به گزارش جام جم نوا به نقل از ایسکانیوز، این امر در حالی است که ممانعت از حضور هنرمندان ممکن است تبعات متفاوتی داشته باشد. در سالیان اخیر با بازشدن فضای فرهنگی و هنری کشور و حضور هنرمندان و موسیقیدانان کشورهای دیگر در ایران تا حدودی از آن وجهه ترسناک ایران در خارج از کشور از بین رفته است و هنرمندانی که در ایران حضور داشته اند با دیدن فضای باز ایران و تعریف کردن این فضا برای دیگر موزیسین ها خود به خود نقش تبلیغات را برای فضای فرهنگی ایران بازی کرده اند. با صحبت با تهیه کنندگان و کنسرت گزاران به این نتیجه می رسیم که حضور هنرمندان خارجی تا چه اندازه می تواند در ارائه چهره درست از ایران موثر باشد.
علاوه براین، حضور این هنرمندان ممکن است سبب رونق گردشگری و صنعت توریست شود. با نگاهی گذرا به کشورهای همسایه چون ترکیه و امارات به این نکته می توان پی برد که این کشورها چه سود کلانی از برگزاری کنسرت های هنرمندان معروف در کشورشان به جیب زده اند. و با جذب این سرمایه ها سبب رونق شهرهای خود و اقتصاد کشورشان شده اند.
حال اگر ایران نیز بتواند زمینه حضور هنرمندان تراز اول را در کشور فراهم کند مسلما علاوه بر حضور مخاطبان از شهرهای مختلف، مسلما مخاطبان و علاقمندانی نیز ممکن است از کشورهای همسایه خواستار حضور در ایران و کنسرت این هنرمندان باشند که از این نظر نیز رونق این امر به رونق صنعت گردشگری و بهبود این اقتصاد کمک خواهد کرد. اما اینکه چه مسائل و مشکلاتی در این راه وجود دارد موضوعی است که سعی کرده ایم با صحبت با کنسرت گزاران این هنرمندان خارجی به آن بپردازیم.
محسن رجب پور تهیه کننده و کنسرت گزار در این باره می گوید: «در تاریخ چند سال اخیر ایران به خیلی چیزها متهم شده است. خیلی انگ ها به ما چسبیده است و گاهی بر اساس اتفاقات عجیب و غریبی خبر اول یاهو شده ایم که آخرین خبر آن خبر توافق هسته ای بود. قالبا اخباری که از ایران منتشر می شود اخبار خوشایندی نیست و اکثرا اخبار کذبی بوده است اینکه ایران کشور امنی نیست یا فلان اتفاق بد در ایران افتاده است.
وی همچنین درباره تاثیر حضور هنرمندان در مثبت نشان دادن چهره ایران به جهان نیز معتقد است:« نکته حائز اهمیت این است که هر چقدر آدم های معمولی به کشورمان بیایند و شاهد اوضاع کشورمان باشند به افراد کمی می توانند این امنیت را منتقل کنند اما وقتی افراد مهم و هنرمندان تراز اول به ایران بیایند و این امنیت را ببینند آن را رسانه ای می کنند و خبر اول یاهو می شود.»
رامین صدیقی مدیر نشر هرمس اما معتقد است حرف هایی که درمورد سختگیری حضور هنرمندان در ایران زده می شود واقعیت چندانی ندارد و بررسی برای حضور در هر کشوری قوانین خاص خودش را دارد.
صدیقی بیان کرد:« در این مدت تنها کنسرت آقای کلهر لغو شد که دلیل آن را نیز هنوز دقیقا نمی دانیم. پس وقتی ما دلیل آن را نمی دانیم نباید خودمان را آلوده یکسری مسائل کنیم که حتی نمی دانیم ته آن چیست؟ همین چندروز پیش کنسرت آقای انور براهم برگزار شد پس اجراها در حال انجام شدن هستند. دو ماه قبل هم یک گروه دیگر خارجی را داشتیم بعد هم یک گروه ایتالیایی کار اجرا کردند یعنی در حال اتفاق افتادن هستند. اما اینکه این اطلاعات از کجا داده می شود به نظرم سوال است. »
او در این زمینه مثال می زند : «آقای ارجمند گفته قرار است کنسرت خانواده جیپسی کینگ به ایران بیاید حتی چنین گروهی اصلا در جهان وجود ندارد. یک خبری را یک تهیه کننده ای که من تا حالا اسمش را هم نشنیدم مطرح می کند و حتی خود جیپسی کینگ آن را تکذیب می کند و بعد آقای ارجمند و یک کسی دیگری که ما نمی دانیم کیست می آیند و آن را تغییر می دهند که منظور جیپسی کینگ فامیلی بوده. این حرف ها در دنیا شوخی است... اینها به نظرم بیشتر بازی مطبوعاتی است. در مورد کنسرت آقای کلهر هم دلیلش را حداقل من نمی دانم.»
وی همچنین درباره توانایی ایران در جذب گردشگران از طریق کنسرت ها نیز معتقد است:« مهمترین چیزی که این وسط معمولا مغفول می ماند اجرای هنرمندان خوب در ایران و بخشی از فرار سرمایه از کشور کمک می کند. ما در کشورهای همجوار مثل ترکیه و امارات به وفور ماهانه کنسرت هایی برگزار می شود که خیلی از این اجراها متعلق به هنرمندانی است که خیلی از موسیقی دوستان ایرانی به دنبال آنها هستند.»
پیروز ارجمند مدیر اسبق دفتر موسیقی وزارت ارشاد نیز معتقد است لغو کنسرت هنرمندان خارجی سبب می شود ایران مجبور به پرداخت غرامت شود. او در گفتگو با ایسنا گفته است:« لغو کنسرتهای خارجی در کشور، تبعات بینالمللی دارد. زیرا در صورتی که همهی زمینهها برای برگزاری کنسرت فراهم شود و کشور میزبان هم از هنرمند خارجی برای برگزاری کنسرت دعوت کرده باشد، در صورت لغو آن اجرا، باید غرامت بپردازد.»
او می گوید :« مصداق این امر، غرامتی 380 میلیون تومانی بود که آنطور که اعلام شد، حافظ ناظری پس از لغو کنسرتش در تهران به نوازندگان خارجی پرداخت کرد، زیرا آنها برای برگزاری کنسرت در تهران برنامهریزی و از ششماه قبل، برنامههایشان را در کشور خود لغو کردند. بروکلینرایدر، جیپسیکینگز، ریچارد کلایدرمن و شاید خیلیهای دیگر قرار بود، به کشور ما بیایند و اجرای صحنهای داشته باشند؛ اما پس از آنکه کنسرت آنها در تهران لغو شد، برگزارکنندگان اعلام کردند که آنها نتوانستند ویزا بگیرند. به این ترتیب، تقصیر بهطور کامل بر گردن وزارت امور خارجه انداخته میشود.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد