حاجیزاده در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: قلعه التان بزرگترین پادگان شهر ایران در دوره اشکانی و محل اصلی مرزبانی در جنگهای ایران و رم بوده که متاسفانه برخی سودجویان اقتصادی از روی این موضوع به آسانی رد میشوند و تاسیسات صنعتی احداث شده در حاشیه این قلعه به شدت آن را در معرض آسیب قرار داده است.
وی در خصوص کاوش تپههای تاریخی موجود در استان اردبیل گفت: کاوشهای باستانی زمانی صورت میگیرد که بخواهیم به یک سلسله سوال پاسخ داد، در غیر این صورت کاوش در هر سطحی تخریب محسوب میشود.
وی با بیان اینکه ضرورت کاوش باستانی در استان اردبیل احساس نمیشود، تصریح کرد: به دلیل اینکه این تپهها در محدوده شهر اردبیل قرار دارد و برای اینکه سیما و منظری شهری خراب نشود باید با انجام عملیاتی از جمله پوشش گیاهی ویژه ساماندهی شوند. در دنیا بر حفظ تپههای باستانی تاکید ویژهای میشود چرا که تکنولوژی و اطلاعات بشر در حال توسعه است و پاسخگوی خیلی از سوالهاست. این نوع اثرهای تاریخی به آیندگان اطلاعات زیادی خواهد داد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اردبیل با تاکید بر ضرورت حفظ تپهها و قلعههای باستانی ادامه داد: متاسفانه در چند سال اخیر حاشیههای برخی قلعههای مهم استان از جمله قلعه التان با دیدگاه اقتصادی برخی افراد دچار آسیب شدهاند که باید با راه حل قانونی از انجام این نوع اقدامات جلوگیری کرد.
وی از ثبت جهانی قله سبلان به عنوان اولین اثر طبیعی و فرهنگی ایران خبر داد و بیان کرد: اکنون این اثر نامزد ثبت جهانی معرفی شده و تکمیل پرونده آن از اولویتهای اصلی میراث فرهنگی است. برای مطالعه و تکمیل اطلاعات علمی اثر قله سبلان، حداقل 100 میلیارد ریال اعتبار نیاز است که در صورت تامین در سال آینده احتمال دارد پروندهاش تکمیل شود.
مدیرکل میراث فرهنگی اردبیل با بیان اینکه این سازمان موضوع توسعه گردشگری و جذب توریست را در برنامه کاری خود دارد، افزود: برای تحقق این امر، اجرای طرح جامع گردشگری استان نیازمند بازنگری و تهیه طرح تفصیلی است. اردبیل در دو حوزه طبیعت و تاریخ قابلیت بسیاری دارد و باید برای حفاظت هر دو تلاش جدی کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد