عاقبت سوسیس دزدی
در فوریه 2014 تصویر فردی به نام ریکی جو مور در حالی که مشغول کش رفتن یک هات داگ از رستورانی بین راهی بود، توسط دوربینهای مدار بسته ثبت و باعث به دردسر افتادن او شد؛ چرا که علاوه بر ضبط دقیق چهره ریکی توسط دوربینهای داخل رستوران،دوربینهای پارکینگ نیز شماره پلاک خودروی وی را ثبت کرده بودند.حال جالب اینجاست که طبق قانون عجیب ایالت ایندیانا، تصرف یا استفاده از اموال اشخاص حقیقی بدون اجازه آنها جنایت محسوب شده و با مجازات اعدام و یا بیش از یک سال حبس همراه خواهد بود! از این رو ریکی بداقبال برای کشرفتن یک هات داگ ساده، جنایتکار خوانده شده و به سه سال حبس محکوم شد.
این درحالی است که در دیگر ایالات آمریکا جرایم کوچکی از این قبیل تنها تخطی از قانون شمرده شده و با تذکر پلیس و پرداخت مبلغی اندک به عنوان جریمه براحتی حل و فصل میشود.گرچه عنوان جنایت برای دزدیدن یک عدد سوسیس غیرمنصفانه به نظر میرسد، بر اساس قوانین ایالت ایندیانا اگر شخص خاطی برای اولین بار مرتکب این جرم شده باشد، شامل تبصره تخفیف شده و از مجازات او کاسته میشود، اما از آنجا که ریکی در سال 2012 نیز به جرم سرقت و همچنین تلاش برای فرار از زندان محکوم شده بود، شامل این قانون نشده و با اشد مجازات روبهرو شد.
مجازات خرابکاری
در دسامبر سال 2002 دو جوان 19 ساله به نامهای جسیکا لانگ و برایان پاتریک به جرم تخریب مجسمه عیسی مسیح در یکی از کلیساهای ایالت اوهایو بازداشت شدند. بنا به گفته پلیس این دو با وقاحت تمام با کشیدن نماد شیطانپرستی 666 روی پیشانی مجسمه عیسی مسیح علاوه بر توهین به مقدسات مسیحی، به اموال عمومی دولت نیز آسیب زدهاند.
پلیس نیز در جواب این اهانت و خرابکاری هردو را مجبور به پرداخت تمام هزینههای تعویض مجسمه کرد. علاوه بر این از آنها خواست تا به عنوان درس عبرت در برف و سرمای زمستان همراه یک الاغ با پیام از بابت اشتباهمان متاسفیم در خیابانهای آب گرفته سطح شهر چرخیده تا همه مردم شاهد عاقبت توهین به مقدسات و خرابکاری باشند.
براساس اظهارات قاضی پرونده؛ این مجازات بیشتر از تنبیه این دو جوان برای تخریب اموال عمومی،جنبه عبرت گرفتن برای افرادی را داشت که به خود اجازه میدهند در انظار عمومی باورها و اعتقادات مذهبی ملتی را به استهزا بگیرند. مردم نیز با مشاهده عاقبت آنها، میفهمند که شوخی با اینگونه مسائل عاقبتی جز سرافکندگی و تحقیر برایشان نخواهد داشت.
برداشت پنبه به جای جریمه رانندگی
اگر از جمله علاقهمندان علم جغرافیا باشید، بیشک کشور ازبکستان را میشناسید و میدانید که محصول عمده این کشور پنبه است. اما جالب است بدانید، یکی از مشکلاتی که ازبکستان در طول فصل برداشت پنبه به طور جدی با آن مواجه است کمبود نیروی کار برای برداشت محصول است.برای رفع این مشکل دولت ازبکستان چندی پیش ناچار شد تا از نیروی کار کودک برای برداشت پنبه استفاده کند. اما پس از مدت کوتاهی از انتشار این خبر، بیانیههای بسیاری از طرف بسیاری از جوامع مدافعین حقوق کودکان در سراسر جهان مبنی بر محکوم کردن بهرهکشی از کودکان ازبکی انتشار یافت. در پی انتشار این بیانیهها، کشورهای غربی به نشانه اعتراض از خرید پنبه ازبکی سر باز زدند و تا مدتی اقتصاد این کشور را دچار مشکل کردند.
طولی نکشید که این تحریمها باعث تغییر رویه دولت ازبکستان و تشکیل کمپینهای ملی برای تشویق بزرگسالان در پیوستن به نیروهای برداشت پنبه شد. نیاز به نیروی کار در مزارع پنبه بهاندازهای زیاد بود که حتی دولت برای نگه داشتن مردم در مزارع، بیشتر مشاغل و فروشگاههای مناطق زراعی را تا ساعت 7 شب تعطیل اعلام کرد.
اما از آنجا این کار هم برای جمع کردن مردم در مزارع پنبه چندان اثربخش نبود، دولت چارهای نداشت جز این که با وضع قانونی جدید به حل این بحران کمک کند. مرکز راهنمایی و رانندگی این کشور تصویب کرد در صورت سرپیچی از قوانین راهنمایی و رانندگی در فصل برداشت، گواهینامه متخلفین مصادره شده و آنها موظفند که به جای پرداخت جریمه، بسته به میزان تخلفشان از یک هفته تا بیشتر در مزارع، به برداشت پنبه بپردازند. براساس این قانون پس از گذراندن دوره برداشت رانندگان خاطی، اداره راهنمایی و رانندگی گواهینامهها را به آنها باز خواهد گرداند.
کریسمس پشت میلهها
در سال 2013 زنی به نام بتینا یانگ به جرم فروش کارت شناسایی و گواهینامه رانندگی جعلی به مهاجرین غیرقانونی آمریکا در ایالت اوهایو دستگیر شد. وی پس از دستگیری، در دادگاه به فروش 95 کارت شناسایی جعلی و دستکاری در 5 فقره پرونده اداری اعتراف کرد.پس از اعترافات صورت گرفته حاضرین در دادگاه انتظار داشتند که مایکل هالبروک، قاضی این پرونده طبق روال این گونه جرایم حکمی همانند 15 سال حبس برای مجرم در نظر بگیرد، اما برخلاف انتظار، قاضی حکمی عجیب برای بتینا صادر کرد که تا چند لحظه حضار را در سکوت و بهت فرو برد. طی این حکم قاضی، بتینا را به پرداخت 3000 دلار جریمه نقدی و همچنین گذراندن تعطیلات کریسمس 5 سال در زندان محکوم کرد. بر اساس حکم ایراد شده اگر بتینا حتی یک روز از ایام کریسمس را در زندان نباشد، به جای آن باید 15 سال را در زندان سپری کند.
گرچه این حکم که از آن به عنوان تعطیلات هالبروک یاد میشود، برای همه عجیب و غیرواقعی به نظر میرسد، اما برای قاضی هالبروک که برای 40 مجرم چنین حکمی را صادر کرده خیلی هم موثر و به یادماندنی به نظر میرسد. هالبروک معتقد است مجازاتهایی از این قبیل باعث میشود که مجرم بفهمد چه کسی با ادامه جرم و جنایت ضرر خواهد کرد، علاوه بر این، چنین مجازاتی به حدی اثرگذار است که خاطره آن هیچگاه از ذهن مجرم و اطرافیانشان پاک نخواهد شد.
شیطنتهای مادربزرگ
این بخش درباره با یک مادربزرگ پیر آلمانی است که با توجه به شرایط و سنش، خودش مجازات جرمی را که مرتکب آن شده بود، تعیین کرد.
این مادربزرگ 89 ساله که هیدی کوهل نام دارد در سال 2008 از مزاحمت خودروهایی که مقابل منزل او پارک میشدند به ستوه آمده بود، از این رو یک روز عصر تصمیم گرفت تا خود به تنهایی دست به کار شده و با پنچر کردن لاستیک تمام خودروهای پارک شده در اطراف منزلش برای همیشه به این روند آزاردهنده پایان دهد که البته بنا به گفته برخی منابع، این مادربزرگ، با پشتکار فراوان در آن روز موفق به پاره کردن 50 لاستیک در محله شده بود!
البته پیروزی هیدی دوام چندانی نیاورد و یکی از همسایگان که در طول شیطنت مادربزرگ شاهد ماجرا بود، قضیه را به مالکان خودروها خبر داد. اما هیدی که سن و سالی از او گذشته بود و چیزی برای از دست دادن نداشت نزد پلیس رفت و خود، به خطای مرتکب شده اعتراف کرد. وی در اعترافات خود اظهار کرد از پیدا کردن راهی برای رد شدن از میان آن همه خودرو خسته شده بود و از این که هر روز باید در میان آن همه خودرو پیادهروی کند احساس ناامنی میکرد، به همین دلیل تصمیم گرفته بود تا با پنچر کردن آنها برای همیشه از مزاحمتشان رهاشود. در پی این اعتراف پلیس هیدی را به پرداخت غرامت محکوم کرد، اما از آنجا که وی توانایی پرداخت غرامت را نداشت، پیشنهاد کرد به جای آن برای تکتک صاحبان خودروهای پنچر شده ژاکت ببافد!
هیدی پس از جبران خسارت،همچنان نتوانست وضعیت خودروها را تحمل کند از این رو خانهاش را فروخت و برای ادامه زندگی به سرای سالمندان رفت.
مترجم: دینا فراهانی / تپش (ضمیمه چهارشنبه روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد