه در کشورهای عربی به شبکه العبریه معروف شود. در همین حال تروریستهای داعش مشترکا مورد حمایت آل سعود و رژیم صهیونیستی قرار دارند. خوشخدمتی سعودیها به صهیونیستها در ترویج تروریسم و جنگهای نیابتی موجب شده مطبوعات منطقه از بندر بنسلطان به عنوان بندر بن اسرائیل یاد کنند و به همین دلیل هر گاه مقاومت اسلامی در لبنان و فلسطین و سوریه ضربات سختی به صهیونیستها یا بازوهای جنگ نیابتی آنها بزند، سعودیهای وهابی نیز عزادار شوند.
10 بار «نه» شنیدن از مردم برای افراطیون کافی نیست؟!
کیهان آورده است: عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم مدعی شد اصلاحطلبان از عرصه سیاست خارج نشدند بلکه از قدرت کنار گذاشته شدند.انصاریراد رییس کمیسیون 90 در مجلس ششم به نامهنیوز گفته است: اصلاحطلبان رابطه خوبی با روحانیت دارند.انصاریراد در ادامه با بیان اینکه اصلاحطلبان در انتخابات مجلس هفتم با اقداماتی خارج از قانون اجازه حضور در انتخابات را پیدا نکردند، گفت: اصلاحطلبان از عرصه سیاست خارج نشدهاند بلکه به شدت از قدرت کنار گذاشته شدهاند. خرداد 92 اما فضایی بود که اصلاحطلبان توانستند با اجماع و تیزهوشی بار دیگر به صحنه سیاست برگردند و به توفیق بسیار مهمی دست یابند.درباره این اظهارات شایان ذکر است که اولا هاشم آغاجری از اعضای مرکزیت سازمان مجاهدین (انقلاب) ضمن سخنانی در همدان علیه دین و مرجعیت و روحانیت سخن گفت و با تشبیه تقلید از مراجع به کار میمون مدعی شد دین افیون تودههاست. با این حال مدعیان اصلاحطلبی به جای اعلام برائت، به حمایت از وی پرداختند.
ثانیا اصلاحطلبان در طول 10-12 سال گذشته به طور سلسلهوار 10 انتخابات را واگذار کردهاند از جمله؛ انتخابات ریاستجمهوری نهم و دهم، شورای شهر دوم و سوم و چهارم انتخابات خبرگان، و انتخابات مجلس هفتم و هشتم و نهم. افراطیون مدعی اصلاحطلبی در انتخابات ریاستجمهوری نهم از معین و کروبی و سپس هاشمی حمایت کردند. آنها در سال 88 (ریاستجمهوری دهم) نیز از کروبی و موسوی حمایت کردند اما پس از ناکامی بزرگ در آن سال اقدام به آشوبافکنی و قانونشکنی کردند. آنها در ریاستجمهوری یازدهم نیز با علم به اینکه عارف بیش از 7 درصد رأی ندارد، مجبور شدند 3 روز مانده به انتخابات تظاهر به حمایت از روحانی کنند اما بعدها دولت وی را رحم اجارهای بنامند.در انتخابات مجلس هشتم نیز فهرست یاران خاتمی که با امضای خود وی منتشر شده بود در تهران با شکست مطلق مواجه شد و تنها یک نفر از 30 نفر به مجلس راه یافت.افراطیون در عین حال در زمان مستی قدرت شعار خروج از حاکمیت و عبور از قانون اساسی میدادند و با نقشآفرینی در فتنه 88، فقدان صلاحیت خود را اعلام کردند. بنابراین هم از مردم و هم از حاکمیت «نه» شنیدند.
پاسخ انتقاد از ناکارآمدی دولت ایجاد مضیقه برای مطبوعات نیست
کیهان نوشت: مدیرمسئول نشریه 9 دی از دولت خواست به موازات سرکوب نشریات منتقد، درباره ناکارآمدیهای خود به افکار عمومی توضیح بدهد.به گزارش تابناک حمید رسایی پس از دریافت نامه اخیر مدیرکل مطبوعات داخلی در نوشتهای تحت عنوان «ششمین سند آزادی بیان دولت کلید» نوشت: علیرغم گذشت 4 ماه از اسیدپاشی چند رسانه دولتی و همسو با دولت بر صورت نظام اسلامی هنوز اکثریت اعضای دولتی هیئت نظارت به هیچ یک از آنها تذکر نداده است اما 9 دی در این مدت دوبار به خاطر انتقاد از دولت تذکر گرفته است.شاید اگر 9 دی بچههای بسیج و سپاه را سلمانها و ابوذرهای فاسد مینامید، شاید 9 دی در تیتر یک خود نشریه توهینکننده به ساحت مقدس پیامبر اسلام(ص) را تبلیغ میکرد... بگذریم، ولی خدا را شکر مثل آنها نیستیم.وی ادامه میدهد: «آقای روحانی اصلا ما را توقیف کنید، اما به مردم توضیح دهید چرا نان را گران کردید؟ چرا تحریمها بیشتر شده؟ چرا یارانه ثروتمندان قطع نمیشود؟ چرا سرمایه مردم در بورس نصف شده است؟ چرا سازمان فضایی ایران را منحل کردید؟ چرا؟...»
خراسان: دولت 12 درصد لاغر می شود
روزنامه خراسان نوشت: بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به تمامی وزارتخانه ها و سازمانهای دولتی، اعلام شده است که با توجه به اهداف سند چشم انداز، زمینه سازی برای جذب ظرفیت های غیر دولتی، صرفه جویی در هزینه های عمومی و حذف موارد غیرضروری، باید برنامه عملیاتی خود را ظرف 3 ماه جهت کاهش 12 درصد از حجم و اندازه دولت تهیه و ارسال کنند. در این ابلاغیه، پیشنهاداتی چون حذف واحدها و پست های سازمانی غیرضروری، انتقال وظایف اجرایی به واحدهای استانی و ادغام واحدهای سازمانی در سطوح افقی و عمودی به دستگاهها ارائه شده است.
مجوز ویژه دولت برای حسابرسی برخی پیمانکاران پارس جنوبی
خراسان آورده است: بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر دولت به بیژن زنگنه وزیر نفت، اعلام شده است که با توجه به اهمیت جلوگیری از زیان های ناشی از تاخیر در بهره برداری از میدان مشترک پارس جنوبی که ارزش تولیدات سالانه آن میلیاردها دلار برآورد می شود و با توجه به تغییرات زیاد احجام و مقادیر طرح های مربوط به برخی فازها، باید بررسی عملکرد اسناد مالی تعدادی از پیمانکاران شامل حسابرسی تمام اسناد و سفارشات خرید و نیز محاسبه قراردادهای پیمانکاری با پیمانکاران پایین دست داخلی و خارجی توسط شرکت ملی نفت انجام شود.
ایران: حضور معنادار زنان در مقطع کارشناسی
روزنامه ایران نوشت: مدیرگروه مطالعات زنان پژوهشکده مطالعات فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با اشاره به وضعیت حضور زنان در آموزش عالی گفت: بر اساس آمار مربوط به آموزش عالی، حضور دختران در آموزش عالی در مقطع کارشناسی معنادار است. لیلا فلاحتی در گفتوگو با ایسنا افزود: در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکترا تعداد دختران به یک سوم کاهش مییابد. بنابراین نگاه دختران به آموزش عالی، دستیابی بهموقعیت اجتماعی، یافتن فرصت ازدواج و آشنا شدن با فضای اجتماعی و رشد فرهنگی است لذا آنان به اندازه کافی انگیزه مشارکت اجتماعی ندارند.
رحیمی و طنز تاریخی دولت پاکدست
ایران آورده است: تأیید حکم محمدرضا رحیمی، معاون اول رییس جمهوری سابق در دیوان عالی کشور، بازتابهای مختلفی در رسانهها داشته است.
سایت عصر ایران در همین باره با اشاره به اینکه این اولین بار در جمهوری اسلامی است که فردی در سطح معاون اول رییس جمهوری محاکمه و به زندان و جزای نقدی محکوم میشود، نوشته است: «احمدینژاد بارها و بارها دولت خود را پاکدستترین دولت تاریخ نامید و کسانی که اتهامی متوجه اطرافیانش میکردند را توطئهگرانی میخواند که قصد تضعیف دولت را دارند. این حمایتهای عجیب و غریب وی، آن هم در شرایطی که معاون اول خودش در یک قدمیاش درگیر فساد اقتصادی بود، میتواند بسیار معنیدار باشد و لذا جا دارد پرونده خود احمدینژاد از دوران استانداریاش در اردبیل تا شهرداریاش در تهران و نهایتاً ریاست جمهوریاش، به طور جدی و بدون اغماض بررسی شود.» این سایت همچنین یادآوری کرده است: «محمدرضا رحیمی در حالی به جرم فساد اقتصادی محکوم به زندان شده است که سالها ریاست «ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی» را برعهده داشت و این، از طنزهای روزگار احمدینژاد است و البته چه طنز تلخی!»
گلایه وزیر کشور از مسئولان استان سمنان
ایران نوشت: وزیر کشور در جریان سفر به سمنان پس از مشاهده تابلوها و بنرهای استقبال از وی، هنگام سخنرانی به مسئولان این استان تصریح کرد که اقدام آنان، پسندیده نیست. به گزارش ایرنا «عبدالرضا رحمانی فضلی» که روز پنجشنبه با هدف شرکت در همایش ملی میقات الرضا(ع) به سمنان سفر کرده است، خطاب به مدیران استان گفت که اگر هزینه این تابلوها و بنرها را از جیب خودتان پرداخت کردهاید، من راضی نیستم و اگر از جیب بیتالمال باشد، حرام است.
عذرخواهی ندای ایرانیان از اصلاحطلبان
ایران آورده است: حزب ندای ایرانیان در پی انتشار یادداشتی انتقادی علیه همایش اخیر اصلاحطلبان در پایگاه اطلاعرسانی خود از اصلاحطلبان عذر خواهی کرد. در یادداشت مذکور انتقاداتی نسبت به همایش یادشده وارد شده و با استقبال رسانههای منتقد و مخالف اصلاحطلبان از جمله روزنامه کیهان روبهرو شده بود. کمیته اطلاعرسانی حزب ندای ایرانیان در اطلاعیهای ضمن عذرخواهی از اصلاحطلبان توضیح داده: با توجه به حاشیههای به وجود آمده درباره این یادداشت تأکید میشود موضع رسمی حزب در خصوص همایش اصلاحطلبان، حضور در عالیترین سطح و کمک به همدلی و نزدیکی اصلاحطلبان بوده و هست، بنابراین ضمن عذرخواهی از انتشار یادداشت منتشر شده در خصوص این همایش بار دیگر بر این موضع رسمی حزب تأکید میشود.
راز حمله تندروها به ظریف
ایران نوشت: صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران در ارزیابی هجمهها و حملات گسترده تندروها به وزیر امور خارجه گفت: معیار دیپلماسی از نظر تندروها این است که به طرف مقابل توهین کنیم. زیباکلام به ایلنا گفت: آقای ظریف صدها ساعت با اعضای 1+5 مذاکره کردهاند و اگر یکصدم تلاشهای وی در ۱۶ ماه اخیر را اصولگرایان در هشت سال پیش انجام میدادند، کار وزارت خارجه آنقدر دشوار نبود، چرا که عملاً ظریف مجبور شد در خصوص ابتداییترین مسائل با 1+5 مذاکره کند. به گفته وی جریانهایی هم هستند که فارغ از مسائل عقیدتی از تحریمها سود میبرند و تحریمها برای آنها فواید اقتصادی نیز داشته و برای همین دوست ندارند آقای ظریف و تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان بتواند گره تحریم و مذاکرات را باز کند.
اعتماد: محسن میردامادی به مرخصی آمد
روزنامه اعتماد نوشت: محسن میردامادی برای شرکت در مراسم تشییع و تدفین پدر همسرش، روز پنجشنبه به مرخصی آمد. به گزارش شبکههای اجتماعی، در پی درگذشت مرحوم محمد ابراهیم مجردی پدر همسر محسن میردامادی، دبیرکل حزب مشارکت ایران اسلامی و نماینده تهران در مجلس ششم، که ششمین سال حبس خود را میگذراند صبح روز پنجشنبه جهت شرکت در مراسم تشییع جنازه و ترحیم پدر همسرش از زندان اوین به مرخصی آمد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد