امید یوسفی در گفتوگو با ایرنا افزود: تالابهای آقگل و قرهبولاغ از مهمترین مناطقی هستند که این فلامینگوها در آنها فرود آمدهاند.
وی اظهار کرد: در پی بارشهای اخیر و ذوب شدن برف، آب تالابهای آق گل و قره بولاغ که دو تالاب فصلی است، افزایش چشمگیری داشتند که همین موضوع موجب حضور پرندگان در این ناحیه شده است.
یوسفی گفت: آب این تالابها شور هستند و گونه شاخص در حال زیست در این دو تالاب آرتمیاست که منبع غذایی بسیار خوبی برای پرندگان است.
وی اظهار کرد: این تالابها پرندهپذیر بوده و پرندگانی همچون فلامینگو، آنقوت، چنگر، انواع مرغابیها، حواصیل، کشیمها، آبچلیکها، غازسانان و سنقر تالابی در فصول سرد و گرم سال در این تالاب زمستان و تابستان گذرانی میکنند.
یوسفی ادامه داد: جمعیت زیادی از فلامینگوها هماکنون در حواشی سد ارس فرود آمدهاند که با توجه به بارندگیها و ناپایداری هوا تعدادی از این پرندگان از این منطقه به تالابهای ماکو سفر کردهاند.
وی اظهار کرد: در صورت شرجی تر شدن هوای استان فلامینگوها به عرضهای شمالی و حتی تالابهای کشور جمهوری آذربایجان مهاجرت میکنند.
فلامینگو 130 سانتیمتر طول دارد که با پاهای بلند و گردن دراز در رنگهای صورتی و سفید با منقار به پایین برگشته از سایر پرندگان آب چر متمایز است.
فلامینگو هنگام پرواز پاها و گردن را کشیده و در امتداد بدن قرار میدهد و سر را اندکی پایین نگه میدارد. این پرنده در مناطق ساحلی و دریاچههای شور و کم عمق زندگی میکند و لانه خود را به شکل توده کاسهای از گل ساخته و در همان جا تولید مثل میکند.
تالاب آق گل در شمال شرق ماکو و در جنب روستای آق گل واقع شده، وسعت این تالاب 475 هکتار است و تالاب قره بو لاغ نیز در جنب تالاب آق گل واقع شده و در فصول پر باران وسعتی افزون بر 3000 هکتار است.
بهدلیل وجود آرتمیا و غذای مناسب هرساله فلامینگوها و دیگر پرندگان آبزی این تالابها را برای مهاجرت انتخاب میکنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد