یکی از این ژنها ، تعیینکننده گروه خونی است. دیگری چرخه عمر سلول را تنظیم میکند. سومی به سیستم ایمنی بدن در تشخیص سلولهای بدن کمک میکند و چهارمی در آزمایشگاه نشان داده است موجب طول عمر مگس میوه میشود.
این ژنها که باعث طول عمر در انسان میشوند به ژن آپولیپوپروتئین (APOE) که مسئول ابتلا به آلزایمر در فرد است، میپیوندند. آنها در کشف راز این که چرا پیر میشویم راهنماهای بسیار خوبی هستند و میتوانند در جلوگیری از بیماریهای دوران کهولت به ما کمک کنند.
محققان معتقدند، ژنتیک 20 درصد در طول عمر انسان نقش دارد. تاکنون ژن APOE در افراد با طول عمر زیاد دیده شده بود، اما در تحقیقاتی که بتازگی روی افراد صد سال به بالا صورت گرفته است، مشخص شده در هر یک از این افراد، از چهار ژن جدید کشف شده و همچنین ژن APOE، یک متغیر وجود داشته که شانس رسیدن آنها به صد سالگی را افزایش یا کاهش میدهد. وجود این متغیرهای ژنی در همه رایج است، اما در صدسالهها ژنهای کمتری وجود دارد.
محققان در بررسیهای خود برای اولین بار متوجه شدند برخی ژنهای بیماریزای دوران کهولت در صدسالهها وجود ندارد. اما هنوز پیشبینی این که یک فرد بر اساس ژنهای موجود در بدنش چقدر عمر میکند، رویایی دور از دسترس است.
منبع: New Scientist
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد