نخستین بار در اینچئون بود که دریافتیم ستارهای تازه در کاراته ظهور کرده است. برای ورزش ایران که پیش از این در کاراته نامهای بزرگی چون برادران روحانی و جاسم ویشگاهی را شنیده بود، حمیده عباسعلی یک نام نهچندان آشنا بود، اما او در بازیهای آسیایی اینچئون با خونسردی و صلابت مثالزدنیاش روی تاتامی رفت و رقبای مدعی را کنار زد تا مدال طلا را با اقتدار به چنگ آورد. عباسعلی در رقابتهای جهانی آلمان بار دیگر ثابت کرد یک ستاره تمامعیار است؛ ستارهای که نخستین مدال جهانی تاریخ کاراته را به چمدان افتخاراتش افزود تا به یک نام بینالمللی بدل شود. او در دو سال اخیر به هر تورنمنتی که پا گذاشته دست خالی بازنگشته است و حالا یک ستاره پرفروغ در کاراته ایران محسوب میشود که شاید حتی توانسته با مدالهایش از مردان کاراته پیشی بگیرد.
قهرمانی در مهد کارته؛ ژاپن
عباسعلی در آخرین تورنمنتی که روی تاتامی رفت در ژاپن باز هم طلایی شد تا روند مدالهایش ادامه داشته باشد. طلایی که شاید عیار آن از مدالهای دیگرش بیشتر بود، زیرا در مهد کاراته جهان روی سکوی قهرمانی ایستاد. عباسعلی در گفتوگو با «جام بانوان» درباره کسب مدال طلا در مسابقات آسیایی ژاپن بیان کرد: شهریور ماه در مسابقات آسیایی ژاپن شرکت کردم و توانستم برای چهارمین سال پیاپی در آسیا مدال بگیرم و در وزن خودم رکورددار باشم. من در حالی در این مسابقات طلا گرفتم که ژاپن مهد کاراته دنیاست و در نیمه نهایی هم مصاف دشواری با نماینده ژاپن داشتم که اگر به او میباختم، باید برای برنز میجنگیدم، اما خوشبختانه حریفان ژاپنی و چینیام را در نیمه نهایی فینال شکست دادم و مدال باارزش طلا را کسب کردم.
به دنبال اسپانسر
رقابتهای لیگ جهانی کاراته یکی از تورنمنتهایی است که به طور مرتب برگزار میشود، اما به دلیل اینکه این تورنمنت ملی نیست، کاراتهکاها باید شخصا برای حضور در آن اقدام کنند. دارنده مدال طلای آسیا درباره حضورش در رقابتهای لیگ جهانی کاراته نیز گفت: اگر بتوانم اسپانسر مناسب پیدا کنم، در لیگهای جهانی شرکت خواهم کرد. حضور در لیگهای جهانی برای سال آینده که قهرمانی جهان برگزار میشود، برایم مفید است و میتوانم از این مسابقات به عنوان تدارکات خوبی استفاده کنم. هرچه بیشتر در مسابقات لیگ جهانی شرکت کنم، نتایجم برای رقابتهای جهانی سال آینده بهتر خواهد شد.
طلای جهانی، هدف اول
عباسعلی در رقابتهای جهانی آلمان موفق شد مدال نقره جهان را کسب کند؛ مدالی که نخستین مدال تاریخ کاراته بانوان ایران محسوب میشد. ستاره کاراته بانوان از هماکنون برای کسب مدال زرین جهانی خیز برداشته است: تمام تمرکز و تلاشم این است که در مسابقات جهانی سال آینده مدال طلا را کسب کنم، چون این مدال تنها مدالی است که در کارنامه افتخاراتم ندارم و از همین رو یکی از مهمترین اهدافم کسب مدال طلای جهانی است. آبان ماه سال آینده رقابتهای جهانی پیش روی تیم ملی است، به همین دلیل نباید حتی یک روز را هم در این میان از دست بدهیم. من تمریناتم را برای حضور قدرتمند در این مسابقات پیگیری میکنم و طبق برنامه تدوین شده پیش میروم.
اشباعناپذیر
طلای جهانی تنها مدالی است که عباسعلی در چمدانش کم دارد و برخیها اعتقاد دارند با اضافه کردن این مدال به این کلکسیون، بانوی قهرمان کاراته دیگر انگیزهای برای ادامه راه و کسب مدالهای بیشتر نخواهد داشت. نایب قهرمان کاراته جهان با تکذیب این شائبه گفت: شخصیت من جوری نیست که با کسب چند مدال اشباع شوم. قانع نمیشوم تا زمانی که به المپیک بروم و در آنجا مدال بگیرم. هر سال و در هر مسابقاتی که مدال میگیرم، انگیزهام بیشتر میشود حتی اگر طلای جهان را هم بگیرم باز هم قانع نمیشوم و دوست دارم هر سال خوشرنگترین مدالها را کسب کنم.
رویای المپیکی شدن
کاراته یک رشته المپیکی نیست، اما بهعنوان یکی از نامزدهای اضافه شدن به المپیک مطرح شده و اگر این اتفاق رخ دهد، کاراته از المپیک 2020 به بزرگترین جشنواره ورزشی جهان اضافه خواهد شد. اتفاقی که عباسعلی بهشدت از آن استقبال میکند: نهایت کاراته برای من مدال طلای المپیک است. احتمال المپیکی شدن کاراته خیلی زیاد است. خبر کاندیدا شدن کاراته برای اضافه شدن به المپیک 2020 توکیو از سوی کمیته بینالمللی المپیک واقعا من و تمامی ورزشکاران و طرفداران این رشته را خوشحال کرد، اما در نهایت در آگوست 2016 در این باره تصمیمگیری میشود و امیدوارم کاراته یکی از رشتههایی باشد که به المپیک اضافه خواهد شد. این بزرگترین آرزوی من است. من 26 ساله هستم و امیدوارم تا زمانی که یک کارتهکا هستم بتوانم به آرزوی بزرگ خودم که شرکت در المپیک است، دست یابم و مدال المپیک را کسب کنم. مدال المپیک رویای من است.
خوشحال از طلای برزگر
حمیده عباسعلی در کاراته به نوعی یک صفشکن بود و با موفقیت او مسیر برای حضور دیگر بانوان در این رشته هموار شد. اتفاقی که نتیجه آن را در رقابتهای کاراته ردههای سنی قهرمانی جهان به عینه دیدیم و زهره برزگر جوان کاراتهکای ایران توانست قهرمان جهان شود.
عباسعلی در توصیف این اتفاق میگوید: واقعا خیلی خوشحالم که برزگر توانست در رقابتهای جهانی ردههای سنی به مدال طلای جهان برسد. آنقدر از این موضوع خوشحال شدم که بدون اغراق احساس کردم خودم به این مدال رسیدهام. اینکه دختران ایران در میادین مختلف اینچنین مدال میگیرند، قدرت کاراته ایران را به دنیا اثبات میکند.
مخالف بیثباتی
کاراته یکی از بیثباتترین فدراسیونهای ورزش ایران در یک دهه اخیر بوده که در مدت 11 سال هشت رئیس متفاوت را به خود دیده است؛آنچه در نوع خود یک رکورد محسوب میشود. عباسعلی درباره این تغییرات مکرر نیز نظرات جالبی دارد: هیچ ورزشکاری موافق این نیست رئیس فدراسیونی که در آن رشته فعالیت میکند، مکررا تغییر کند. من نیز معتقدم تغییرات مکرر در رأس فدراسیون کاراته باعث میشود ما کرسی جهانی و آسیایی نداشته باشیم. کاراته ایران به اندازه کافی ظرفیت این را دارد که در مسابقات مهم نتایج خوبی کسب کند، اما این را نیز نباید فراموش کنیم برای هدایت و موفقیت یک مجموعه باید در مدیریت آن ثبات وجود داشته باشد. تغییرات پی در پی تأثیر منفی روی ملیپوشان میگذارد. سال آینده رویداد بسیار مهمی را پیشرو داریم و مسابقات جهانی برای کاراته ایران بسیار مهم است. کاراته برای موفقیت نیاز به حضور در رویدادهای مختلف دارد و امیدوارم هر کسی قرار است به عنوان رئیس و متولی این رشته انتخاب شود، بتواند حواشی را مدیریت و فضای آرامی را برای کاراته حاکم کند.
آیسان سعیدی / هفته نامه جام بانوان روزنامه جام جم
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد