به گزارش جام جم آنلاین ، گاردین در این گزارش نوشت: درحالی که شرکت های بزرگ درصدد هستند تا با برداشته شدن تحریم ها به بازار ایران هجوم آورند، آنها متوجه خواهند شد که بسیاری از بخش های مهم ایران با محصولات داخلی اشباع شده است.
این روزنامه افزود: به رغم اینکه ایرانیان تشنه برندهای خارجی هستند اما بر اساس نتایج نظرسنجی موسسه «ایران پل دات کام»، 95درصد بازار غذایی و 80 درصد بازار دارویی از سوی شرکت های ایرانی اشغال شده است.
گاردین نوشت: این نظرسنجی همچنین موید آن است که محصولات ایرانی سایر بخش ها از جمله بازار البسه و وسایل نقلیه را اشباع کرده است.
این روزنامه انگلیسی افزود: بخشی از قدرت محصولات ایرانی ناشی از آن است که ایران در جریان تحریم های بین المللی مجبور شد تا خود را با شرایط وفق دهد. دولت ایران تعرفه های بالایی را برای ورود بسیاری از محصولات خارجی وضع کرد و خودکفایی اقتصادی را در اولویت خود قرارداد.
گاردین نوشت: همچنین صنعت مواد غذایی ایران مملو از محصولات شرکت های داخلی همچون مزمز، سس دلپذیر و لبنیات کاله است.
این روزنامه افزود: ابراهیم محسنی، محقق دانشگاه مریلند می گوید: یکی از ویژگی های محصولات ایرانی ارزانی آن ها در قیاس با برندهای خارجی است. در بسیاری از کشورهای همسایه ایران، برندهای بین المللی همچون پپسی، کوکاکولا، نستله، هینز و غیره رقبای کمی را دارند اما در ایران چنین نیست.
گاردین به نقل از ابراهیم محسنی افزود: حضور پرقدرت رقبای داخلی در ایران این کشور را در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا منحصربه فرد کرده است.
این روزنامه افزود: محسنی می گوید: در کشورهای دیگر آنها حتی تلاش هم نکرده اند که با برندهای غربی رقابت کنند اما در ایران برای هر برند خارجی یک جایگزین ایرانی وجود دارد.
گاردین نوشت: شرکت کاله از زمان تأسیسش در سال 1980 میلادی به یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان لبنیات بدل گشته است. موسسه بین المللی تحقیقاتی «یورو مونیتور» این شرکت را یکی از 50 شرکت برجسته دنیا و تنها دو رتبه پایین تر از شرکت شکلاتی ناتلا بر شمرده است.
این روزنامه افزود: شرکت کاله کارخانه های زیادی را در سرتاسر ایران و عراق دارد و روزانه 600 تن محصولات لبنیاتی به کشورهای همسایه صادر می کند. درآمد این شرکت در سال 15-2014 میلادی 205 میلیون دلار گزارش شده است. این درحالی است که غلام علی سلیمانی، موسس این شرکت پیش بینی می کند که درآمد امسالش به 300 میلیون دلار خواهد رسید.
گاردین در ادامه تحریم های بین المللی علیه ایران را از عواملی دانست که امکان عرضه بین المللی محصولات ایرانی و رقابت در بازارهای جهانی را برای این کشور محدود کرد.
این روزنامه به نقل از «علی حیدرهایی» یک مدیر اداری در ایران نوشت: مشکل برندهای ایرانی این است که کیفیت مطلوبی ندارند. البته این مساله در خصوص محصولات غذایی، دستبافت و فرش کمتر مصداق دارد.
گاردین نوشت: به رغم تحریم های بین المللی علیه ایران اما برخی از شرکت های بین المللی توانسته اند تا حضورشان را در ایران حفظ کنند. بر اساس نتایج «ایران پل دات کام» شرکت هایی نظیر سامسونگ، «ال جی» و سونی بازار صوتی تصویری، موبایل و لوازم خانگی ایران را در دست دارند. بااین حال این نظرسنجی حاکی است که تنها 58درصد ایرانیان بر این باورند که محصولات خارجی می تواند برای منافع اقتصادی مفید باشد.
این روزنامه افزود: در حالی که ایرانیان محصولات چینی را زیرخط استاندارد می دانند، اما در اوج تحریم ها حجم معاملات چین و ایران به 13 میلیارد دلار رسید و این کشور به تنها منبع واردات ایران بدل گشت.
گاردین در ادامه نوشت: امیرفرمنش موسس «ایران پل دات کام» با اشاره به بازار فروش خودرو در ایران می گوید: مردم ایران از بازار بی رقیب خسته شده اند. آن ها فکر می کنند که رقابت بیشتر سبب افزایش کیفیت محصولات ایرانی خواهد شد.
این روزنامه با بیان اینکه ورود محصولات خارجی چالش های جدی را برای ایران به همراه خواهد داشت افزود: ممکن است شماری از شرکت های داخلی ایران ورشکسته و نرخ بیکاری افزایش یابد.
گاردین نوشت: این درحالی است که دولت درصدد افزایش نرخ رشد اقتصادی است و حسن روحانی رییس جمهور ایران از سوی برخی جریانات ذی نفوذ تحت فشار است.
این روزنامه افزود: محسنی می گوید: جریانات قدرتمند حتما روحانی را به بهانه تهدیدهای فرهنگی و دینی، برای محدود کردن واردات مواد غذایی غربی تحت فشار خواهند گذاشت.
گاردین ادامه داد: روحانی البته می تواند تعرفه های واردات را افزایش دهد اما این مساله بالقوه توافق هسته ای را در چشم بسیاری از ایرانیان انکار خواهد کرد.
این روزنامه انگلیسی به نقل از محسنی نوشت: روحانی برای ایجاد توازن میان مصرف کنندگان ایرانی که خواهان جنس باکیفیت هستند و تولید کالاهای داخلی باکیفیت و شغل سازی دوران سختی را پیش رو دارد.
منبع: ایرنا
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: