به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا،شهید غلامرضا کیانپور در سال 1340 در خانواده ای متدین در کرج به دنیا آمد و پدر و مادرش به دلیل عشق و ارادت به حضرت ثامن الائمه (ع)، نام این مولود را 'غلامرضا' نهادند.
غلامرضا کیانپور یکی از عاشقان و دلباختگان مکتب حسینی بود که در روز 19 دی ماه 1365 در حالی که به عنوان فرمانده اطلاعات و عملیات، رزمندگان سلحشور لشگر 10 سیدالشهدا (ع) برای اجرای عملیات کربلای 5 به منطقه شلمچه اعزام شده بود، در اثر اصابت گلوله مستقیم دشمن بعثی، سبکبال به بارگاه ملکوتی سید و سالار شهیدان بال و پر گشود.
ورزیدگی و هوش سرشار شهید 'غلامرضا کیانپور' او را به اطلاعات ـ عملیات متصل کرد.
برادران غلامرضا، حسن و عباس کیانپور از کشتی گیران با سابقه و مطرح دوران قبل از انقلاب بودند که مدال های بین المللی زیادی را کسب کرده بودند.
یکی از همرزمان و دوستان شهید کیانپور در خصوص این شهید می گوید: در بسیاری از مبارزات انقلاب نیز با یکدیگر همراه بودیم و به همراه دانش آموزان کرجی به پادگان ارتش هجوم بردیم و اسلحه های این پادگان را به نیروهای انقلاب تحویل دادیم؛ به دلیل علاقه مان به فعالیت های انقلابی و عشق به امام خمینی (ره)، با شروع جنگ تحمیلی به سوی جبهه ها رفتیم.
وی ادامه می دهد: شهید غلامرضا کیانپور علاوه بر موفقیت در میدان های ورزشی، از روحیه ایثارگرانه ای برخوردار بود و لبخند هیچگاه از چهره او محو نمی شد؛ ورزیدگی و هوش سرشار او باعث شد تا در آغاز جنگ به قسمت حفاظت اطلاعات جبهه برود.
شهید کیانپور در تحلیل اسناد جنگی تبحر خاصی داشت؛ وی با بیان خاطراتی از شیوه هایی که شهید کیانپور برای شناسایی مناطق عملیاتی به کار می برد، اظهار داشت: باید اعتراف کنم که او در تحلیل اسناد جنگی تبحر خاصی داشت؛ و گویی که دشمن را کاملاً می شناخت و همیشه می گفت 'بعثی ها چون ایمان درستی ندارند، ترسو هستند، پس با یک حرکت رزمنده ها متلاشی می شوند'.
این رزمنده کربلای پنج در ادامه اظهار داشت: بعثی ها سرتاسر منطقه عملیاتی کربلای پنج سنگرهای بتونی احداث کرده و به زمین های شلمچه آب انداخته بودند و پیش از این موانع نیز، تعداد زیادی نیروی پیش مرگ عراقی در منطقه مستقر بودند که به آنها کمین های سیار می گفتند؛ همه این موانع، پیشروی رزمندگان اسلام را با کندی مواجه می کرد.
وی افزود: منطقه ای را که به لشکر 10 سیدالشهدا (ع)، سپرده بودند، منطقه بسیار پیچیده ای بود که عراقی ها با انواع میدان های مین، ده ها ردیف سیم خاردار، موانع خورشیدی و سنگرهای بتونی و دیده بانی آنجا را به کنترل خود درآورده بودند تا جلوی پیشروی رزمندگان را بگیرد؛ اما در این شرایط دشوار تنها گروه شناسایی که توانست به پد بعثی ها نفوذ کند، گروه شناسایی شهید کیانپور بود.
همرزم این سردار شهید با اشاره به نقش شهید کیانپور در شناسایی منطقه شلمچه در عملیات کربلای پنج گفت: یکی از دوستانی که در این شناسایی همراه شهید کیانپور بود، تعریف کرد 'وقتی وارد آبگرفتگی های منطقه شلمچه شدیم و به نزدیکی کمین های عراقی ها رسیدیم؛ شهید کیانپور به ما اشاره کرد که آهسته تر حرکت کنید. در این لحظه متوجه شدیم که گروه های رزمی بعثی ها به سوی محل استقرار ما در حال پیشروی هستند.
در این شرایط به حرکت خود ادامه دادیم در حالی که کمتر از چهار متر با عراقی ها فاصله داشتیم؛ به طوری که جرأت فرو دادن آب دهانما ن را نیز نداشتیم'.
'سنگر های نونی' دشمن نتوانست مانع پیشروی رزمندگان در عملیات کربلای پنج شود وی در ادامه سخنانش افزود: در عملیات کربلای پنج فرماندهان عراقی دستور داشتند تا با شلیک مستقیم توپ ها و موشک های سنگین مانع پیشروی رزمندگان اسلام شوند؛ در این نبرد چیزی به عنوان سلاح سبک وجود نداشت و ما کاملاً زمین گیر شده بودیم؛ در این شرایط شهید غلامرضا کیانپور طرحی ارائه داد که توانستیم سریعتر به منطقه تحت تسلط دشمن نفوذ کنیم.
همرزم سردار شهید غلامرضا کیانپور یادآورشد: طرح شهید کیانپور اینگونه بود که از جانب پهلو به دشمن حمله کنیم چرا که سلاح های دشمن فقط خطوط مستقیم را پوشش می دادند و نسبت به غرب منطقه درگیری دید کافی نداشتند و ما با استفاده از این غفلت توانستیم به داخل خطوط عراقی وارد شده و سنگرهای نونی شکل را تصرف کنیم. احمدی درباره سنگرهای نونی شکل گفت: این سنگر ها توسط نیروهای آمریکایی و اسرائیلی ساخته شده بود که طراحی و ساخت آنها چهار سال طول کشیده بود؛ عراقی ها سلاح های سنگینی را در آن تعبیه کرده بودند و با استحکام بالایی که این سنگرها داشت به راحتی کل منطقه و میدان عملیات را در کنترل داشتند.
این رزمنده دفاع مقدس خاطرنشان کرد: با ورود به خطوط عراقی با میدان های مین مواجه شدیم که تخریب چی ها یکی یکی آن معابر را باز کردند و با یک درگیری کوچک وارد خطوط سنگری بتونی دشمن شدیم و تا سپیده دم، توانستیم سنگر های نونی شکل دشمن را به تصرف درآوریم.
وی ادامه داد: شهید غلامرضا کیانپور همان ساعت نخست درگیری در خط مقدم به شدت مجروح شد و توانست خودش را سینه خیز به کانال برساند؛ ساعت 18 که عقبه باز شد؛ شهید غلامرضا کیانپور را به عقب آوردیم ولی تلاش های پزشکان نتیجه ای نداد و فرمانده اطلاعات ـ عملیات کربلای پنج به شهادت رسید.
این رزمنده کربلای پنج با اشاره به زمان شهادت شهید غلامرضا کیانپور گفت: وی با لبان تشنه و ذکر امام حسین (ع) به شهادت رسید و باید بگویم که شهادت او تأثیر زیادی بر روحیه رزمندگان داشت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد