چهارمین جشنواره و نمایشگاه بینالمللی مد و لباس فجر از دوشنبه آغاز به کار کرده است. برای بازدید از این نمایشگاه کافی است که خود را به در جنوبی محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برسانید؛ البته برای رسیدن به این در یا باید وسیله شخصی داشته باشید یا با تاکسی راهی نمایشگاه شوید. برای ورود به نمایشگاه حتما پول نقد همراه داشته باشید که هزینه بلیت 2000 تومانی را پرداخت کنید. سالنهای 6، 7، 8 و 9 و 27 نمایشگاه برای جشنواره مد و لباس در نظر گرفته شده است. سالن 6 و 7 به بخش نمایشگاهی و سالن 8 و 9 به بخش فروش اختصاص دارد. در سالن 27 نیز شهر کوچکی با طراحی زیبا آراسته شده که در سه، چهار خیابان این شهر آثار برتر طراحان و موسسهها به نمایش گذاشته شده است. این شهر چند مغازه دارد که هر کدام به بخشی از روند طراحی تا تولید لباس اختصاص دارد. یکی از این مغازهها به شکل مزون طراحی شده است.
سهیل عباسی طراح بینالمللی مد و لباس و استاد دانشگاه که یکی از داوران جشنواره هم است درباره این مزون میگوید: سعی کردیم این مکان را شبیه فضای یک مزون طراحی کنیم و فعالیتهایی را که در مزون انجام میشود، برای بازدیدکنندگان انجام میدهیم. نفرات اول تا سوم جشنواره در این مزون به طراحی و تهیه لباس میپردازند.
همچنین در میدان این شهر قرار است اجرای شوی زنده لباس نیز برگزار شود.
در سالنهای 6 و 7 انواع لباسهای ایرانی ـ اسلامی توسط طراحان به نمایش درآمده است. سالن شش به موسسات طراحی لباس، دانشگاهها، آموزشگاهها و انجمنها اختصاص داده شده و ادارات کل فرهنگ و ارشاد استانها نیز آثار طراحان استان خود را در معرض نمایش قرار دادهاند. اگر قصد خرید دارید به سالنهای 8 و 9 مراجعه کنید. در این سالنها تولیدکنندگان مد و لباس محصولات باکیفیت خود را برای فروش ارائه کردهاند. بیشتر لباسها طرحی ایرانی ـ اسلامی دارند. گرچه لباس زنانه در اکثریت است، اما لباس برای مردان و کودکان نیز در این نمایشگاه وجود دارد. همچنین برای نخستینبار محصولات کیف و کفش نیز به بخش فروش اضافه شده است.
به نظر میرسد نمایشگاه با استقبال خوبی از سوی شرکتکنندگان و غرفهداران همراه بوده، ولی در این سه روز نخست بیشتر غرفهداران از تعداد کم بازدیدکنندگان گلایه دارند. بیشتر غرفهداران معتقدند که نمایشگاه بینالمللی فضای خوبی برای برپایی یک نمایشگاه است، ولی دسترسی به آن با وسایل نقلیه عمومی کمی دشوار است. آنها به بلیتفروشی هم اعتراض دارند و میگویند این امر سبب میشود خانوادهها از دیدن نمایشگاه صرفنظرکنند. نمایشگاه 5 بعد از ظهر تعطیل میشود و همین موجب شده تا غرفهداران به این مسأله نیز اعتراض داشته باشند.
حمید قبادی، مدیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در گفتوگو با جامجم با پذیرش اینکه مراجعه مردم بیشتر در زمان عصر صورت میگیرد، درباره افزایش ساعات کار نمایشگاه عنوان میکند: از آنجا که یکی از اهداف این جشنواره الگوسازی بین همه مردم است و نگاه ما عموم جامعه را دربرمیگیرد، در نظر داریم تا در ساعات عصر میزبان مردم باشد تا نمایشگاه صرفا برای بخش تخصصی مد و لباس نباشد.
او ابراز امیدواری میکند که در روزهای آخر هفته، ساعات بازدید از نمایشگاه افزایش یابد. وی درباره تمدید نمایشگاه نیز میگوید: «بیشتر رویدادهای هنری و فرهنگی فجر در بازه زمانی ده روزه برگزار میشود؛ ولی به دنبال محدودیتهایی که شرکت نمایشگاهها داشته، مجبور شدیم زمان را کمتر کنیم. با این همه، به دنبال این هستیم که زمان نمایشگاه را تمدید کنیم.
او درباره بلیتفروشی نیز اظهار میکند: بلیتفروشی از مقررات شرکت نمایشگاههای بینالمللی است و در حال مذاکره هستیم که این مساله را نیز به نوعی برطرف کنیم.
او درباره محصولاتی که در بخش فروش به چشم میخورد، بیان میکند: بخش عرضه و فروش جدیدترین و بهترین تولیدات اسلامی ـ ایرانی را ارائه میکند.
به گفته قبادی، بخش دانشگاهها حضور بسیار پررنگی در این دوره دارند. او به نشستهای علمی که در بخش جنبی نمایشگاه در سالن 6 برپا میشود نیز اشاره میکند و میگوید: از این نشستها استقبال خوبی صورت گرفته است.
با وجود این، با غرفهداران و شرکتکنندگان که صحبت میکنم، از ضعف اطلاعرسانی میگویند و معتقدند که برای نمایشگاه باید تبلیغات بیشتری صورت میگرفت.
سوسن بیگلری، رئیس انجمن صنفی طراحی و دوخت استان تهران که از فضای نمایشگاهی و کیفیت اظهار رضایت میکنند از اطلاعرسانی ضعیف انتقاد دارد و امیدوار است در روزهای پنجشنبه و جمعه مردم از نمایشگاه بازدید بهعمل آورند. او از عرضه محصولات صنایع دستی در این نمایشگاه نیز انتقاد میکند و معتقد است اگر شرکتکنندگان بر نمایش و فروش محصولات صنایعدستی مثل تابلوپارچهها اصرار دارند، آن را در بخش جداگانهای ارائه کنند، نه همراه با بخش مد و لباس.
چهارمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر در محل نمایشگاههای بینالمللی برپاست و تا شنبه ادامه دارد.
کمیل انتظاری / گروه فرهنگ و هنر
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد