مهمتر اینکه ادبیات و هنر انقلاب اسلامی و گفتمان انقلاب اکنون به ضرورتی منطقهای و جهانی تبدیل شده و تودههای انقلابی در قلب اروپا و آمریکا تا جنبشهای بیداری اسلامی و مقاومت در جهان اسلام چشم به اینگونه گفتمان دارند که ایران اسلامی به عنوان قطب جدید قدرت در عرصه بینالمللی آن را رهبری میکند. بدون تردید، بنا به رهنمود مقام عظمای ولایت، فیلم و سریال و رشتههای مختلف هنری وسیلهای بلیغ و تبیینکنندهای رسا برای ارائه برترین حقایق عالم، یعنی حقیقت دین به شمار میرود.
متأسفانه با وجود گذشت بیش از سه دهه از گفتمان انقلاب اسلامی و رشد هنرهای مختلف، همچنان احساس میشود در تبیین و تعریف هنر اسلامی با ابهامات و تشکیک روبهروییم و هنوز فاقد آثاری ماندگار، جریانساز، تاثیرگذار و تاریخی در عرصههای گوناگون هستیم.
گرچه بخش عظیمی از این ناکامیابیها و چالشها به الگوهای سلیقهای و گذرای مدیریت و نگاههای مبتلا به روزمرگی مربوط میشود، اما بخش بزرگی از آن از نبود تعریف هنر اسلامی و مختصات هنر مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی است که قطعاً برگزاری کنگرههای تخصصی با رویکرد آرمانهای انقلاب اسلامی و شهیدان با هدفگذاریهای طراحی شده، میتواند در ترسیم افق نگاه و مرزهای هنر واقعی انقلاب اسلامی کمک کند.
نکته قابل تحسین، همراهی و مشارکت فعال و پویای صداوسیما با این رویداد بزرگ فرهنگی و هنری کشور است که قطعا در آستانه جشنوارههای هنری و سینمایی فجر میتواند کمک کند تا ضمن تقویت گفتمان انقلاب اسلامی، الگوهای کارآمد و درخور شأنی ارائه شود.
یزدان عشیری
روزنامهنگار
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد