ایران زمین

مهلت دو هفته‌ای برای برداشت آب از حوضه زاینده‌رود

استاندار چهارمحال و بختیاری برای تعیین میزان برداشت آب از حوضه زاینده‌رود و ارائه راهکار اصولی در میزان حقا‌به این حوضه، دو هفته مهلت تعیین کرد.
کد خبر: ۷۸۵۴۸۱

قاسم سلیمانی دشتکی در چهارمین نشست شورای حفاظت از منابع آب چهارمحال و بختیاری گفت: چهارمحال و بختیاری به‌ علت وابستگی شدید به آب‌های زیرزمینی و بهره‌برداری مردم از بستر رودخانه‌ها با کمبود آب مواجه است.وی‌ با اشاره به فعالیت ۱۵۰ مزرعه شیلات غیرمجاز در استان طی سال‌های گذشته، اظهار کرد: عملیات غیرمجاز در بستر رودخانه‌ها باعث ضربه زدن به اقتصاد و اشتغال پایدار می‌شود.استاندار چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در میزان برداشت آب حوضه‌ زاینده‌رود با وزارت نیرو اختلاف نظر وجود دارد که باید راهکار علمی و عینی در این زمینه تا دو هفته دیگر ارائه شود.به گفته وی، همه کسانی که درباره حقا‌به در حوضه زاینده‌رود ادعایی دارند، می‌توانند با مستندات ادعای دریافت حقا‌به را ارائه کرده تا بررسی کارشناسی شود./ واحد مرکزی خبر

آغاز خرید گندم از کشاورزان بوشهری

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان بوشهر از آمادگی شش مرکز برای خرید گندم از کشاورزان بوشهری خبر داد.

برداشت گندم در بوشهر از دو روز پیش آغاز شده است و بر همین اساس مراکز خرید هم برای دریافت محصول کشاورزان آماده شده‌اند.

قیمت خرید گندم 10 درصد نسبت به پارسال افزایش داشته و بر این اساس هر کیلوگرم گندم معمولی1155 تومان و گندم دوروم 1188 تومان خریده می‌شود.پارسال پنج مرکز، خرید گندم را به عهده داشتند، اما امسال برای این امر شش مرکز در نظر گرفته شده است که از ساعت 7 تا 19 آماده دریافت گندم هستند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان بوشهر در این باره گفت: با توجه به این که امسال برداشت کم خواهد بود برای این‌که کشاورزان شمال استان مجبور نشوند برای تحویل اندک محصول برداشت شده خود مسافت طولانی طی کنند، دو مرکز خرید گندم در گناوه و دیلم نیز تعیین شده است.

سیدمحمد هاشمی افزود: مرکز نگهداری چغادک، سیلو و یکی از کارخانه‌های آرد برازجان و کارخانه آرد خورموج دیگر مراکز خرید هستند.پارسال 95 هزار تن گندم از کشاورزان خریده شد، اما امسال با توجه به کاهش بارندگی پیش‌بینی می‌شود این میزان به 36 هزار تن برسد./ واحد مرکزی خبر

خوزستانی‌ها امنیت غذایی ندارند

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: خوزستان جزو هفت استان کشور است که از امنیت غذایی برخوردار نیست.

سیدسعید سیدیان در نشست خبری با خبرنگاران درباره روز جهانی بهداشت با شعار «ایمنی غذا از مزرعه تا سفره» افزود: در خانواده‌هایی که بیش از ۳۰ درصد درآمد خود را صرف تهیه غذا می‌کنند، امنیت غذایی وجود ندارد. در این راستا بهداشت استان در نظر دارد تا خرداد امسال گزارش جامعی در این زمینه ارائه کند.

وی گفت: به‌منظور جلوگیری از فروش مواد غذایی فاسد در سطح شهر از سوی دستفروشان، برنامه‌ریزی‌هایی با سازمان صنعت، معدن و تجارت صورت گرفته تا بازارچه‌ای برای استقرار این افراد احداث شود تا نظارت بیشتری بر روی روند فعالیت آنها انجام بگیرد.

وی با اشاره به کمبود ویتامین D بین شهروندان خوزستانی گفت: این ویتامین یکی از ویتامین‌های محلول در چربی است که به آن ویتامین آفتاب نیز گفته می‌شود زیرا در اثر تابش نور خورشید ویتامین D در پوست ساخته می‌شود. در کشور ما حتی در مناطق گرمسیر و دارای آفتاب نیز به‌دلیل این‌که مردم مقابل نور آفتاب قرار نمی‌گیرند، کمبود این نوع ویتامین بسیار شایع است.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان افزود: در همین راستا برنامه‌ریزی‌های لازم برای توزیع قرص ویتامین D و آهن بین دانش‌آموزان دختر در مقاطع راهنمایی و دبیرستان صورت گرفته است؛ البته ناگفته نماند در آینده نزدیک نیز این طرح برای دانش‌آموزان پسر نیز اجرا می‌شود./ جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها