علیرضا خسروی در مناظره عصر جمعه شبکه یک که با موضوع تصمیم شورای پول و اعتبار برای افزایش سقف تسهیلات مسکن برگزار شد، ادامه داد: مسکن نقش مهمی در زندگی همه افراد جامعه دارد به طوری که تحقق این تقاضا سالها به عنوان یک آرزو در هر خانواده ایرانی مشاهده می شود.
وی با اشاره به قوانین تصویب شده مطلوب در خصوص مسکن در مجلس، اظهار داشت: هم اکنون بسیاری از بانک ها از پرداخت وام سه میلیون تومانی ازدواج امتناع می کنند بنابراین چگونه می خواهند وام40، 60 و یا 80 میلیون تومانی مسکن را به متقاضیان پرداخت کنند؟
صندوق پس انداز مسکن برنامه ریزی شده است
مدیرکل دفتر برنامه ریزی اقتصاد مسکن وزارت مسکن و شهرسازی گفت: صندوق پس انداز مسکن صندوقی برنامه ریزی شده می باشد که از گذشته فعالیت داشته است.
علی چگینی افزود: سیاستگذاری مسکن به لحاظ آنکه ابعاد اقتصادی وسیعی را پوشش می دهد باید جامع باشد.
وی با بیان آنکه دولت به عنوان سیاستگذار باید اقدام به حمایت از عرضه و تقاضا و کنترل سودآوری در این جهت کند، اظهار داشت: در دهه گذشته سیاست های مسکن به سمت عرضه بوده و 1.6میلیون مسکن مهر به اتمام رسیده که بخش عظیمی از منابع کشور را به خود تخصیص داده بود.
وی با اشاره به آنکه با توجه به همه ابعاد، دولت موظف است سیاستی را در پیش بگیرد که بتواند به بهبود وضعیت مسکن در کشور منجر شود، افزود: یکی از گامهای مهم پرداخت وام های 25 تا 30 میلیون تومانی ویژه مسکن بود. تدوین سیاست مسکن روستایی برای 200 هزار خانوار نیز از جمله اقدامات مثبت دولت در این بخش بوده است.
وی گام دیگر دولت برای بهبود وضعیت مسکن را طراحی بافت های فرسوده شهری و ساماندهی آنهاست که هم اکنون دولت در دستور کار خود قرار داده است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی اقتصاد مسکن وزارت مسکن و شهر سازی، تاکید کرد: سیاست ها همچنان به سمت عرضه ادامه داد، هرچند در حوزه تقاضا سیاست جدیدی طراحی نشده و صندوق پس انداز مسکن از گذشته بوده و صندوقی برنامه ریزی شده است.
همه بخش ها باید هماهنگ باشد
مدیر گروه سیاستگذاری دانشگاه علم و صنعت یکی دیگر از شرکت کنندگان در این مناظره، گفت: سیاست های کنترل تورم در دو سال گذشته که از سوی دولت اتخاذ شده، باید ادامه یابد.
فرهاد بیضایی تصریح کرد که طی دو سال گذشته با رکود در بخش مسکن مواجه بودیم به طوری که سقوط پروانه های ساختمانی را شاهد بودیم بنابراین سیاست تحریک تقاضا می تواند اثرات تورمی در کشور داشته باشد.
وی ادامه داد: هرچند وزارت راه و شهرسازی و بانک مسکن از طرح وام مسکن حمایت کرده اند اما اثرات تورمی این موضوع بر کسی پوشیده نیست.
وی تاکید کرد: تورمی که این وام ایجاد می کند می تواند توانمندی خانواده ها را در بخش های مختلف اقتصادی تحت تاثیر خود قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه این وام می تواند باعث رونق شود، ضمن آنکه در هیچ جا مشاهده نشده که پرداخت وام به بخش مسکن باعث رونق این بخش شده باشد، لذا گروههای هدف باید در این طرح دیده شوند.
سیاست های ترکیبی
عضو هیات مدیره بانک مسکن نیز در این مناظره گفت: دولت ها برای اینکه بتوانند مشکلی را حل کنند باید سیاستهای عرضه و تقاضا را به شکل توامان پیش ببرند.
ابوالقاسم رحیمی انارکی تصریح کرد که سیاست های بخش عرضه در حوزه مسکن زمانبر است و با تاخیر خود را نشان می دهد و باید 18تا 24 ماه صبر کنیم تا آثار آن خود را در این بخش نشان دهد.
وی با اشاره به سیاست های حوزه تقاضا، افزود: در سمت تقاضا به دلیل اینکه پول بلافاصله تزریق می شود آثار آن قابل مشاهده است. رونق بخش مسکن، اگر از قبل از عرضه، مسکن آماده داشته باشم می توانیم آثار آن را براحتی مشاهده کنیم و در صورتی که سیاست طرف تقاضا به موقع عمل شود، می توان موانع موجود در این بخش را به حداقل کاهش داد. (ایرنا)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: