به گزارش آسوشیتدپرس، این ادعا در حالی از سوی نمایندگان جمهوریخواه مطرح شده که نمایندگان دموکرات نیز تلاش های خود را برای حمایت از توافق بدست آمده بین دولت اوباما، قدرت های جهانی و ایران افزایش داده اند.
در حال حاضر جمهوری خواهان ۲۴۶ کرسی از ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان آمریکا را در اختیار دارند و انتظار می رود که به راحتی بتوانند ۲۱۸ رای لازم برای حمایت از رد توافق هسته ای ایران را در این مجلس بدست بیاورند. با این حال باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا پیشتر تهدید کرده در صورتی که اعضای مجالس سنا یا نمایندگان بخواهند توافق هسته ای با ایران را رد کنند، طرح آنها را وتو خواهند کرد.
ایران و گروه ۱+۵ متشکل از آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، چین و آلمان در روز ۲۳ تیرماه در وین اتریش به توافقی جامع برای حل و فصل موضوع هسته ای ایران دست یافتند. براساس طرح کنگره آمریکا، توافق هسته ای با ایران باید به تصویب نمایندگان کنگره آمریکایی برسد.
این خبر در حالی منتشر می شود که روز گذشته نانسی پلوسی رهبر گروه اقلیت دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا تاکید کرد که حمایت نمایندگان دموکرات به تعداد کافی از وتوی رئیس جمهور این کشور در صورتی که اکثریت جمهوریخواه بخواهند به این توافق رای منفی دهند، وجود دارد.
وی در جمع خبرنگاران گفت: هر روز تعداد بیشتری از اعضای مجلس نمایندگان تایید می کنند که از طرح وتوی رئیس جمهور حمایت می کنند. براساس قانون اساسی آمریکا، در صورتی که طرحی در کنگره آمریکا تصویب شود، رئیس جمهور می تواند به عنوان مجری قانون این طرح را وتو کند و تنها در صورتی این وتو بی تاثیر خواهد شد که دو سوم از نمایندگان بار دیگر به این طرح رای مثبت دهند.
براساس گزارش رویترز، در صورتی که توافق هسته ای ایران و گروه ۱+۵ توسط نمایندگان کنگره که اکثریت آنها را جمهوریخواهان تشکیل می دهند، رد شود، دست کم باید ۴۴ نماینده دموکرات در مجلس نمایندگان و ۱۳ نماینده دموکرات در مجلس سنای آمریکا به مخالفان توافق هسته ای با ایران بپیوندند. (مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد