محیط زیست، نیازمند همدلی هنرمندان

در میان انبوه نقدهای منصفانه و غیرمنصفانه به موضوعاتی مانند گردوغبار و آلودگی هوا، نمی‌توان از موفقیت فعالان محیط‌زیست در همدل کردن طیف‌های مختلف اجتماعی چشم پوشید.
کد خبر: ۹۵۷۱۱۹
محیط زیست، نیازمند همدلی هنرمندان

در تازه‌ترین واکنش، یکی از برجسته‌ترین چهره‌های موسیقی ایران با اشاره به تهدیداتی که تغییر اقلیم که زیستن در کشور را به مخاطره خواهد انداخت، گفت که به حال «محیط زیست» باید گریه کرد. اظهارنظری که پیشتر فقط از کارشناسان تخصصی شنیده بودیم.

در چند سال اخیر می‌توان تعداد بسیار زیادی از ورزشکاران و هنرمندان را نام برد که در فعالیت‌های محیط زیستی از گردآوری زباله تا واکنش به آلودگی هوا و تلاش برای آزادی محیط بانان دربند تلاش کرده‌اند. اتفاقی که در ایران نوپاست.

اگر کسی حوصله کند و به آرشیو اخبار 10 سال پیش نگاهی بیندازد، بسیار بعید است حتی بتواند به اندازه انگشتان یک دست نمونه‌هایی مشابه پیدا کند. به همین خاطر می‌توان این همسویی و همدلی و فعالیت مشارکت‌جویانه چهره‌های سرشناس در مسائل محیط زیستی را یک موفقیت به حساب آورد.

برخی بر این باورند که دلیل مداخله هنرمندان در مسائل محیط زیستی، شدت گرفتن بحران‌ها و گره خوردن مستقیم آن با زندگی شهروندان است. اگر پیشتر کشته شدن یک گونه جانوری یا در معرض انقراض قرار گرفتن تنها برای فعالان محیط زیست نگران‌کننده بود، حالا موضوعاتی مانند بحران آب، خشکسالی، ریزگردها و آلودگی هوا که حتی نفس کشیدن را به شماره انداخته است باعث شده که از سر «ناچاری» همه دل‌نگران محیط زیست شوند.

چهره‌های سرشناس که از آنها به عنوان پیشگامان حرکت‌های اجتماعی یاد می‌شود در همه جای جهان می‌توانند افکار عمومی را بر له یا علیه یک موضوع متحد کنند، تاثیر هنرمندان بر بدنه اجتماعی بیش از هر بخشنامه، دستورالعمل و کتابچه‌ای است که در نهادهای دولتی به امید فرهنگسازی توزیع می‌شود.

این ظرفیت‌ها البته نیازمند پختگی و دانش‌افزایی هستند تا از بیان جملات غیرواقعی و موضعگیری های احساسی اما غیرعلمی در خصوص محیط زیست به دور بمانند.

دکتر اصغر محمدی فاضل - کارشناس محیط زیست

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
1
-
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۷
۰
۰
ما مخاطبین هم به جام جم گریه می كنیم .بعلت مصاحبه بااین كارشناسان به ظاهر مدافع محیط زیست متاسفم

نیازمندی ها