به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه لااستامپا، دومنیکو کوئیریکو، گزارشگر روزنامه ایتالیایی لااستامپا خود را به جای یک کلکسیونر ثروتمند جا زد و توانست با اعضای مافیای کالابریا برای خرید آثار باستانی ارتباط برقرار کند. آنها به وی پیشنهاد فروش آثاری باستانی را که از لیبی قاچاق شده بودند، دادند.
ماجرا از هتلی در بندر ویئتری سول مَره در نزدیکی سالرنو در جنوب ناپل آغاز شد. در اینجا بود که دومنیکو کوئیریکو گزارشگر لااستامپا با پیکی که از کالابریا ( استان جنوبی در نوک چکمه ایتالیا) آمده بود قرار ملاقات داشت. پیک تاکید کرده بود که هتل جایی « امن » است. روزنامه نگار که خود را به یک کلکسیونر پولدار اهل تورینو جا زده است به این هتل آمده تا آثار باستانی را که از بندر سیرت لیبی ( پایگاه اعضای داعش) به بندر جیئویا تورو در کالابریا قاچاق شده است، بخرد.
کاملا ، صحیح است: بندر جیئویا تورو. آثار باستانی هدفمندانه از سرزمین های تحت اشغال داعش در لیبی ، عراق و سوریه غارت می شوند. تروریست های تکفیری این آثار باستانی با اسلحه از جمله کلاشنیکف یا راکت اندازهای ضد تانک مبادله می کنند. مافیای روس اسلحه را از مولداوی و اوکراین وارد می کند. دلال ها و فروشندگان اعضای خانواده های مافیا « ندرانگتا دِ لامزیا » استان کالابریا و « کاموررا » استان کامپانیا به مرکزیت ناپل هستند. حمل و نقل توسط باند های جنایت سازمان یافته چینی انجام می شود که دارای کشتی ها و کانتینربرهای بی شمار است.
در این گزارش دومنیکو کوئیریکو ، گزارشگر مشهور جنگی که مدت 5 ماه در سوریه اسیر بود ماجرای ملاقات با پیک ، انتظار استرس آمیز ، دیدار با فرستاده مافیا که او را با اتومبیل به انباری دورافتاده می برد ، آثار باستانی را نشانش می دهد و سرانجام قیمت ها و شیوه معامله را که در نهایت از سوی وی رد می شود ، حکایت می کند.
دومینکو می نویسد: پس از کنترل دو نگهبان مافیوزی، اتومبیل قاچاقچی مافیا دنده عقب وارد انبار می شود. آنجا یک کارگاه آماده سازی گوشت تازه بود. بوی تند خون و گوشت باعث سرگیجه می شد. اثری که قرار بود احتمالا از سوی من خریداری شود در پارچه ای سفید پیچیده بود و از کیفی خارج شد. دلال آن را روی صفحه ای فلزی که میز قصابی بود، می گذرد. امپراتور با نگاه مرمرینش به من خیره شد.
قاچاقچی مافیا توضیح می دهد که این مجسمه از لیبی آمده و به او پیشنهاد فروشش به مبلغ 60 هزار یورو می دهد. او می افزاید ، تا چندی پیش آثار باستانی به بندر ناپل حمل می شدند اما از زمانی که موج پناهندگان افزایش یافت مراقبت های دریایی نیز تشدید شد. تا اندکی پیش، خریداران آمریکایی ، موزه ها و کلکسیونرهای خصوصی بودند. زمانی که آنها متوجه شدند پول فروش این آثار به مصرف خرید اسلحه برای داعش می رسد، آمریکایی ها معاملات را متوقف کردند. اکنون، خریداران در روسیه ، چین ، ژاپن و امارات عربی متحده هستند.
تحقیقات روزنامه لااستامپا مورد توجه و استقبال قرار گرفت اما در عین حال، فدریکو کافیئرو دِ رائو ، دادستان استان کالابریا تا اندازه ای محتاطانه نسبت به آن واکنش نشان داد.دادستان استان کالابریا در گفت و گویی با لااستامپا توضیح داد که هم اکنون نیروهای پلیس روی فرضیه دخالت داشتن باندهای مافیوزی کالابریا در قاچاق پر رونق انسان از سواحل آفریقا با همکاری سازمان های تروریستی کار می کنند.
او گفت: ما در جستجوی مدارکی تایید کننده مبنی بر همکاری باند های مافیا در زمینه قاچاق اسلحه، مواد مخدر ، مهاجران و شاید آثار باستانی با داعش هستیم.
به هرحال، گزارش لااستامپا ثابت می کند مقدار قابل ملاحظه ای آثارباستانی غارت شده توسط داعش وارد بندرجیئویا تورو در کالابریا می شود. نقش خانواده مافیایی «ندرانگتا دِ لامزیا » در این قاچاق و همکاری آنها با داعش غیرقابل انکار است.
بهرام افتخاری / جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد