
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
با این حال، براساس آمارهای منتشر شده کشورمان تنها یک درصد تعداد کل گردشگران جهان را به خود اختصاص داده است که با توجه به انواع مختلف جاذبهها ازجمله وجود یک میلیون و 200 هزار اثر تاریخی کشور، روستاهای تاریخی و شگرف، میراث و تمدن غنی و داشتن جاذبههای طبیعی، تنوع آب و هوایی، داشتن حدود 3000 کیلومتر مرز آبی در سواحل دریای خزر، عمان، خلیج فارس، وجود چشمههای آب معدنی، وجود کویرهای متعدد و جلوههای بینظیر از اکوتوریسم و همچنین جایگاه چهارم دنیا از نظر آب و هوایی و رتبه ده جهان از نظر آثار باستانی، رقم بسیار پایینی است. علاوه بر این از نظر گردشگری، فرهنگی، طبیعی، تجاری، مذهبی و پزشکی در سطح جهانی دارای مزیتهای نسبی بسیاری به سایر کشورها هستیم، اما متأسفانه سهم مناسبی از بازار جهانی این صنعت نداریم.
وجود اقلیمهای آب و هوایی گوناگون، فرهنگهای مختلف و اصیل همراه با رسم و رسوم دیدنی، طبیعت منحصربهفرد و زیبا و بناهای تاریخی که قدمت آنها بیش از 3000 سال میرسد، بر جذابیتهای سرمایهگذاری در ایران میافزاید و همه اینها در کنار هم فرصتی استثنایی را به وجود آورده است. در این شرایط، نیاز کشور به توسعه زیرساختهای گردشگری و بهبود و ساماندهی جاذبههای گردشگری را میتوان فرصتی مناسب برای سرمایهگذاران دانست که علاوه بر ایفای نقشی تأثیرگذار در توسعه گردشگری ایران، سودآوری سرمایهگذاری آنها نیز تضمین شده خواهد بود.
نیازهای موجود در گردشگری ایران را میتوان در چند بخش مختلف تقسیمبندی کرد:
1 ـ توسعه فضاهای اقامتی
2 ـ مناطق نمونه گردشگری
3 ـ حمل و نقل زمینی، ریلی، هوایی و دریایی
4 ـ مجتمعهای خدمات بینراهی
با این همه، اکنون زمان رونقدهی گردشگری در کشوری است که در خارج از ایران آن را سرزمین دوستی و تمدن میدانند. بر این اساس ضرورت توجه به توانمندیهای بالقوه صنعت گردشگری در کشور و برنامهریزی برای بالفعل کردن آن ضروری به نظر میرسد. در این راه نیز دولت ملزم به پرداخت هزینه نقدی و مستقیم نیست بلکه فقط کافی است سیاستگذاری برای برقراری معافیتهای طولانیمدت مالیاتی، تخفیف در ارائه زیرساختهایی چون زمین و تاسیسات آب و برق و تبلیغات عمومی برای معرفی نقاط بکر و کمتر شناخته شده انجام شود و نظام اداری دولت نیز به پشتیبانی سرمایهگذاران برخیزد تا ببینیم از این محل چگونه به آسانی بخش عمدهای از مشکل اشتغال کشور به عنوان فقط یک نتیجه، حل خواهد شد.
ابراهیم اسدی بشلی
استاد دانشگاه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد