به گزارش جامجم ، پس از انتشار گسترده خبر هک اطلاعات مشترکان تلفن همراه و نگرانی استفادهکنندگان از این اپراتور، سرهنگ حسین رمضانی، معاون امور بینالملل و حقوقی پلیس فتا دیروز اعلام کرد: به دنبال انتشار اطلاعات مشترکین این اپراتور تلفن همراه توسط یک ربات، پرونده به پلیس فتا ارجاع داده شد که پس از بررسیهای لازم، مهندسان پلیس فتا موفق شدند عامل انتشار این اطلاعات را در یکی از شهرستانهای دورافتاده کشور شناسایی و دستگیر کنند.
وی در باره جزئیات دستگیری عامل انتشار این اطلاعات در تلگرام گفت: فرد دستگیر شده یک جوان 19 ساله و دانشجوی رشته کامپیوتر است که با سوءاستفاده از بانک اطلاعاتی قدیمی، اقدام به انتشار دوباره آن کرده بود. در بررسیهای پلیسی مشخص شد تنها انگیزه این جوان 19 ساله که از یکی از شهرستانهای دورافتاده دست به این کار زده بود، کنجکاوی بوده است.
میخواستم مشهور شوم
پسر 19 ساله میگوید این کار را از روی سادهلوحی انجام داده تا خودش را در میان همگروهیهای تلگرام در حوزه هک و رباتسازی قوی نشان دهد. عامل انتشار اطلاعات 20 میلیون مشترک اپراتور ایرانسل در گفتوگو با خبرگزاری میزان، جزئیات انتشار اطلاعات مشترکان تلفن همراه و نحوه دسترسی به این اطلاعات را تشریح کرد که میخوانید.
چقدر درس خواندهای؟
دانشجوی کاردانی رشته نرمافزار در شهر خودمان هستم.
سابقه کیفری داری؟
خیر.
از کجا به اطلاعات مشترکان تلفن همراه دسترسی پیدا کردی؟
در یک گروه 300 نفره که بیشتر اعضای آن از برنامهنویسی سر درمیآوردند، عضو شدم. در آنجا هر کسی کاری از جمله هک و کرک را بلد بود. در این گروه بود که فایلهای اطلاعات دارندگان خطوط ایرانسل را یکی از اعضای گروه ارسال کرد.
بعد چه کردی؟
میخواستم خودی نشان دهم و بگویم که من هم برنامهنویسی بلدم. به همین خاطر موقعیت خوبی دیدم تا با انتشار این اطلاعات، خودی نشان دهم. چندی قبل دیدم یکی از اعضای گروه یک برنامه نوشت و مشهور شد، من هم گفتم برنامهای طراحی کنم یا رباتی بسازم تا مشهور شوم.
به اطلاعات دسترسی مستقیم داشتی؟
خیر. گفتم که اطلاعات دارندگان ایرانسل را مدیر گروه در اتاق عمومی ارسال کرد. در آن گروه من فقط چند نفر را میشناسم.
چگونه اطلاعات را منتشر کردی؟
من برنامهنویسی بلد هستم، به همین خاطر سه ربات تلگرام درست کردم و با یکی از آنها این اطلاعات را در دو گروه فرستادم. من ربات دانلود فیلم و جابهجایی فایل را هم طراحی کرده بودم.
بعد چه شد؟
چند روزی گذشت تا اینکه متوجه شدم این موضوع در تمام کشور پیچیده است. آن موقع به خودم افتخار میکردم که توانستم این کار را انجام دهم.
فکر میکردی دستگیر شوی؟
وقتی این کار را کردم، فکر نمیکردم دستگیر شوم. وقتی متوجه شدم این موضوع اینقدر حساس و گسترده شده است، مطمئن شدم که به سراغم میآیند و دستگیرم میکنند. در این زمان بود که در خانه نشستم و هر لحظه انتظار میکشیدم تا بیایند و دستگیرم کنند.
هیچ وقت از این کار پشیمان نشدی؟
وقتی اطلاعات پخش شد، پشیمان شدم و سه روز قبل بود که ربات را غیرفعال و اطلاعات را حذف کردم، اما چه فایده، دیگر دیر شده بود. من تنها در دو گروه این اطلاعات را فرستادم و بقیه به آن دامن زده و باعث شدند این اطلاعات در تمامی گروهها پخش شود.
میدانی چه مجازاتی در انتظارت است؟
من نادانی کردم و دلم به حال پدر کارگرم میسوزد. او کار کرد تا ما بزرگ شویم، اما حال مایه سرافکندگی او شدم.
حرف آخر....
پشیمانم و فکر نمیکردم کار به اینجا بکشد. من فقط با طراحی ربات اطلاعات را منتقل کردم و دسترسی به مرکز اطلاعات نداشتم.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد