در آستانه سال جدید، دور جدید جهش مصرف بنزین در تهران و سایر کلانشهرهای کشور آغاز شده است و حتی به گفته مسئولان شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی پیش بینی میکنند در قالب سه دوره، متوسط مصرف روزانه بنزین ایران بار دیگر از مرز ۱۰۰ میلیون لیتر در روز عبور کند.
بر این اساس، پس از منتفی شدن تخصیص سهمیه ویژه بنزین نوروزی، ساعت ۲۴ جمعه ۲۹ اسفند ماه و در فاصله چند ساعت به آغاز سال جدید، اولین سهمیه بنزین ۶۰ لیتری خودروهای شخصی با قیمت ۷۰۰ تومانی به کارتهای هوشمند سوخت واریز خواهد شد.
مطابق با برنامه زمان بندی اعلام شده از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، ساعت ۲۴ جمعه ۲۹ اسفند ماه۶۰ لیتر سهمیه بنزین نیمه یارانه ای با قیمت ۷۰۰ تومانی به کارت هوشمند سوخت خودروهای شخصی واریز می شود که در صورت اتمام سهمیه بنزین ۷۰۰ تومانی خودروسواران می توانند با استفاده از کارت هوشمند سوخت خود اقدام به خرید بنزین آزاد کنند.
علاوه بر این سهمیه گازوییل خودروهای عمومی نیز تا ساعت ۲۴ جمعه ۲۹ اسفند شارژ و قابل برداشت خواهد بود.
در همین حال ستاد سوخت در واکنش به احتمال تغییرات جدید در سهمیه بنزین خودروهای شخصی برای سال آینده، اعلام کرده است: دولت هنوز برنامهای برای تغییر سهمیه های بنزین یارانه ای در سال ۱۳۹۴ ندارد.
بنزین ۱۰۵۵ تومانی فعلا منتفی است
از سوی دیگر همزمان با واریز اولین سهمیه بهار سال ۹۴، موضوع افزایش ۵ درصدی قیمت هر لیتر بنزین برای اجرا از اول فروردین ماه منتفی شده است.
بهمن ماه سال جاری نمایندگان مجلس با پیشنهاد دولت برای افزایش ۵ درصدی قیمت هر لیتر فرآورده نفتی از ابتدای سال آینده برای توسعه پالایشگاه ها و زیرساخت های تأمین و توزیع فرآورده نفتی در کشور موافقت کردند.
از این رو در صورت اجرای مصوبه مجلس توسط دولت پیش بینی می شد از ابتدای سال ۱۳۹۴ به ترتیب هر لیتر بنزین نیمه یارانهای معمولی و سوپر با افزایش ۵ درصدی ۷۳۵ و ۸۴۰ تومان و بهای هر لیتر بنزین معمولی و سوپر آزاد به ترتیب با قیمت ۱۱۵۰ و ۱۱۵۵ تومان در جایگاههای سوخت عرضه خواهد شد.
در همین حال سید ناصر سجادی، مدیرعامل شرکت ملی پخش نفتی اخیرا در پاسخ به این سوال که دولت تاکنون هیچگونه مصوبه ای برای افزایش ۵ درصدی قیمت بنزین ابلاغ نکرده است، گفته: اگر این افزایش ۵ درصدی قیمت هم ابلاغ شود، قرار است این افزایش قیمت به جای مردم از سهم دولت کسر شود، به عبارت دیگر، بهجای آنکه مردم هزینه ۵ درصد افزایش قیمت بنزین را بپردازند، قرار است این منابع مالی از سهم فروش بنزین کسر شود.
به گفته این مقام مسئول، از این رو، استنباط شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی آن است که با این مصوبه، افزایش ۵ درصدی از محل فروش کل بنزین کشور کسر و به منظور توسعه زیرساخت های تولید و انتقال فرآورده های نفتی در اختیار پالایشگاه ها قرار می گیرد.
خودروهایی که سهمیه بنزین بهار را نمیگیرند
از ابتدای اسفند ماه سال جاری سهمیه ویژه بنزین برخی از تاکسی های برون شهری کاهش یافت به طوریکه سهمیه بنزین تاکسیهای بنزین سوز از ۹۰۰ لیتر به ۷۵۰ لیتر و سهمیه سوخت تاکسیهای دوگانه سوز از ۹۰۰ لیتر فعلی به ۵۰۰ لیتر کاهش یافته است.
با کاهش سهمیه بنزین ۷۰۰ تومانی برخی از خودروها دور جدید ابطال سهمیه ویژه بنزین برخی از وانت بارها هم از ابتدای فروردین ماه سال جاری در دستور کار ستاد سوخت و دولت تدبیر و امید قرار گرفته است.
علیرضا فیض بخش، رییس ستاد سوخت در جمع خبرنگاران در تشریح این طرح حذف سهمیههای ویژه بنزین ۷۰۰ تومانی وانت بارها و تاکسی ها، گفته است: از مجموع دو میلیون و ۲۰۰ هزار وانتبار کشور حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار دستگاه سال ۹۰ ساماندهی شده و ۹۵۰ هزار دستگاه ساماندهی نشده اند مجددا از ابتدای اسفند توسط وزارت کشور مورد ساماندهی قرار میگیرند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرده است: از ابتدای فروردین ماه با توجه به اطلاعات جدید ساماندهی این ناوگان بنزین یارانهای به وانتبارها تعلق میگیرد.
این در حالی است که حذف بیش از ۶ میلیون کارت هوشمند بنزین خودروهای شخصی، خدماتی و موتورسیکلت ها، ابطال سهمیه های ویژه بنزین برخی از خودروهای عمومی و تاکسی ها، افزایش قیمت هر لیتر بنزین به بیش از ۱۰۰۰ تومان با وجود کاهش قیمت جهانی این فرآورده نفتی از مهمترین برنامههای دولت و ستاد سوخت برای مدیریت مصرف بنزین در کشور بود.
از سوی دیگر در طول دو سال اخیرا با مخالفت ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور سهمیه ویژه بنزین نوروزی به خودروسوان اختصاص نیافته و حتی از اول بهمن ماه با ابطال سهمیههای بنزین ۴۰۰ تومانی، عرضه این فرآورده پرطرفدار نفتی به صورت دو نرخی در جایگاهها عرضه و توزیع شده است.
با وجود تمامی این تدابیر مشترک ستاد سوخت و دولت، آمارهای رسمی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از افزایش مصرف بنزین کشور در ۳۶۰ روز نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۲ حکایت دارد.
بر این اساس در ۳۶۰ روز نخست سال جاری بیش از ۲۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شده است که پیش بینی می شود تا ۲۹ اسفند ماه سال جاری متوسط مصرف این فرآورده استراتژیک نفتی به مرز ۲۶ میلیارد لیتر افزایش یابد.
بنزین مصرفی کشور در ٣٦٠ روز امسال، ٢٤ میلیارد و ٩١٢ میلیون لیتر بوده است که این مقدار از افزایش ٤٣٢ میلیون لیتری این فرآورده نفتی نسبت به مدت مشابه پارسال حکایت دارد.(مهر)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: