آش عاشوره نذری مخصوص شیعیان ترکیه است که علویان با پخت آن و پخش کردن نذری به نوعی ارادت خود را به امام حسین(ع) نشان میدهند. عاشوره خوراک سنگینی است و برای پخت آن از بلغور گندم، نخود، عدس، لوبیا، کشمش، قیسی، بادام و.... استفاده میشود. این آش طی مراسم مخصوصی با ذکر سلام و صلوات بر پیامبر و خاندانش پخته میشود و دعا برای سلامت بیماران و رسیدن به آرزوهای نیازمندان از دیگر آدابی است که هنگام طبخ این آش لذیذ رعایت میکنند.
مواد لازم برای تهیه عاشوره:
گندم پوست کنده: یک و نیم پیمانه / لوبیای سفید: نصف پیمانه / عدس: نصف پیمانه / نخود: نصف پیمانه / کشمش پلویی: 1/3 پیمانه / پسته و بادام خلال: 1/3 پیمانه / انجیر خشک خرد شده: نصف پیمانه / قیسی هلو و زردآلوی خشک بدون هسته: نصف پیمانه / هل ساییده و دارچین: 2 قاشق غذاخوری / قرص آب مرغ: یک عدد / کره: 200 گرم / شکر: به اندازه دلخواه / گلاب: 1/4 پیمانه / نمک: به مقدار لازم
حبوباتتان را از 7 ـ 8 ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را تعویض کنید تا نفخ آن گرفته شود. بعد هر کدام را جدا جدا با آب و کره و نمک کاملا بپزید.
وقتی حبوباتتان کاملا پخت، همه را در یک قابلمه بزرگ بریزید و قرص آب مرغ و گندم خیس کرده را به آن اضافه کنید تا کاملا با هم بپزد. مغز بادام، پسته، قیسی، انجیر و زردآلوی خشکتان را هم خیس کنید و بعد خرد کرده و به آش اضافه کنید. باقی مانده نمک را اضافه کنید و به آشتان هل و دارچین و گلاب بزنید و شکر و کره را به آن بیفزایید و بگذارید 4 ـ 5 ساعتی با هم بپزند تا آش کاملا جا بیفتد و آماده سرو شود. از پودر نارگیل و مغزتخمهها و کنجد و سیاهدانه و انجیر خشک و مربای زرشک، خرمالو و خلالها میتوانید برای تزئین آش هنگام سرو استفاده کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی«جامجم» با احمد ابوالقاسمی یکی از موفقترین قاریان قرآن و میزبان برنامه «محفل»
در گفتوگو با دکتر علیرضا کیخا معاون امور استانهای رسانه ملی مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین: