سفر اردوغان به تهران و روابط ایران و عربستان

بالاخره و پس از بحث و جدل های فراوان، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه برای دیدار با مقامات ارشد ایرانی وارد تهران شد. این در حالی است که وی ساعاتی قبل از پرواز به سمت ایران، با یک مقام ارشد عربستانی دیدار کرده بود. همین موضوع به شکل گیری گمانه هایی درباره محتوای سفر اردوغان و ارتباط وی با تحولات اخیر منطقه منجر شده است.
کد خبر: ۷۸۵۳۴۶
سفر اردوغان به تهران و روابط ایران و عربستان

به گزارش «تابناک»، روزنامه «حریت» ترکیه صبح امروز خبر داد که ساعاتی پیش از پرواز رئیس جمهور ترکیه به سمت تهران، محمد بن نایف، جانشین ولیعهد و وزیر کشور عربستان سعودی ضمن سفر به آنکارا با وی دیدار و گفت و گو کرده است.

این در حالی است که به نوشته این روزنامه، در برنامه دیدارهای روزانه اردوغان که در وبسایت رسمی ریاست جمهوری ترکیه منتشر می شود، از پیش اشاره ای به دیدار وی با بن نایف نشده بود. این مقام سعودی و هیئت همراه وی ساعت 6 بعدازظهر روز گذشته به وقت محلی با هواپیمای اختصاصی به آنکارا رفته و در آنجا مورد استقبال وزیر کشور ترکیه قرار گرفته بود.

ساعتی بعد، خبرگزاری رسمی ترکیه (آناتولی) گزارش داد که دیدار محمد بن نایف با اردوغان که در کاخ ریاست جمهوری ترکیه برگزار شد، یک ساعت و 40 دقیقه طول کشیده است. در این میان، آنچه بیش از هر چیز مورد توجه رسانه ها و به ویژه حریت قرار گرفته، انجام این دیدار درست در آستانه سفر رئیس جمهور ترکیه به ایران است.

در همین راستا، روفیز حافظ اوغلو، رئیس بخش اخبار عربی خبرگزاری «ترند» نیز در تحلیلی که امروز در وبسایت این خبرگزاری منتشر کرده احتمال داده که به جز موارد اعلام شده به طور رسمی، اردوغان قصد داشته باشد در سفر خود به نوعی اقدام به میانجی گری میان ایران و عربستان نیز بکند. روابطی که به ویژه طی هفته های اخیر و در پی حمله عربستان سعودی و متحدانش به یمن، تیره تر از گذشته نیز شده است.

به هر حال، بحث های مطرح در این زمینه هنوز در حد حدس و گمانه زنی است، اما با توجه به حمایت ترکیه از موضع عربستان و متحدانش در یمن از یک سو و سفر وزیر کشور سعودی به آنکارا از سوی دیگر، بعید نیست که این سفر در واقع حامل پیامی از سوی عربستان برای ایران نیز بوده باشد.

حمایت معاون صدام از حمله به یمن

مرد شماره دو عراق در زمان دیکتاتوری صدام، از تشکیل ائتلاف عربی موسوم به « طوفان قاطعیت» حمایت کرد و آنرا بازگشت قوی قومیت عربی برای مقابله با نفوذ ایران در عراق و منطقه دانست .

به گزارش شبکه الجزیره ، عزت ابراهیم الدوری در این نوار صوتی منتسب به وی مواضع خود را در خصوص برخی مسائل اعلام کرده و گفته است ایران دچار فروپاشی خواهد شد و اندیشه آزادی خواهی عربی احیا خواهد شد . الدوری گفته است ما با اشغالگر جدید در جنگ هستیم و از همه همپیمانان می خواهیم فارسها را از عراق بیرون برانند .

الدوری گفت: آنچه در یمن می گذرد یک جنگ طائفه ای است که ایران آن را شعله ور ساخته است تا مزدوران خود را تحریک کند و آنان را به مال و سلاح و نیرو تجهیز کند. ایران می خواهد با این بسیج طائفه ای یمن را اشغال و مستعمره خود کند و این کار را زیر چتر آمریکا و دیگر کشورهای جهان انجام دهد .

تلاش داعش برای جبران شکست "تکریت"

حزب اتحادیه‌ میهنی کردستان عراق اعلام کرد که‌ نیروهای داعش از اغلب مناطق استان کرکوک و تکریت به‌سوی حویجه‌ و قرات عقب‌نشینی کرده‌ و در حال سازمان‌دهی دوباره نیروهای خود هستند.

مسئول حزب اتحادیه‌ میهنی کردستان (یکیتی) در مخمور در گفت‌وگویی اختصاصی با «کردپرس» گفت: عناصر داعش پس از شکست در مناطق کرکوک و تکریت به‌ سوی حویجه‌ و قرات عقب‌نشینی کرده‌ و در حال سازمان‌دهی دوباره‌ خود به‌عنوان نیرویی پشتیبانی هستند.

مسئول شاخه‌ حزب اتحادیه‌ میهنی کردستان (یکیتی) افزود: بخش دیگری از عناصر داعش نیز به‌سوی روستاهای زورنا، عدله‌، ممد، استیر و شندر علیا واقع در بخش باقرن رفته‌ و در حال تجهیز، سازمان‌دهی و تجدید قوا می‌باشند.

به‌ گفته‌ رشاد گلالی، داعش در این روستاها اقدام به‌ ساختن خانه‌ برای عناصر خودکرده‌ و در حال اسکان نیروهای خود در مناطقی هستند که‌ ساکنان آن‌ها آواره‌ شده‌ و خالی از سکنه‌ است.

آیا اجرای پروتکل الحاقی نیازمند مجوز مجلس است

سخنگوی هیات رئیسه مجلس با اشاره به اظهارات وزیر امور خارجه مبنی بر اینکه در صورت نیاز حتما مجوز مجلس برای اجرای پروتکل الحاقی را اخذ خواهیم کرد، گفت: فعلا نیازی به کسب مجوز برای اجرای پروتکل نیست.

به گزارش مهر، بهروز نعمتی سخنگوی هیات رئیسه مجلس در حاشیه جلسه علنی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران در خصوص جلسه غیر علنی امروز گفت: آقای صالحی گزارش کاملی در خصوص مذاکرات از نظر فنی ارائه دادند، مسائل مذاکرات را نیز آقای ظریف توضیح دادند.

نعمتی گفت: دغدغه هایی در مجلس وجود داشت که باعث چند صدایی شد که از ویژگی های نظام پارلمانی و دموکراسی است، اما در مجموع نمایندگان مجلس از گزارشی که آقای ظریف و صالحی ارائه دادند و دستاوردهای بیانیه رضایت داشتند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها