به گزارش جام جم آنلاین، این روزها هم که باراک اوبامای سیاه پوست آخرین روزهای اقامت در کاخ سفید را سپری می کند، شاهد درگیری های نژادی در شهرهای مختلف آمریکاست.
داغ شدن بحث های مربوط به تداوم سیاست ها و دیدگاه های نژادپرستانه، توجه عموم مردم و محافل اجتماعی را به دو دنیای سینما و تلویزیون جلب کرده است.
در این رابطه، نمایش عمومی نسخه تازه و دوباره سازی شده «بن هور»، به این نوع بحث ها دامن زده و بر شدت آن افزوده است.
آیا این درام تاریخی دیدگاه های نژادپرستانه ارائه می کند؟ مورگان فریمن بازیگر سیاه پوست سینما که یکی از نقش های اصلی این نسخه احیا شده را بازی کرده، به این پرسش پاسخ منفی میدهد.
بازیگر 79 ساله سینما عقیده دارد داستان و حال و هوای «بن هور» تازه سینما، مبلغ دیدگاه های نژادپرستانه نیست.
فریمن به شبکه تلویزیونی «آ.بی.سی» می گوید:« این درست است که نسخه اصلی فیلم که سال 1959 ساخته شد، یک چنین دیدگاه هایی را دنبال می کرد. اما در فیلم تازه ای که براساس آن ساخته شده، شما چنین چیزی نمی بینید. نگاه و موضع نسخه اصلی در ارتباط با رنگ پوست و قومیت کاراکترها، در آن زمان سروصدا و بحث های زیادی را دامن زد. زمانی که نسخه تازه ساخته می شد، من هم نگران نوع نگاه آن به رنگین پوستان بودم. اما خیلی زود متوجه شدم سازندگان فیلم که متوجه این موضوع بوده اند، آن را در نسخه خود اصلاح کرده اند.» در داستان «بن هور» تازه، مورگان فریمن در نقش کاراکتری به نام ادریم ظاهر شده است. او یک شیخ است که کاراکتر بن هور را تعلیم می دهد تا تبدیل به یک رزمنده و ارابه ران ماهر شده و برای انتقام گرفتن از دوست دوران کودکی اش، به روم برگردد.
در نسخه اصلی، این نقش توسط بازیگری سفیدپوست بازی شد. فریمن از این که در نسخه جدید مسائل به شکل درستی حل شده، ابراز خشنودی می کند.
به گفته او:« ما همیشه از این مسئله گله کرده ایم که چرا ایفای نقش شخصیت های اقوام غیر آمریکایی، به بازیگران سفیدپوست واگذار می شود. شما می بینید این یا آن کاراکتر از جایی مثل آفریقا یا آسیا می آید و آن وقت نقش او را، یک بازیگر چشم آبی با موهایی طلایی بازی می کند! اما این جا در «بن هور» این اتفاق نیفتاد و انتخاب بازیگر برای نقش یک آفریقایی درست بود. این نکته هیجان انگیز است.»
فریمن اظهار امیدواری می کند فیلم سازان و تهیه کنندگان در زمان تولید فیلم های تازه شان (به ویژه درام های تاریخی و حماسی، که داستان هایشان در نقطه ای بسیار دورتر از آمریکا اتفاق می افتد) به این نکته مهم توجه داشته باشند.
حرف او هم مثل بسیاری از تحلیل گران اجتماعی این است: برای بازی در نقش کاراکترهایی که از اقوام و ملل دیگر هستند، بازیگرانی را انتخاب کنید که به آن اقوام وملل نزدیک و شبیه باشند. در سال 2014 ریدلی اسکات و «اکسدوس» او زیر شدیدترین انتقادهای هنری و اجتماعی قرار گرفتند.
او برای ایفای نقش کاراکترهایی مصری (که کاراکترهای اصلی داستان فیلم هم بودند) از چهار بازیگر سفیدپوست استفاده کرد. در آن زمان اسکات گفت این انتخاب، واقعیت دنیا و تجارت سینماست.
به گفته او، این تحریف تاریخی از آن جهت صورت گرفت، که تماشاگران سینما برای دیدن چهار بازیگر با پوست تیره پولی پرداخت نخواهند کرد!
مترجم: کیکاووس زیاری
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر