به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، این ابزار که یک برنامه رایانهای موسوم به "اسکوت" (Scout) است، در حال حاضر در آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا در کالیفرنیا در حال آزمایش است.
این برنامه مشابه یک سیستم هشدار مزاحم سماوی است که بطور مداوم دادههای تلسکوپها را به دنبال گزارشهایی از اجسام نزدیک زمین اسکن میکند. در صورتی که گزارشی در این مورد پیدا شود، این برنامه به سرعت محاسباتی در مورد در خطر بودن زمین انجام میدهد و سایر تلسکوپها را به رصد پیگیرانه برای وجود خطر احتمالی میگمارد.
ناسا به اجاره چندین تسلکوپ در سراسر جهان برای اسکن آسمان در شب پرداخته تا سیارکها و دنبالهدارهای نزدیک زمین را رصد کنند. این تلسکوپها حداقل پنج سیارک را در هر شب شناسایی میکنند و سپس برنامه اسکوت به انجام محاسبه در مورد میزان خطر برخورد آنها با زمین میپردازد.
سیارکی که امشب از کنار زمین خواهد گذشت، ابتدا در 25 اکتبر توسط تلسکوپ Pan-STARRS در هاوایی کشف شده بود. چند ساعت بعد، اطلاعات اولیه در مورد آن روی سایت مرکز سیارههای کوچک در رصدخانه اخترفیزیک اسمیتسونین ارسال شد. سپس اسکوت محاسبات سریع خود بر روی این دادهها آغاز کرده و نشان داد که این سیارک به سمت زمین در حال حرکت است اما با فاصله نزدیک به 500 هزار کیلومتر از کنار سیاره عبور خواهد کرد.
رصد سه تلسکوپ دیگر بر این یافتهها صحه گذاشت و ستارهشناسان همچنین توانستهاند جزئیات بیشتری در مورد این سیاره پیدا کنند. برای مثال، اندازه این سنگ فضایی بین دو تا 25 متر است.
سیستم اسکوت هنوز در حال آزمایش است و اواخر سال جاری به مرحله عملیاتی خواهد رسید.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
با یوسف رحیمی، درباره تلاش برای تحقق یکی از توصیههای رهبر معظم انقلاب گفتوگو کردیم
گفتوگوی «جامجم» با دستاندرکاران شبکههای مختلف رادیویی که مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرا... را به صورت زنده پوشش دادند
سعیده لعلی، مدیر کتابخانه مرکزی سازمان صداوسیما از ویژگیهای منحصر بهفرد این مکان فرهنگی برای ما گفته است
سفیر ایران در لبنان در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه «جامجم» از پیامهای مراسم با شکوه بیروت میگوید