به گزارش جام جم آنلاین ، تا 12 بهمن ماه که شروع جشنواره فجر، بزرگترین رویداد سینمایی کشورمان است مدت زیادی باقی نمانده است و شاید شما هم یکی از کسانی باشید که با ذوق و شوق زیاد منتظر رفتن به سینماهای منتخب برای دیدن فیلم های جشنواره، که به سختی بلیت آنها را تهیه کرده اید باشید، اما به این فکر کنید که همراه با بلیط سینما چه چیزهای دیگری عایدتان می شود؟بله درباره میکروب ها، باکتری ها و تمام این چیزهای ناخوشایند صحبت می کنیم.
در اینجا 7 چیز که هرگز نباید در سینما به آنها دست بزنید را به شما معرفی می کنیم:
1- صندلی ها
همانطور که میکروب شناس معروف دکتر «فیلیپ تییرنو» در کتاب خود درباره راز زندگی میکروب ها مفصل توضیح داده که گروه B عفونت استرپتوککی (باکتری های رشته ای) و آثار مدفوع انسانی روی صندلی سینماها یافت شده است. هرچند نادر ولی در مواردی تعطیلی سینماها به دلیل هجوم ساسها مشاهده شده است.
اگر می خواهید فیلمی در پرده بزرگ سینما ببینید چاره ای جز نشستن روی این صندلی ها ندارید اما می توانید برخی موارد احتیاطی را رعایت کنید:
- شلوار بلند و پیراهن آستین بلند بپوشید و به محض رسیدن به خانه آنها را بشویید.
- اگر بیش از حد حساس هستید می توانید روکش صندلی بخرید و قبل از نشستن روی صندلی بکشید. (تا به حال ندیده ایم کسی با روکش صندلی به سینما برود ولی برای هرکاری یک اولین بار وجود دارد).
2- کف سالن سینما
دونا دابرج، دستیار پرفسور آزمایشگاه علوم دانشگاه سنت لوییز می گوید مراقب کف سالن های سینما باشید. محققان روی صندلی ها و کف سالن سینما آثاری از مدفوع انسان یافته اند و این بقایا میزبان بسیاری از باکتری ها خصوصاً «E.Coli» هستند.
بهتر است کیف پول یا کیف دستی خود را به جای گذاشتن زیر صندلی روی پایتان بگذارید.
3- دسته های صندلی و جا لیوانی ها
این می تواند عینا به معنی تکثیر میکروب ها باشد.طبق صحبت های دابرج دسته صندلی ها و جالیوانی ها در روز به دفعات توسط افراد مختلف دست خورده می شوند و به ندرت (یا هرگز) ضدعفونی می شوند.
لیوان نوشیدنی که با دستهای آلوده لمس کرده ایم را داخل نگهدارنده می گذاریم. باکتری ها در آنجا چند برابر شده و منتظر نفر بعدی می مانند تا لیوان نوشیدنی اش را آنجا بگذارد و میکروبهایی از جمله «استافیلوکوکوها» را به دهان خود ببرند. این یک راه انتقال سریع میکروب ها به دستگاه تنفسی است.
قبل از دست زدن به دسته های صندلی و جالیوانی ها آنها را با یک دستمال آنتی باکتریال تمیز کنید.
دابرج می گوید اگر از این دستمالها همراه ندارید می توانید از یک دستمال کاغذی و پاک کننده های دست استفاده کنید. (فقط مطمئن شوید که ضد عفونی کننده شامل 60 درصد الکل یا بیشتر است.)
4- بوفه های غذا
سالن های سینما باید استانداردهای مشابه رستوران ها، از جمله ذخیره سازی بهداشتی مواد غذایی در دمای مناسب و نگه داری تمیز و بهداشتی ابزار آماده سازی غذا از جمله گرم کننده های هات داگ، پاپ کورن و پف فیل را رعایت کنند.
دابرج می گوید: بوفه های غذا مانند مینی فست فودها فضایی برای آماده سازی سریع اسنک ها با حداقل رعایت موارد بهداشتی هستند.
خوراکی های شیرین، به ویژه مایعاتی مانند نوشابه، روی پیشخوان بوفه می چسبند و محل مناسبی برای پرورش باکتری ها می شوند که بعد از آن به هر فردی که سفارشش را از روی پیشخوان برمی دارد منتقل می شود.
به دور بر خود نگاه کنید و به دنبال نشانه هایی باشید که مبین عدم رعایت استانداردهای لازم توسط کارکنان است.
و کلام آخر اینکه اگر جایی به نظرتان کثیف آمد،احتمالا همین طور است.
5- لیوان ها
در مطالعه ای که توسط دکتر چارلز جبرا، استاد میکروبیولوژی دانشگاه آریزونا در توسکان انجام گرفته مشخص شد که 17 درصد لیوان های یک بار مصرف نوشیدنی ها که توسط کارکنان بوفه پر می شوند آلوده به بقایای مدفوع انسانی هستند.
این مساله در مورد مخزن های نوشیدنی های گرم و سرد که توسط کارکنان پر می شوند نیز صادق است. هر بار که یکی از کارکنان درب لیوان نوشیدنی شمار را می گذارد شما در معرض آلوده شدن قرار می گیرید.
وقت آن رسیده که از لیوان نوشیدنی های گرم و سرد در سینماها صرف نظر کرده و آب معدنی بنوشید. پاداش: این برای سلامتی شما بهتر است.
6- عینک های سه بعدی3ِD
فیلمهای سه بعدی اکنون از هر زمان دیگری محبوبترند؛ چه کسی دیدن یک فیلم سه بعدی را دوست ندارد؟ اما مراقب باشید- این عینک ها چندین بار توسط افراد مختلف استفاده شده اند.
در یک تحقیق که در موسسه «گود هاوس کیپینگ» روی تمام نمونه های این عینک ها، چه تاشو و چه غیر تاشو انجام شد، آثار باکتری نمایان شد.
اگرچه اغلب آنها بی خطر بودند ولی یکی از آنها باکتری استافیلوکوکوس بود که سبب عفونت پوست و قرمزی چشم ها می شود.
بهتر است این عینک ها را قبل از استفاده با دستمال آنتی باکتریال تمیز کنید.
7- هوایی که تنفس می کنید
به نظر کمی سخت گیرانه می آید اما مکان های بسته در طول فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا بستر مناسبی برای رشد میکروب ها هستند. اگر کسی در نزدیکی شما سرفه یا عطسه کرد بهتر است از آنجا دور شوید.
دابرج می گوید یک عطسه یا سرفه حسابی می تواند باکتری ها و ویروس ها را تا شعاع 1.5 تا 2.5 متری فرد بیمار پرتاب کند.
او همچنین توصیه می کند از آنجا که ویروس ها می توانند بر روی سطوح تا هشت ساعت زنده بمانند هیچگاه قبل از شستن دستها، چشمها، بینی و دهان خود را لمس نکنید.
و خلاصه کلام اینکه همیشه پیش از رفتن به سینما و پس از خروج از آن دست های خود را بشویید.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد