صادرات تخم مرغ به عراق متوقف شد

دبیر کل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار کشور با بیان اینکه شیوع آنفلوانزای مرغی از استان مازندران فراتر نرفته است، گفت: از روز پنجشنبه تاکنون صادرات تخم مرغ ایران به کشور عراق متوقف شده است.
کد خبر: ۸۱۰۶۰۹
صادرات تخم مرغ به عراق متوقف شد

سید فرزاد طلاکش با بیان اینکه شیوع آنفلوانزای مرغی از استان مازندران فراتر نرفته است، اظهار داشت: شیوع این بیماری فعلا در سطح مرغ‌های بومی و محلی است و مرغداری‌های صنعتی هنوز درگیر آن نشده اند.

وی اضافه کرد: سازمان دامپزشکی کشور با کمک مقامات محلی استان سعی و تلاش زیادی می‌کند که از نقل و انتقال مرغ به استان‌های دیگر جلوگیری شود تا بتوانند کنترل‌های لازم را در این زمینه انجام دهند، به همین خاطر فعلا هیچ گونه گسترشی در این زمینه گزارش نشده است.

دبیر کل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار کشور در مورد وضعیت صادرات تخم مرغ به کشورهای دیگر گفت: سازمان دامپزشکی موظف بود که وجود آنفلوانزای مرغی را به سازمان جهانی بیماری‌های واگیر دام گزارش کند. زمانی که این گزارش در آنجا منتشر شد، ایران نیز به عنوان کشور درگیر آنفلوانزا مطرح شده و به همین خاطر عراق از روز پنجشنبه تاکنون واردات تخم مرغ از ایران را به طور موقت متوقف کرده است.

طلاکش با اشاره به اینکه طی ۲۰ روز گذشته ایران تخم مرغی به افغانستان صادر نکرده بود، افزود: طی روزهای اخیر صادرات به کشور افغانستان آغاز شده و در حال انجام است.

وی در پاسخ به این پرسش که صادرات به عراق تا چه زمانی متوقف خواهد بود، گفت: زمان آن مشخص نیست. اگر بیماری در ایران گسترشی نداشته باشد، براساس گزارش‌هایی که در سازمان جهانی بیماری‌های واگیر دام منتشر خواهد شد، وضعیت این مسئله نیز مشخص می‌شود، ضمن اینکه در حال حاضر سازمان دامپزشکی کشور تلاش می کند در تماس‌هایی که با دامپزشکی عراق دارد، این تضمین و اطمینان را برای آنان ایجاد کند که تخم مرغ و مرغ صادراتی به این کشور از استان درگیر نیست و مشکلی در این زمینه وجود نخواهد داشت، بنابراین باید دید نظر طرف عراقی در این زمینه چه خواهد بود.

طلاکش با بیان اینکه انتقال مرغ زنده از مازندران به دیگر استان‌ها برای کشتفار ممنوع است و باید در همان استان کشتار شود، افزود: مرغ کشتار شده اگر حرارت کافی ببیند، هیچ مشکلی از نظر انتقال بیماری ندارد همچنین تخم مرغ نیز اگر با زرده سفت خورده شود، مشکلی در این زمینه ایجاد نمی کند اما در مورد مرغ زنده احتمال آلودگی وجود دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر بیماری آنفلوانزای مرغی در مرغداری‌های صنعتی شیوع پیدا کند، آمادگی لازم برای مقابله با آن در کشور وجود دارد یا خیر؟ اظهار داشت: آمادگی در این زمینه به معنای گزارش کردن بیماری و معدوم سازی است، یعنی باید بلافاصله آن منطقه قرنطینه و واحدهای دیگر معدوم شوند، همچنین آمادگی به این معناست که دولت تضمین دهد پول مرغی را که معدوم می کند، بلافاصله به مرغداران بپردازد. اگر چنین اتفاقی رخ دهد مرغداران نیز همکاری لازم را با دولت خواهند کرد.

طلاکش افزود: در حال حاضر برخی مرغداران مرغ تخم‌گذار بابت آنفلوانزای مرغی سال ۹۰ هنوز از دولت طلبکار هستند و اگر اطمینانی در این زمینه وجود نداشته باشد، ممکن است با دولت همکاری نکنند.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها