به گزارش جام جم آنلاین،مطالعات نشان داده که در قطر دانش آموزان دبیرستانی علاقه چندانی به یادگیری ریاضیات وعلوم که برایشان فرصتهای شغلی ایجاد می کند، نشان نمی دهند. برنامه آموزشی موسوم به البیرق قصد دارد دانش آموزان دبیرستانی را تشویق کند به سراغ رشته های علوم فناوری، مهندسی و ریاضیات بروند.
یکی از بخشهای این طرح “مواد را کشف کنیم” نام دارد و به دانش آموز یاد می دهد که چگونه با بررسی ویژگی های اصلی مواد برای خودش محصول خلق کند. در طرح البیرق رویکردی میان رشته ای بین علوم ریاضیات و مهندسی و فناوری دنبال می شود: دانش آموز به این ترتیب چیزهایی درباره علوم ورزش هم یاد می گیرد.
آرژانتین؛ آموزش زبان به کر و لالها با کتاب ویدئویی
برای بسیاری از کودکان ناشنوا یادگیری زبان مشکلی بزرگ است. اگر پدر و مادر و آموزگار نتوانند به زبان اشاره مخصوص کر و لالها با کودک صحبت کنند یا ابزارهای مناسب برای آموزش را در اختیار نداشته باشند، کودک ناشنوا خواندن و نوشتن یاد نمی گیرد و منزوی از جامعه می شود. طرحی آموزشی در آرژانتین توانسته با نوآوری در کتابهای داستانی، راه حل این مشکل را پیدا کند.
بیش از نود درصد کودکان ناشنوا پدر و مادر و آموزگارانی دارند که نمی توانند به درستی با آنها ارتباط برقرار کنند و این نکته باعث مشکلات شناختی و زبانی می شود. وقتی سد زبان مانع از برقراری ارتباط می شود بسیاری از کودکان ناشنوا مدرسه رفتن را کنار می گذارند. خوشبختانه در مورد ملانی این مشکل وجود ندارد.
ملانی ناشنوا به دنیا آمده اما پدر و مادرش سالم هستند و می توانند بشنوند. ملانی از بچگی نسبت به خواندن کتاب کنجکاو بود اما نمی توانست کتاب بخواند. وی در آرژانتین به یکی از چند مدرسه ای رفته است که از الگوی آموزش دو زبانه تبعیت می کند: در این مدارس زبان اشاره آرژانتین زبان اول است و اسپانیایی زبان دوم.
ملانی در این مدرسه کتاب های ویدئویی سازمان “کانالِس” را کشف کرد. او الان ستاره این کتابهای ویدئویی شده و برای دیگر کودکان ناشنوا هم به زبان اشاره داستان تعریف می کند.
ملانی با زبان اشاره می گوید: «وقتی مرا انتخاب کردند که ستاره کتاب های ویدئویی “کانالس” باشم، نمی دانستم کتاب ویدئویی چیست. فکر کردم چیز لوس و بچگانه ای است که می خواهند بین بچه ها رواج دهند. وظیفه سنگینی به نظرم می آمد و می ترسیدم و خجالت می کشیدم.»
این پروژه حاصل کار انجمن مدنی کانالس است و خواننده را تشویق می کند هنگام خواندن، زبان اشاره مخصوص کر و لالها را به کار ببرد، به این ترتیب کودکان ناشنوا را به بزرگ سالان ناشنوا نزدیک می کند. ملانی می گوید کتابهای ویدئویی ابزار آموزشی قدرتمندی در اختیار آموزگاران قرار می دهد تا جوانان را به خواندن تشویق کنند.
طرح کتابهای ویدئویی برای کودکان کر و لال یکی از “برندگان نشست بنیاد وایز”برای نوآوری در آموزش است.
روی این کتاب های ویدئویی صداگذاری شده است و کودک ناشنوا می تواند کتاب را ببیند و پدر و مادرش هم می تواند آن را بشنوند. به این ترتیب سدهای احساسی و ارتباطی بین آنها از میان برداشته شود.
کتاب ها ی ویدئویی را یکی از متخصصان شنوایی و مشکلات ناشنوایان خلق کرده است. خولیا والماروسا، مسئول هماهنگ کننده این طرح می گوید: «متوجه شدیم که این فقط نیاز کودکان نیست، و نوجوانانی هم که در کودکی تجربه خواندن را نداشته اند به چنین چیزی نیاز دارند. بعد به دنبال داستان هایی گشتیم که تناسب سنی داشته باشند و برای نوجوانان جالب باشند چون مثلا داستان شنل قرمزی را نمی توانستیم به نوجوانان ارائه کنیم.»
مانند ملانی کتاب های ویدئویی هم رشد کرده اند. امسال کتاب ها ی ویدئویی ۱۱ داستان کوتاه برای نوجوانان ارائه کرده که به مجموعه داستان ها برای کودکان اضافه شده است. دست اندرکاران این طرح قصد دارند این مجموعه را بزرگ تر کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد