به گزارش جام جم آنلاین، دکتر علی اکبر سیاری در حاشیه برگزاری شصت و نهمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو با اشاره به بررسی 76 موضوع در حوزه سلامت در این اجلاس، گفت: در حوزه بیماری های غیرواگیر یکی از مباحث مورد بررسی، کنترل دخانیات و ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای کنترل مصرف دخانیات بود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این که برخی کشورها تصمیم گرفتند که تا سال 2025 مصرف سیگار را به حداقل ممکن در کشورهایشان برسانند، گفت: کشور سوئد تصمیم گرفته است که مصرف دخانیات را به صفر برساند.
سیاری با اشاره به ارائه گزارشاتی مبنی بر اقدامات موفق برای کنترل مصرف دخانیات از سوی برخی از کشورها، افزود: ایران نیز در زمینه کنترل مصرف دخانیات شش استراتژی دارد که تا کنون پنج استراتژی را اجرا کرده است و مطرح شدن ششمین استراتژی که افزایش مالیات بر سیگار بود در کمیسیون مربوطه مورد تصویب قرار گرفت.
وی با بیان این که برخی از کشورها مثل استرالیا سیگارهای بدون نام و نشان عرضه میکنند، ابراز امیدواری کرد تا در کشور ایران هم بتوان سیگارها را بدون برچسب و نام و نشان عرضه کرد. کشور انگلیس نیز به دنبال تصویب این قانون است.
سیاری مضرات مصرف سیگار را متوجه افراد مصرف کننده و افرادی دانست که در معرض دود سیگار قرار دارند و گفت: به همین دلیل مصرف سیگار و دخانیات در اماکن عمومی ممنوع است؛ زیرا این جزو حقوق هر فرد است که در محیطی سالم حضور داشته باشد و باید تمام انسانها به آن توجه داشته باشند و کشورهای دنیا نیز آن را به قانون تبدیل کنند.
وی همچنین به قانون ممنوعیت مصرف مواد دخانی در اماکن عمومی در ایران اشاره کرد و آن را قانونی مناسب دانست.
سیاری گفت: بر اساس گزارشهای ارائه شده در مجمع جهانی بهداشت در ژنو، مادرانی که در دوران حاملگی سیگار مصرف میکنند، دو تا سه برابر بیشتر از مادران سالم در معرض سقط جنین قرار دارند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: اگر فردی بطور مداوم 20 سال سیگار مصرف کند، عمر آن فرد 20 تا 25 سال کوتاهتر میشود.
منبع:ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد