به گزارش جام جم آنلاین از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه و در نشست مشترک هیات های عالیرتبه ایران و تایلند در بانکوک، گفت: امروز اراده دو دولت، توسعه روابط دوجانبه در حوزه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی است.
رییس جمهور خطاب به «پرایوت چان او چا» نخست وزیر تایلند اظهارداشت: تایلند می تواند پلی برای ارتباطات اقتصادی ایران در منطقه شرق آسیا باشد و ایران نیز با زیرساختهای مناسب در حوزه بنادر و کریدورهای حمل و نقل ریلی میان جنوب و شمال، همچنین به عنوان با ثبات ترین و امن ترین کشور منطقه و در قلب بازاری 400 میلیون نفری بهترین دروازه برای توسعه روابط تجاری شرق اسیا و تایلند با منطقه، آسیای میانه، قفقاز و اروپا است.
روحانی با اشاره به ضرورت بهره گیری از فرصت های برجام برای بهره گیری کامل از ظرفیت های گسترده همکاری دو کشور، تصریح کرد: توسعه و تحکیم روابط دوجانبه میان ایران و تایلند هم تامین کننده منافع دو ملت و هم مکمل همکاریهای منطقه ای است.
وی تقویت همکاری های بانکی میان دو کشور را برای گسترش همکاری های اقتصادی ضروری خواند و گفت: برای اجرای قراردادهای جدید اقتصادی، گام های نخست را برداشته ایم و باید خود را برای آغاز تجارت ترجیحی آماده کنیم.
روحانی با تاکید بر اینکه هیچ مانعی در ایران برای توسعه روابط با تایلند وجود ندارد، افزود: بزودی و با اجرای توافق ها و پیشبرد طرح ها و برنامه های مشترک، می توانیم میزان مبادلات اقتصادی میان تهران و بانکوک را به دو برابر سطح کنونی ارتقاء دهیم و ضروری است تلاش ها در این راستا متمرکز شود.
رییس قوه مجریه، تسهیل در فعالیت بخش های خصوصی دو کشور را در توسعه و ارتقاء سطح همکاریهای مشترک بسیاراثرگذار دانست و گفت: دو کشور می توانند در بخش های مرتبط با نفت، گاز و پتروشیمی، شیلات، راه سازی، تولید قطعات خودرو، کشاورزی و مبادلات محصولات باغی و زراعی همکاری و سرمایه گذاری کنند.
وی با اشاره به برگزاری نشست روز شنبه فعالان بخش خصوصی دو کشور در بانکوک، تکرار این جلسات را در توسعه و تعمیق همکاری ها ارزشمند برشمرد و تاکید کرد که دولت ایران از توسعه همکاریهای بخش خصوصی دو کشور حمایت می کند.
رییس جمهور همچنین به برقراری مجدد پرواز میان دو کشور اشاره کرد و گفت: توسعه ارتباطات ناوگان هوایی می تواند به توسعه متوازن همکاری ها در حوزه گردشگری کمک کند.
روحانی در ابتدای این نشست نیز با قدردانی از برنامه ریزی مناسب تایلند برای برگزاری دومین اجلاس سران مجمع گفت و گوی همکاری های آسیا، اظهار امیدواری کرد که این اجلاس سرآغاز توسعه سریعتر روابط آسیا - آسیا باشد.
رییس دولت یازدهم در بخش دیگری از سخنان خود نیز به موضوع تروریسم و خطرات آن برای جهان اشاره کرد و گفت: تروریسم، خشونت و افراطی گری معضلی جهانی است و مبارزه با آن نیز نیازمند همکاری همه کشورها است.
وی تصریح کرد: در مبارزه با تروریسم باید به ریشه های فکری و فرهنگی این معضل توجه داشت و تلاش ها را بر رفع این ریشه ها متمرکز کرد.
«پرایوت چان او چا» نخست وزیر تایلند نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه باید صفحه جدیدی در روابط دو کشور گشود، تصریح کرد: دولت تایلند برای توسعه و تعمیق روابط با جمهوری اسلامی ایران عزم راسخ دارد.
وی با اشاره به شش دهه روابط دیپلماتیک تهران - بانکوک، میزبانی از رییس جمهوری و هیات ایرانی را افتخار بزرگی برای تایلند برشمرد و گفت: باید ظرفیت های همکاری را هر چه سریعتر فعال کنیم، ما برای ارتقاء سطح روابط در همه حوزه ها کاملا آماده ایم و از مشارکت شرکتهای ایرانی در پیشبرد پروژه ها در تایلند استقبال و همزمان شرکتهای تایلندی را به مشارکت در پروژه های ایران تشویق می کنیم.
نخست وزیر تایلند گفت: ایران می تواند پیوند دهنده تایلند با منطقه مرکزی و غرب آسیا و اروپا، و تایلند نیز می تواند مرکزی برای پیوند ایران با شرق آسیا شود.
«پرایوت چان او چا» همچنین بر ضرورت اجرای سریع و کامل همه توافقات میان دو کشور تاکید کرد و افزود: روابط دو کشور باید در حوزه های فرهنگی، آموزشی و علمی هم همپای با حوزه های سیاسی و اقتصادی توسعه یابد.
وی با تقدیر از تلاش ها و سیاستهای منطقه ای و بین المللی ایران در تقویت صلح و ثبات، گفت: با رویکرد شما درباره تروریسم کاملا موافقم. تروریسم مشکل جهانی است و باید قبل از هر اقدامی با ریشه های آن مبارزه کنیم.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: